Biluthyrning Korfu

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Korfu på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Korfu.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Korfu

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Grekland
  3. Biluthyrning Korfu
EasyTerra Biluthyrning Korfu är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Korfu

Inledning

I Grekland är ön Korfu känd som Kérkyra. Ur historisk synpunkt är det en mycket intressant ö, som på grund av sitt strategiska läge har varit objekt för många strider. Under Andra Världskriget orsakades ön svåra skador av tyska bombplan. Under vintern regnar det ganska mycket vilket gör Korfu till en mycket grön ö. Dessutom finns det vackra sand- och småstensstränder, kristallklart vatten och pittoreska byar. På norra delen av ön finns ett högt berg, Pandokrator (906 meter).

Befolkning

Ön har 115 000 invånare. En tredjedel av dem bor i staden med samma namn som ön. En del av invånarna kommer från andra länder. Det finns särskilt många britter som har gift sig med grekiska män och kvinnor. Det finns även en grupp holländare på Korfu, som har grundat en holländsk skola. Öns huvudstad är belägen på östkusten.

Geografiskt läge

Korfu ligger i Joniska havet, utanför det grekiska fastlandets västkust och delvis utanför Albaniens kust. Ön är 6,2 mil lång och 2,8 mil bred. Det är den nordligaste av de Joniska öarna, som också inkluderar Zakynthos och Kefalonia. Runtomkring Korfu finns ett mindre antal öar som ofta inte är större än klippor.

Ekonomi

Korfu har varit ett populärt semestermål under väldigt lång tid. Redan i början av förra århundradet besöktes ön av rika italienare och andra européer, bland annat av den tyska kejsaren Wilhelm II. Så ön hade besökare långt innan massturismen dök upp. Varje år besöks ön av en miljon utländska turister. Det betyder att turismen är en viktig inkomstkälla som mer än hälften av befolkningen i arbetsför ålder lever på.

Ursprungligen var olivodling öns viktigaste inkomstkälla. Ön är full av olivträd. Många människor som under sommaren arbetar inom turistsektorn, är aktiva i olivlundarna på vintern. Den största delen av oliverna används till framställning av olivolja. Dessutom finns apelsin- och citronplantage och förstås många vingårdar. Slutligen spelar fisket en (blygsam) roll i lokalekonomin.

Flygplatser

Korfus internationella flygplats (Ioannis Kapodistrias) ligger tre kilometer söder om staden. Det finns inrikesförbindelser till Aten och Thessaloniki på det grekiska fastlandet. Under sommaren finns många charterflyg.

Kollektivtrafik

Korfus station för stadsbussar ligger på Platia y Theotoki, som också är känd som San Rocco-gatan. De blåa bussarna är en slags stadsbussar som bara är i drift i stadens centrum och i dess närmaste omgivning. I närheten finns en annan bussterminal från vilken gröna bussar avgår till andra destinationer, som till exempel Sidari, Ipsos, Kavos och Palaiokastritsa.

Ön har många färjeförbindelser. De små traditionella färjorna avgår från den gamla hamnen (Paleo Limani) till ön Paxos och till Igoumenitsa på fastlandet.
Nya färjor, bland dem en snabb svävare (Flying Dolphins), avgår från den nya hamnen (Nea Limani) till platser på det grekiska fastlandet och destinationer i Italien (Venedig, Ancona, Bari, Brindisi) och Albanien (Sarande).

Trafik och parkering

Det finns två huvudvägar på ön, GR-24 (från Korfu stad till Palaiokastritsa i nordväst) och GR-25 (från huvudstaden till Lefkimi i sydöst). Dessa vägar är i gott skick. Om någon vill köra om så förväntas man ligga så långt till höger som möjligt på körbanan. Personen som vill köra om signalerar detta genom att tuta eller blinka med billyktorna.

Förutom huvudvägarna finns bara små vägar, som ibland är grusvägar. Kör försiktigt, eftersom små stenar kan skada underdelen av din hyrbil. I byarna och i huvudstaden kan trafiken vara mycket livlig. I vissa byar finns trafikljus för att förhindra trafikstockning. Ibland tar det ganska lång tid innan ljuset blir grönt.

Förutom i själva staden Korfu är det lätt att parkera överallt på ön. Ibland kan du även parkera din hyrbil på stranden!

Hotell

Eftersom det är en typisk turistö har Korfu gott om hotell. Det är högsäsong mellan april och oktober. Under dessa månader är det viktigt att boka hotellrum i förväg. Under vintern är det inte nödvändigt, men vi rekommenderar dig att göra det om du har ett särskilt hotell i åtanke. De flesta semesteranläggningar och områden med bungalow ligger på den nordöstra delen av ön. Den sydvästra delen, omkring Kavos, är det ställe där de flesta ungdomar håller till.

Externa källor

För mer information om Korfu rekommenderar vi Google (Corfu) och följande källor:

Alla städer i Korfu

EasyTerra Biluthyrning Korfu jämför biluthyrningspriser i följande städer: