Biluthyrning Stockholm

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Stockholm på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Stockholm.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Stockholm

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Sverige
  3. Biluthyrning Stockholm
EasyTerra Biluthyrning Stockholm är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Stockholm

Biluthyrning Stockholm
Biluthyrning Stockholm

Inledning

Stockholm är Sveriges huvudstad och den är uppbyggd på små öar i Mälaren. De olika delarna av staden är anslutna till varandra med broar. Det lilla Stortorget är hjärtat i den mycket vackra medeltida stadskärnan (Gamla Stan). Naturligtvis är gatorna här smala men annars är Stockholm en stad med mycket rymd: en tredjedel består av vatten och en annan tredjedel av parker och grönområden.  

Befolkning

Själva staden har nästan 800 000 invånare, men om man räknar med förorterna har den en befolkning på 1,8 miljoner. Emellertid känns Stockholm som en liten stad. En stor del av dess befolkning (15 %) kommer från andra delar av världen. Vissa områden har en hög andel invandrare där till och med en alternativ form av svenskan har utvecklats, den så kallade rinkebysvenskan (uppkallad efter förorten Rinkeby).

Geografiskt läge

Stockholm ligger på Sveriges östkust mellan Mälaren väster om staden och Östersjön. Stadens centrum ligger på 14 små öar som är en del av Stockholms skärgård, en samling öar (cirka 24 000) utanför kusten.

Ekonomi

De flesta människorna i Stockholm arbetar inom affärssektorn eller (halv-) statliga institutioner. Under de senaste 20 åren har många arbeten skapats inom high-tech industrin. Stora arbetsgivare är, bland annat, datagiganten IBM, elektronikgiganten Ericsson samt hushållsapparatstillverkaren Electrolux. 
Dessutom är Stockholm Sveriges finanscentrum med de svenska bankernas och försäkringsbolagens huvudkontor.
Turismen spelar en allt viktigare roll. Mellan 1991 och 2004 fördubblades antalet hotellnätter i Stockholm.
Där finns praktiskt taget ingen tung industri, vilket gör Stockholm till en av de renaste huvudstäderna i världen.

Flygplatser

Den viktigaste flygplatsen är Stockholm Arlanda flygplats, som ligger 4,5 mil norr om staden. Det finns förbindelser till alla europeiska huvudstäder samt interkontinentala flyg. En mil väster om Stockholm ligger den lilla Bromma flygplats, som framför allt används till inrikesflyg och korta europeiska flyg, till exempel till Paris och Bryssel.
Budgetflygbolagen använder Stockholm Skavsta flygplats, 10 mil sydväst om Stockholm (nära Nyköping). Västerås flygplats (10 mil väster om Stockholm) används också av budgetbolag (inklusive Ryanair med flyg till London-Luton).
Alla flygplatserna har flygbussförbindelse till Stockholms centrum.

Kollektivtrafik

Stockholm har ett utbrett kollektivtrafiksystem som består av tunnelbana, spårvagn, buss och några pendeltåg. Tunnelbanan är det mest praktiska transportsättet. De hundra stationerna är märkta med ett blått T (för Tunnelbana) och tågen är i trafik från 05.00 och 01.00 (under helgen ända till 03.00).
Dessutom finns det många spårvagns- och busslinjer. Den historiska spårvagn nummer 7 är intressant för besökare för den förbinder de viktigaste attraktionerna. Praktiskt taget alla bussar stannar vid den centrala busstationen (Cityterminalen) och vid Stockholms tågstation (Centralstationen). Därifrån avgår också långdistansbussar.
Det finns internationella tågförbindelser med Oslo, Trondheim och Narvik i Norge och med Köpenhamn i Danmark.
Det finns färjeförbindelser till Åbo och Helsingfors i Finland.

Trafik och parkering

Stockholm ligger vid några viktiga motorvägar. E18 går till Oslo i Norge (restid runt 6 timmar), E20 till sydväst (Göteborg, 6 timmar) och E4 söderut till Helsingborg, (ungefär 8 timmar).
Eftersom staden är byggd på öar kan det vara svårt att hitta. Man bör köpa en bra karta över staden och noga studera färdvägen innan man startar bilen. I Stockholm finns det många restriktioner för bilar och hastighetsbegränsningarna kontrolleras mycket noggrant (i staden 50 kilometer i timmen, nära skolor 30 kilometer i timmen).
I den gamla stadskärnan finns det inga parkeringsplatser. Två bilparkeringar som ligger bra till är Galleriangaraget nära Gallerian (Hamngatan 37) samt P-hus Pub (Slöjdgatan 3).

Hotell

Stockholm har ett stort antal hotell, vandrarhem och bed & breakfast samt campingplatser. I den gamla stadskärnan finns det några få hotell i vackra gamla byggnader. Några exempel är hotell Anno 1647 och Victory Hotel där de stora sviterna liknar minimuseer. Om man vill övernatta på något av de här hotellen måste man boka i förväg. I förorterna finns det större och modernare hotell.

Externa källor

För mer information om Stockholm rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Stockholm

EasyTerra Biluthyrning Stockholm jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Sverige, men i en annan stad än Stockholm, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Sverige-sidan, där du kan välja i vilken stad i Sverige du vill hyra en bil.