Biluthyrning Kreta

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Kreta på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Kreta.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Kreta

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Grekland
  3. Biluthyrning Kreta
EasyTerra Biluthyrning Kreta är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Kreta

Inledning

Kreta är den största grekiska ön och enligt många människor är det också den vackraste. Det är en långsträckt ö: från öst till väst är den 26 mil lång och det största avståndet mellan nord och syd är 6 mil. På den smalaste punkten är Kreta endast 1,2 mil bred.

De populära stränderna är alla belägna vid den norra kusten; den södra kusten är huvudsakligen klippig. Det bergiga Kreta är berömd för sina djupa klyftor. Här hittar man världens smalaste klyfta, Samariaklyftan, som endast är 4 meter bred på vissa ställen.

Befolkning

Kreta har 650 000 invånare. Den största staden och huvudstaden är Heraklion, med ungefär 150 000 invånare.

Läge

Kreta ligger i Medelhavet, ungefär 16 mil sydöst om Peloponnesos och omkring 30 mil norr om Libyen. Längsmed hela ön sträcker sig en bergskedja, vars högsta toppar är Psiloritis (2456 m) och Pahnes (2453 m). Huvudstaden Heraklion är belägen på nordkusten.

Ekonomi

Precis som i resten av Grekland, grundade sig Kretas ekonomi främst på jordbruk. Det är inte längre fallet: nuförtiden är turismen den huvudsakliga inkomstkällan. Emellertid har jordbruket inte försvunnit helt: Kreta producerar oliver och står för en stor del av paketeringen och framställningen av bland annat olivolja. Dessutom finns det en del småskalig odling av citrusfrukter.

Flygplatser

Den viktigaste flygplatsen på Kreta, Nikos Kazantzakis, ligger fem kilometer öster om huvudstaden Heraklion. Kreta har en annan mindre internationell flygplats nära Chania på den västra delen av ön, ungefär 14 mil från Heraklion. Emellertid finns det planer på att flytta flygplatsen från Heraklion, eftersom den nuvarande flygplatsen ligger för nära staden.

Kollektivtrafik

Busstransporten på Kreta fungerar mycket bra. Bussarna går ofta och vanligtvis punktligt. Emellertid är det inte ovanligt att föraren avviker från den officiella rutten om en passagerare måste ta sig till en närliggande by. Det finns gott om taxibilar tillgängliga, men om man verkligen vill utforska Kreta bör man hyra en bil.

Trafik och parkering

I allmänhet är vägarna på Kreta i bra skick, särskilt längs nordkusten. Den inre delen av ön har vägar som ofta är smala, kurviga och ibland oasfalterade. Man bör vara medveten om detta eftersom försäkringen oftast inte täcker skador som orsakats på underdelen av hyrbilen av lösa stenar!

Dessutom är det bra att veta att de flesta bensinstationer på mindre orter stänger klockan 19.00. Många bensinstationer är även stängda på söndagar och helgdagar. Så man bör försäkra sig om att man har tillräckligt med bensin!

Hotell

Eftersom det är en turistö har Kreta ett stort utbud av hotell, lägenheter, pensionat och annan logi. De flesta av dem hittar man längs den norra kusten, men inte heller på öns inre del eller på sydkusten har man problem att hitta ett rum.

Externa källor

För mer information om Kreta rekommenderar vi Google och följande källor:

Alla städer i Kreta

EasyTerra Biluthyrning Kreta jämför biluthyrningspriser i följande städer: