Biluthyrning Teneriffa

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Teneriffa på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Teneriffa

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Teneriffa
EasyTerra Biluthyrning Teneriffa är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Teneriffa

Inledning

Teneriffa är den största av Kanarieöarna och det är ett populärt semestermål för européer. Ön är en del av Spanien och spanjorerna själv tycker också om att tillbringa ett par dagar där, särskilt under påsklovet. Spaniens högsta punkt är belägen på Teneriffa, vulkanen Pico de Teide (3718 meter).

Befolkning

Antalet invånare på Teneriffa växer ganska snabbt. 2004 hade Teneriffa över 900 000 invånare och 2007 var de dubbelt så många.

Geografiskt läge

Kanarieöarna ligger utanför Marockos västkust i Atlanten. Öster om Teneriffa ligger ön Gran Canaria med Kanarieöarnas huvudstad, Las Palmas. Väster om Teneriffa ligger ön La Palma.

Ekonomi

Teneriffas främsta inkomstkälla är turism. Årligen besöker 4,5 miljoner människor ön. Särskilt den södra delen av ön är populär, som till exempel Playa de las Americas och Los Cristianos. I norr ligger turistcentrumet Puerto de La Cruz, endast 3,5 mil från huvudstaden Santa Cruz. Öns ekonomi bygger på handel. Hamnen är centrum för import och export. Industrisektorn har ingen betydelse, förutom ett stort oljeraffinaderi nära Santa Cruz.

Flygplatser

Teneriffa har två internationella flygplatser: Reina Sofia flygplats i söder och Los Rodeos flygplats i norr. Reina Sofia är den största och mest trafikerade flygplatsen, eftersom den tar emot många semesterflygningar. Los Rodeos används framförallt för flygningar till de andra Kanarieöarna och till det spanska fastlandet, även om det finns några internationella flyg.

Kollektivtrafik

De gröna bussarna som sköts av Transportes Interurbanos de Tenerife S.A. (TITSA) når alla platser på Teneriffa. Bussarna är moderna och utrustade med luftkonditionering. På grund av de många busshållplatserna längs med vägen kan resan ta lite tid. Det finns en snabbussförbindelse mellan Playa de las Americas i söder och huvudstaden Santa Cruz i norr.

Trafik och parkering

Vägarna på Teneriffa är i utmärkt skick, även om de är mycket smala, branta och kurviga i bergen. Det finns en kustväg som består av två motorvägar: autopista del sur och autopista del norte. Tillsammans bildar de en nästan stängd ringväg och blir bara smala när de går genom bergen. Det finns planer på att göra om den smala sträckan till motorväg, men miljöaktivister har protesterat mot detta. Fartökningsfilerna är korta.

Säkerhetsbälte är obligatoriskt för alla, både i framsätet och i baksätet. I vissa korsningar är det tillåtet att svänga till höger vid rött ljus. Man bör vara uppmärksam på fotgängare!

Att parkera kan vara ett problem på Teneriffa. I huvudstaden och i de största turistcentrumen är det vanligt att dubbelparkera. Om ens bil blockeras behöver man inte oroa sig: det enda man behöver göra är att tuta med signalhornet tills den andra föraren flyttar sin bil. Man får inte parkera vid trottoarkanter som har en gul linje, även om lokalbefolkningen inte bryr sig om denna regel.  
Om man vill parkera under en längre tid rekommenderar vi att man lämnar bilen på en av de många parkeringsplatserna. Det är inte bara säkrare, bilen slipper stå under den starka solen.

Hotell

Eftersom Teneriffa är ett viktigt turistmål finns det många hotell. Hur som helst, på grund av öns popularitet är det dock ibland bättre att boka det hotell man väljer. Teneriffa lockar turister hela året så det är klokt att boka i förväg.

Externa källor

För mer information om Teneriffa rekommenderar vi Google och följande källor:

Alla städer i Teneriffa

EasyTerra Biluthyrning Teneriffa jämför biluthyrningspriser i följande städer: