Biluthyrning Las Palmas de Gran Canaria

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Las Palmas de Gran Canaria på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Las Palmas de Gran Canaria

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Gran Canaria
  4. Biluthyrning Las Palmas de Gran Canaria
EasyTerra Biluthyrning Las Palmas de Gran Canaria är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Las Palmas de Gran Canaria

Biluthyrning Las Palmas de Gran Canaria
Biluthyrning Las Palmas de Gran Canaria

Inledning

Las Palmas är huvudstad på Kanarieöarna och en viktig hamn. Staden grundades 1478 när spanjorerna körde bort ursprungsbefolkningen (Guanches) från Gran Canaria. Ön kallas ibland för en 'miniatyrkontinent' på grund av de många olika typerna av landskap. I huvudstaden finns det intressanta museer, inklusive ett som ägnas åt upptäcksresanden* Columbus (Casa de Colón). Stranden Las Cateras är belägen mitt i stadens centrum.

Befolkning

Gran Canaria har över 800 000 invånare varav nästan hälften bor i huvudstaden Las Palmas. Hamnen gör att det råder en internationell stämning i huvudstaden. Under årens lopp har affärsmänniskor från andra länder slagit sig ner här och de flesta av dem har blivit spanska medborgare.  

Geografiskt läge

Gran Canaria har ett centralt läge bland Kanarieöarna utanför Afrikas nordvästra kust. Ön ligger öster om Teneriffa och väster om Fuerteventura. Huvudstaden Las Palmas är belägen på nordöstra Gran Canaria.

Ekonomi

Hamnen fortsätter att spela en viktig roll i Las Palmas ekonomi. Dessutom producerar ön massor av frukt: bananer, avokador, citroner, apelsiner, oliver och vindruvor som man gör vin av. Det finns också stora sockerrörsplantager. Emellertid kommer - direkt eller indirekt - den största delen av öns inkomster från turismen. Ön besöks årligen av mer än 2,5 miljoner personer, varav de flesta dras till den södra, torrare delen av Gran Canaria.

Flygplatser

Den internationella flygplatsen Gran Canarias internationella flygplats (eller Las Palmas internationella flygplats) ligger 1,8 mil söder om huvudstaden. Det finns förbindelser med många europeiska städer samt till Dakar i Senegal (Västafrika). Från Las Palmas och de viktigaste turistorterna går det bussar till och från flygplatsen.  

Kollektivtrafik

I stort sett kan alla orter på ön nås med buss. De flesta busslinjerna börjar eller slutar i Las Palmas. Naturligtvis finns det många bussförbindelser till turistorterna på sydkusten, men andra orter kan också nås med buss.

Från hamnen i Las Palmas  finns det många färjeförbindelser till andra Kanarieöar (Lanzarote, Fuerteventura, Teneriffa och La Palma), till det spanska fastlandet (Cadiz) och till Tarfaya i Marocko. På sommaren finns det också en förbindelse till den portugisiska ön Madeira, norr om Kanarieöarna.

Trafik och parkering

Las Palmas har motorvägsförbindelse till andra delar av ön Gran Canaria. GC1 går söderifrån via flygplatsen till de viktigaste turistmålen, inklusive Maspalomas och Playa del Inglés. GC2 förbinder huvudstaden med de västra delarna av ön, och GC3 löper till öns centrum. De stora landsvägarna kan tidvis vara trafikerade och de mindre vägarna är ofta smala och kurviga. Om man har för avsikt att utforska öns inre delar är det nödvändigt med lite erfarenhet av att köra på smala bergsvägar.  

Las Palmas är en trafikerad stad och det är inte alltid lätt att hitta en parkeringsplats i centrum. Det är inte tillåtet att parkera längs trottoarkanter med gula linjer. En blå linje betyder att man måste betala, vanligtvis via en parkeringsmätare.

Hotell

Gran Canaria är ett populärt semestermål vilket betyder att det inte finns någon brist på hotell. De flesta turisterna övernattar på sydkusten och inte i huvudstaden Las Palmas. Likväl har huvudstaden också många hotell. Vi rekommenderar att man bokar hotellrum i förväg, speciellt under sommaren.

Externa källor

För mer information om Las Palmas rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Las Palmas de Gran Canaria

EasyTerra Biluthyrning Las Palmas de Gran Canaria jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Las Palmas de Gran Canaria, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.