Biluthyrning Alicante

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Alicante på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Alicante

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Alicante
EasyTerra Biluthyrning Alicante är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Alicante

Biluthyrning Alicante
Biluthyrning Alicante

Inledning

Alicante är en dynamisk stad. Man har kommit igång med ett antal projekt. Alicante har utvecklats från en sjabbig hamnstad till en attraktiv stad. Bara det pulserande nattlivet gör staden värd ett besök.

Befolkning

Alicante har cirka 285 000 invånare vilket gör staden till den trettonde största i Spanien.

Geografiskt läge

Alicante ligger mitt på Spaniens östkust vid Medelhavet. Alicantes "landsida" gränsar till ett bergsområde.

Ekonomi

Många städer på Spaniens östkust är beroende av turismen. Så är inte fallet med Alicante även om turismen har blivit viktigare på senare år. Turisterna lockas bland annat av nattlivet och kusten. Utöver turismen är också hamnen viktig för Alicantes ekonomi.

Flygplatser

Alicantes internationella flygplats, ursprungligen kallad El Altet flygplats, är den flygplats som ligger närmast Alicante, 1,2 mil sydväst om staden. Den hanterar inrikesflyg och europeiska flygningar, både reguljär service och chartrade flygningar.

Kollektivtrafik

Om man inte har hyrbil till sitt förfogande kan man använda Alicantes (minimala) kollektivtrafik. Buss 60 går var fyrtionde minut mellan El Altet flygplats och Plaza Puerta del Mar (i centrum). Från Alicante finns det en bra förbindelse till Costa Blanca, Benidorm inkluderat. Det finns också en tågförbindelse till bland annat Madrid.

Trafik och parkering

Det är inte svårt att köra i Alicante. Man måste förstås vänja sig, men det tar inte lång tid. Liksom i många andra städer är det inte alltid lätt att hitta någonstans att parkera bilen. Vi rekommenderar att man inte kör för långt in i stadens centrum. Det är bäst att lämna bilen utanför centrum och fortsätta till fots om man har möjlighet.

Hotell

Att hitta hotell i Alicante är vanligtvis inte svårt under lågsäsong. Under högsäsong kan det vara svårare att hitta en plats i egen smak. Vi rekommenderar därför att man bokar i förväg.

Externa källor

För mer information om Alicante rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Alicante

EasyTerra Biluthyrning Alicante jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Alicante, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.