Biluthyrning Frankrike

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Frankrike på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Frankrike

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Frankrike
EasyTerra Biluthyrning Frankrike är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Frankrike

Biluthyrning Frankrike
Biluthyrning Frankrike

Inledning

Frankrike är ett stort och vackert land i västra Europa. Varje år åker miljontals turister till Frankrike för att njuta av dess skogar, stränder, fransk konst och mode, härlig mat och ljuva temperaturer. Landets långa historia har bevarats väl, vilket betyder att de många gamla slotten, citadellen och kyrkorna kan besökas. Frankrikes ekonomi är en av världens högst utvecklade.

Historia

De första människorna i det som idag är Frankrike tillhörde keltiska stammar, gallerna. De bosatte sig i området omkring 2500 f.Kr. Från 125 f.Kr. och framåt härskade romarna i området. De erövrade Gallien (kelternas land) och landet styrdes av den romerska kejsaren Julius Caesar. 486 besegrades romarna slutligen av frankerna som leddes av kung Clovis. De flera frankiska stammarna enades i ett kungadöme: Frankrike. Karl den store var kung över frankerna från 771 till sin död 814. Under den perioden erövrade han en stor del av västra Europa. 911 tvingades Frankrike att överlämna en del av sitt land till normanderna: Normandie. Detta var enda sättet att få dem att upphöra med sina plundringståg.

1337 startade kriget mellan Frankrike och England. Detta krig är känt som det hundraåriga kriget. I verkligheten varade kriget något längre, fram till 1453. Den engelska kungen Edward III gjorde anspråk på den franska tronen. Känslan för fransmännens nationalism började utvecklas när en bondflicka ledde en armé och besegrade engelsmännen vid Orleans och andra platser. Denna flicka, Jeanne d´Arc, kallades senare jungfrun av Orleans. Den engelska armén försvagades på ett antal platser och slutligen pressade kung Charles engelsmännen tillbaka till Calais. Fransmännen segrade.

I slutet av 1500-talet sågs protestanter (hugenotter) träda fram. Detta ledde till krig mellan protestanter och katoliker. 1589 var den protestantiska kungen Henri IV smart nog att konvertera till katolicismen. Han satte stopp för de religiösa krigen genom att ge hugenotterna religionsfrihet och politiska rättigheter. Extravagans och makt kännetecknade den franska monarkin under 1600-talet. Den franska kungen Louis XIV, också känd som solkungen, härskade över Europa. Han byggde ut slottet Versailles till en magnifik och väldig konstruktion. Kung Louis XIV hade oinskränkt makt.

På 1700-talet började folk ifrågasätta regimen. Fransmännen ville ha större jämlikhet. De ville ha ett liberalt samhälle med fri handel och lika rättigheter samt utplåna klassystemet. Den 14 juli 1789 anfölls Bastiljen, Paris statsfängelse. Den franska revolutionen hade börjat. Den 26 augusti 1789 kungjordes deklarationen om de mänskliga rättigheterna. Denna deklaration innefattar följande principer: Liberté (frihet), Egalité (jämlikhet) och Fraternité (broderskap). Klassystemet var upplöst och kungen avrättades. 1792 blev Frankrike officiellt en republik. 1799 nådde revolutionen sitt slut. Napoleon Bonaparte grep makten och utropade sig själv till första konsul. 1804 krönte han sig till Kejsar Napoleon. Han var en despot som slutligen misslyckades med att utvidga det franska kejsardömet. Monarkin var emellertid återupprättad.

Det var först 1871 som Frankrike återigen blev republik. Slutet av 1800-talet kännetecknades av den industriella revolutionen. Höjdpunkten på denna revolution, litterärt och bildligt talat, blev konstruktionen av Eiffeltornet 1889. 1914 invaderade tyskarna Frankrike; detta var början på första världskriget. Tyskland förlorade detta krig. Under andra världskriget ockuperade Tyskland återigen stora delar av Frankrike. 1944 gick de allierade styrkorna in i Frankrike och befriade landet. De fick hjälp av den franska generalen de Gaulle. Efterkrigstiden var en tid av teknologisk utveckling och konsumtionssamhället uppkom.

1950-talet var en tid av uppgång, så väl i nationens kolonier som i själva landet. Politiskt sett var Frankrike mycket svagt. President Coty lyckades förhindra en statskupp genom att utnämna Charles de Gaulle till premiärminister. 1959 blev De Gaulle president av den femte republiken. Han ville att Europa skulle bli ett stort och enat område.
Efter Georges Pompidou och Valérie Giscard d'Estaing, valdes 1981 socialisten François Mitterand till Frankrikes president. Resultatet av 1986 års parlamentsval blev att han måste samarbeta med den konservativa premiärministern Jacques Chirac. Senare valdes Chirac själv till president och 2002 blev han omvald.
I slutet av 1900-talet blev det skarpa protester mot Frankrikes kärnvapenprov. Landet bojkottades och sattes under påtryckningar på flera sätt. Detta gav ett resultat; Frankrike är numera mer lyhörd för internationell politik.

Samhälle och kultur

Frankrike har en befolkning på 63 miljoner invånare. Landet har den tredje största befolkningen i Europa. Alla fransmän härstammar inte från samma förfäder. Det finns ättlingar från kelter, germanska stammar, normander och katalaner. Sen 1800-talet har många nya befolkningsgrupper tillkommit: belgare, italienare, spanjorer, portugiser, polacker, judar, araber, berber, afrikaner och kineser. Det är därför ett land med en mycket mångfaldig befolkning.

Franska är det enda officiella språket i Frankrike. Detta betyder inte att det är det enda språket som talas. Det finns ett flertal dialekter. Minoriteter talar bretonska (i Bretagne), occitanska (i söder), baskiska (i västra Pyrenéerna), tyska (Alsace-Lorraine), katalanska (Roussillon), italienska (runt Nice) och korsiska (på Korsika). Invandrare har också medverkat till detta mångspråkiga samhälle (till exempel kinesiska, afrikanska och arabiska).

Ursprungligen är Frankrike ett romerskt katolskt land. Även idag är cirka 80% av befolkningen romerskt katolsk. Sen 1970-talet är Frankrike ett sekulariserat land: religionsfrihet är en konstitutionell rättighet. Som ett resultat av invandringen lever också muslimer i Frankrike. Andra minoriteter är protestanter, judar och armeniskt kristna.

Fransmän är kända för sin fosterlandskärlek. De gör sitt bästa för att sprida sin kultur. Det franska språket spelar en viktig roll. Mycket från den franska kulturen är känt över hela världen. Exempel på detta är den franska byggnadsstilen (gotiska kyrkor och katedraler), idéer från franska författare och filosofer från upplysningstiden och konstriktningar som romantiken och art déco. Vad gäller sport är fransmännen mest kända för sina cyklister, fotboll och boule. Utbildningen i Frankrike är av hög kvalitet. Fransmännen är gästfria, vänliga och stolta över sitt land.

Politiskt läge

Frankrike är en republik. Landet väljer en president var femte år. Presidenten utser premiärminister och regeringsmedlemmar. Han för befälet över försvaret och har befogenhet att förhandla om avtal. Presidenten är både överhuvud för staten och för regeringen, vilket innebär att han har tämligen stor makt. Frankrikes nuvarande president är Nicolas Sarkozy. Han är anhängare till den tidigare presidenten Charles de Gaulle. Nuvarande premiärminister är Francois Fillon.

Parlamentet består av två kammare: nationalförsamlingen (med 577 ledamöter) och senaten (med 331 ledamöter). Ledamöterna i nationalförsamlingen väljs vart femte år via distriktval. Ledamöterna i senaten väljs av flera rådsförsamlingar: generalrådet, departementsrådet och kommunalrådet. Frankrike är uppdelat i departement. Flera olika departement bildar tillsammans en region. Regionerna styrs centralt från Paris.

Frankrike har alltid varit en föregångare vad gäller skapandet av Europeiska unionen. Det var därför det kom som ett slag för president Chirac när fransmännen röstade nej till förslaget om en europeisk konstitution i 2005 års folkomröstning.

I Frankrike får man rösta från och med 18 års ålder. Kvinnor fick rösträtt 1944. Under de senaste trettio åren har två politiska partier kontrollerat det politiska landskapet. Det är Socialistiska partiet på vänsterkanten och Front National på högerkanten.

Punkter som vanligtvis står högt upp i landets politiska agenda är (ungdoms-) arbetslöshet, invandring, framför allt den muslimska, terrorism och utrikespolitik. En kontroversiell punkt med avseende på utrikespolitik är kriget i Irak. USA och Storbritannien invaderade Irak. Frankrike och Tyskland var starkt emot invasionen.

Ekonomi

Frankrike har en av världens högst utvecklade ekonomier. Landet är medlem i G8 (Group of Eight), och är en av världens ledande industrinationer. Jordbruk spelar en viktig roll i den franska ekonomin. De stora områdena av bördig jord, tillämpning av modern teknologi och EU-bidragen gör detta land till EU:s största jordbruksproducent.

Viktiga exportvaror är kött, mejeriprodukter, och spannmål. Vin är också en viktig exportvara: Frankrike är världens största vinexportör. Dessutom är maskiner, kemiska produkter, metaller, bilar, flygplan och elektriska anordningar viktiga industrigrenar. Landet importerar råolja, maskiner och utrustning, livsmedel, kemiska produkter och järn-och stålprodukter. Frankrike är i stor utsträckning självförsörjande vad gäller energi.

Frankrike har många viktiga industristäder som ligger över hela landet: Metz och Strasbourg (i nordöst), Roubaix och Lille (i nord), Lyon och Grenoble (i sydöst), Marseille, Toulouse, Nice och Nâmes (i syd) och Bordeaux och Nantes (i väst). Och slutligen är förstås Paris också oumbärlig för nationens industriella prestationsförmåga. Denna stad är känd för sina lyxvaror: parfym, mode och smycken. Frankrike bedriver framför allt handel med EU, USA, Kina och Japan.

Utöver industri och jordbruk är också turismen mycket viktig för den franska ekonomin. Varje år besöker upp till 90 miljoner människor den vackra franska landsbygden. Turister tycker speciellt mycket om kulturstäder, platser i närheten av havet och lantliga miljöer. Turism skapar viktiga inkomster och arbetstillfällen.

Sen 1999 är euro Frankrikes officiella valuta.

Geografi och klimat

Frankrike ligger i västra Europa. Dess grannländer är Belgien, Luxenburg, Tyskland, Schweiz, Italien, Monaco, Andorra och Spanien. Det är beläget mellan Engelska kanalen, Atlanten och Medelhavet. Det totala landområdet omfattar 543 965 kvadratkilometer. Medelhavsön Korsika är också en del av Frankrike. Det är den sydligaste delen av landet.

Frankrike har en stor mängd olika landskapstyper. I de östra och sydliga delarna av landet finns det berg. Omkring en fjärdedel av landets yta är bergstrakter. I mellersta och södra Frankrike ligger Centralmassivet: ett högtbeläget område som består av berg och platåer. Pyrenéerna i söder och Alperna och Jurabergen i öster är unga bergskedjor. På 4810 meters höjd i Alperna ligger Mont Blanc, som är Europas högsta punkt.

Frankrikes totala kustlinje kan mätas till 3427 kilometer. Kusten är mycket skiftande. I närheten av bergstrakterna är kusten vanligtvis klippig. På andra ställen finns dyniga sandstränder.

Frankrike har ett utbrett nätverk av floder. De viktigaste floderna är Loire (1006 kilometer), Rhone, Garonne, Rhen och Seine. Frankrikes lägsta punkt, på två meter, ligger i Rhendalen.

Frankrikes klimat är nästan så skiftande som dess landskap och befolkning. Frankrike har tre klimatzoner på grund av påverkan från Atlanten och Medelhavet och förekomsten av flera bergskedjor. Större delen av landet har fuktigt havsklimat. Detta innebär heta somrar och kyliga vintrar. Frankrikes södra kust har medelhavsklimat med heta somrar och milda vintrar. Detta är också regionen dit turister reser för att njuta av solsken. I bergstrakterna är det fastlandsklimat. Påverkan från Atlanten är liten här. Resultatet av det är kalla vintrar och varma somrar.

Trafik och infrastruktur

Största delen av Frankrikes järnvägsnät kontrolleras av staten. Det statliga järnvägsbolaget heter Sociéteé National des Chemins de fer Français (SNCF). Detta nätverk är framför allt fokuserat på Paris, och det fungerar bra och effektivt. Frankrike har också snabbtåg: Train à Grande Vitesse (TGV). Dessa tåg tar sina passagerare från Paris till andra städer med en hastighet på 300 kilometer i timmen. På TGV måste man boka plats i förväg. Vanliga tågbiljetter kan köpas på resebyråer eller på järnvägsstationer. I de stora städerna kan man också resa med tunnelbana. Detta är ett snabbt och billigt sätt att ta sig runt i en stor, folktät stad.

Frankrike ansluts till England via tunneln under Engelska kanalen. Ett snabbt tåg kör genom den 50 kilometer långa tunneln som också lämpar sig för lastbilar. Tåget kör fram och tillbaka mellan Calais och Folkestone och London (England).

Att resa med buss är inte så vanligt i Frankrike och inte heller så njutbart. Busstrafiken är framför allt inriktad på stadsområden. En bussresa kan vara bästa alternativet då man ska resa en relativt kort sträcka och det inte finns någon tågförbindelse. Du kan resa till Frankrike från flera städer i Nederländerna med bussbolaget Eurolines.

Utanför de största städerna får man ordna med sin egen transport. Det franska vägnätet, som totalt är 800 mil långt, har vägar till landets alla delar. Utbyggnad har redan planerats. På många huvudvägar måsta man betala vägavgift. Fransmännen kör på höger sida av vägen och avstånd anges i kilometer. För att ha tillstånd att köra bil måste man vara minst 18 år och inneha körkort.

Flygbolagen kontrolleras också mestadels av staten. Air France är ett av världens största flygbolag. Många större städer har flygplats. En viktig internationell flygplats är Paris Orly flygplats(ORY). Bolag som American Airlines, British Airlines och United Airlines flyger till och från denna flygplats. Andra större franska flygplatser är Paris Charles de Gaulle flygplats (CDG), Paris Beauvais flygplats (BVA), Bordeaux Merignac flygplats (BOD), Lyon Saint Exupery flygplats (LYS), Marseille Provence flygplats (MRS), Nice Cote d'Azur flygplats (NCE), Strasbourg internationella flygplats (SXB) och Toulouse Blagnac flygplats (TLS).

Mycket fraktgods transporteras på de franska vattenvägarna. Det finns tre viktiga vattenvägar som är viktiga för detta: Rhone, Seine (mellan Paris och Le Havre) och den kanaliserade Mozelle. Viktiga hamnar är Bordeaux, Calais, Dunkerque, La Pallice, Le Havre, Marseille, Nantes, Paris, Rouen och Strasbourg. I Frankrike byggs nya vattenvägar.

Mat och dryck

Frankrike har ett antal specialiteter som har gjort det franska köket världsberömt. Framför allt är dess viner och ostar omtalade. Det är ingen tillfällighet att landet är världens största vinexportör. Landet har mer är tio vinregioner som producerar vin av högsta kvalitet. Vinälskare måste besöka en av landets många vingårdar. Frankrike har 400 olika sorters ostar med stor variation i smak och utseende. I de norra delarna av landet används mycket mejeriprodukter: ost, grädde, smör osv. Längre i söder kännetecknas det franska köket av användandet av olivolja, örtkryddor, svamp, ankfett och gåslever.

Det finns många restauranger av högsta klass där man kan bekanta sig med det franska 'högklassiga köket'. 'Högklassigt kök' skiljer sig från 'medelklassigt kök' genom användandet av färska varor, speciella kombinationer och raffinerad uppläggning. Det finns också många krogar som serverar enklare mat.

Logi

Frankrike erbjuder stor variation vad gäller logi för turister. Det finns många campingplatser i rangen av pris och kvalitet. Man kan välja en mindre, enklare campingplats i närheten av en lantgård eller en lyxig campingplats med många bekvämligheter och faciliteter. Det är också möjligt att tilbringa natten på ett franskt slott, ett unikt sätt att njuta av detta vackra land.

Tidszon

Frankrike är i tidszonen GMT+1,0, samma tidszon som Nederländerna och Belgien inklusive vinter- och sommartid.

Externa källor

För mer information om Frankrike hänvisar vi till Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • AbsoluteCar
 • ADA
 • Advantage Rent a Car
 • Alamo Rent a Car
 • Apollo Car Rental
 • Autoclick
 • Avis
 • Budget
 • Citer
 • Dollar Rent a Car
 • Edel & Stark
 • Elite (Luxury)
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Goldcar
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • McRent
 • National Car Rental
 • Payless Car Rental
 • Peugeot
 • Renault
 • Rent a car
 • Rhodium Car Rental
 • RPS Luxe
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Unirent Car Rental
 • Your Rent

Alla städer i Frankrike

EasyTerra Biluthyrning Frankrike jämför priser mellan biluthyrningsföretag i följande städer:

Andra städer