Biluthyrning South Tenerife Reina Sofia Airport

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i South Tenerife Reina Sofia Airport på dina vägnar.

För att använda den här sidan måste din dator tillåta cookies.

Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning South Tenerife Reina Sofia Airport

EasyTerra Biluthyrning är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan hyra en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för South Tenerife Reina Sofia Airport

Teneriffa Södra - Reina Sofia flygplats i ett nötskal

Reina Sofia (Teneriffa Södra) är den största och mest trafikerade flygplatsen på Teneriffa. Här startar och landar många semesterflygningar. På öns norra del finns en mindre flygplats - Los Rodeos - som används framförallt till flygningar till de andra Kanarieöarna och till det spanska fastlandet. Flygplatsen är belägen 6 mil sydväst om huvudstaden Santa Cruz och 1,6 mil öster om Playa de Las Américas. Flygplatsen tar emot nio miljoner passagerare om året.

Det finns inga tåg på Teneriffa. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven och från ankomsthallen finns det ett fåtal bussförbindelser till flera olika destinationer.

Det finns inga hotell på flygplatsen. Det finns tillräckligt många affärer och ställen där man kan ta något att äta och dricka. Kom ihåg att Kanarieöarna har en separat statsrättslig ställning, vilket betyder att export av alkohol och tobak har vissa restriktioner. Å andra sidan är priserna betydligt lägre än på det spanska fastlandet. På första våningen finns det en VIP lounge som kan ställas i ordning på flera olika sätt till möten och konferenser. Det finns också faciliteter som till exempel fax, telefon och datorer med internetanslutning. Det finns banker, ett postkontor, ett apotek och en hjälpstation. I den mellersta hallen finns det områden där barn kan leka. Flygplatsen är handikappvänlig.

Inom flygindustrin anges Reina Sofia flygplats med förkortningarna TFS (IATA flygplatskod) och GCTS (ICAO flygplatskod).

Länk till den officiella webbsidan Reina Sofia flygplats