Biluthyrning Heraklion

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Heraklion på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Världsomfattande rea pågår nu!
Rabatter på upp till 20% från ett brett utbud av leverantörer. Detta specialerbjudande gäller till och med 2 februari - boka nu och spara pengar.
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Heraklion

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Grekland
 3. Biluthyrning Kreta
 4. Biluthyrning Heraklion
EasyTerra Biluthyrning Heraklion är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Heraklion

Biluthyrning Heraklion
Biluthyrning Heraklion

Inledning

Heraklion är huvudstad på den grekiska ön Kreta. För många turister är staden det första intrycket de får av Grekland. Inuti och utanför staden finns fortfarande många spår från gångna tider. I själva staden finns till exempel befästningar som byggdes av venetianarna. Strax söder om staden ligger palatset Knossos, där den legendariske kung Minos hade sitt högkvarter. De fynd som har hittats på platsen kan man beskåda på stadens arkeologiska museum.

Befolkning

Heraklion har omkring 150 000 invånare vilket gör staden till den femte största i Grekland.

Geografiskt läge

Heraklion ligger centralt på öns norra kust. Den är belägen vid Medelhavet, 10 mil väster om det grekiska fastlandet och 30 mil norr om Lybien. 

Ekonomi

Staden är Kretas kommersiella centrum. Hamnen spelar en viktig roll för exporten av produkter som oliver, olivolja, citrusfrukter, tomater och ost. Stadens industri består huvudsakligen av fabriker som förpackar dessa produkter. Jordbruk och boskapsuppfödning var de främsta inkomstkällorna fram till massturismens uppkomst på 70-talet. Nuförtiden är turismen den huvudsakliga inkomstkällan. Kreta lockar 2 miljoner turister varje år, av vilka de flesta kommer till Heraklion.

Flygplatser

Fem kilometer öster om Heraklion ligger Kretas viktigaste internationella flygplats, Nikos Kazantzakis. Det är en mycket trafikerad flygplats som opererar många charterflyg, särskilt under sommaren. Det finns reguljära flygningar till andra grekiska öar och till det grekiska fastlandet. Transavia har en direktförbindelse med Amsterdam. Vägen som går till flygplatsen kallas Karou Street.
Kretas andra internationella flygplats- Daskalogiannis - ligger nära Chania, 14 mil väster om Heraklion.

Kollektivtrafik

Det finns två bussterminaler. Från terminal A (mittemot hamnen) avgår lokalbussar till de arkeologiska lämningarna i Knossos och till flygplatsen, samt även till den norra delen av kusten och till platser på västra Kreta. Dessa bussar går ofta och punktligt. För att nå alla andra destinationer måste du ta dig till terminal B, som är belägen väster om stadens centrum, nära den gamla stadsmuren.

Dessutom finns det färjeförbindelser till andra grekiska öar och till det grekiska fastlandet, men också till andra platser, som till exempel Haifa (Israel) och Alexandria (Egypten).

Trafik och parkering

Människor i Grekland kör på ett annorlunda sätt än vad du är van vid. Ibland verkar det som om trafikljusens och vägskyltarnas funktion är mer dekorativ än avsedd för att ange vad som är tillåtet eller förbjudet. Kom ihåg det! Till exempel: även om du har grönt ljus kan det kmma bilar från andra håll. På enkelriktade gator är det möjligt att du möter bilar som kör i fel riktning.

Många vägar har inte blivit underhållna på flera år, vilket betyder att de kan vara hala även vid torr väderlek. Dessutom kan du stöta på flockar av får eller getter. Huvudregeln när du kör på Kreta är: var beredd på överraskningar! På vägar utanför städer och byar är hastighetsgränsen 90 kilometer i timmen.

Heraklions centrum är ganska litet. Lämna din bil på hotellet eller på en av parkeringsplatserna vid den gamla stadsmuren och fortsätt till fots. Om du bestämmer dig för att köra i centrum finns parkeringsplatser nära den gamla hamnen och vid El Greko-parken.

Hotell

Det finns många hotell i Heraklion. Under högsäsongen rekommenderar vi starkt att boka i förväg. Under lågsäsongen är det troligt att du hittar ett hotellrum vid din ankomst. Det finns också lägenheter som du kan hyra, både under längre och kortare perioder.

Externa källor

För mer information om Heraklion rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Abbycar
 • Alamo Rent a Car
 • Auto Europe
 • Avis
 • Budget
 • Centauro
 • Drive Hellas
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Goldcar
 • Green Motion
 • Hertz
 • National Car Rental
 • Payless Car Rental
 • SurPrice car rentals
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Heraklion

EasyTerra Biluthyrning Heraklion jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Grekland, men i en annan stad än Heraklion, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Grekland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Grekland du vill hyra en bil.