Biluthyrning Helsingborg

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Helsingborg på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Helsingborg

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Sverige
  3. Helsingborg

EasyTerra Biluthyrning Helsingborg är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Helsingborg

Biluthyrning Helsingborg
Biluthyrning Helsingborg

Inledning

Helsingborg är en hamnstad i Sverige med en attraktiv historisk stadskärna. En av huvudattraktionerna är tornet i den medeltida fästningen Kärnan. Staden har också ett stort utbud av butiker; Helsingborg var den första svenska staden som gjorde affärsområdet i centrum tillgängligt endast för fotgängare. 

Befolkning

Staden har nästan 100 000 invånare. 

Geografiskt läge

Helsingborg ligger i södra Sverige, vid den smalaste delen av Öresund, sundet som skiljer landet från Danmark. På andra sidan av detta smala sund ligger den danska staden Helsingør. Malmö ligger över 6 mil sydost om staden. 

Ekonomi

Stadens läge har lockat många transportbolag och distributionscentrer. Transportväsendet utgör därför ryggraden i ekonomin. Hamnen spelar också en viktig roll; passagerare och gods transporteras dagligen från Helsingborgs hamn till Danmark och vice versa. Möbelvaruhuset IKEA har sitt huvudkontor i Helsingborg och nikotintuggummit Nicorette tillverkas här.  

Flygplatser

Flygplatsen Ängelholm-Helsingborg flygplats ligger 3,5 mil nordost om stadens centrum. Man kan ta sig dit på en halvtimme i hyrbil. Från stadens centrum tar man först Ängelholmsvägen och därefter motorväg E20/E6 till flygplatsen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Färjeterminalen Helsingborg C kallas också för Knutpunkten, då den bokstavligen talat är knutpunkt för alla allmänna transportmedel i Helsingborg. Här möts färjor, tåg samt lokala och regionala bussar. Helsingborg har bra allmänna bussar. Resmål i Skåneregionen kan man ta sig till med bussbolaget Skånetrafiken. 

Trafik och parkering

Som så många andra svenska städer vill Helsingborg minska biltrafiken i centrum och stimulera användandet av kollektivtrafik och cyklar. Man kan parkera sin hyrbil i parkeringshus runt om i stadens centrum. Pendelparkeringarna i utkanten av staden nära kollektivtrafikens ändstationer är billigare. 

Hotell

Helsingborg har ett hyfsat logiutbud men man får leta förgäves efter ett lyxhotell i staden. Antalet mellanklashotell och lågprisboenden är dock utmärkt. Det finns också några campingplatser i närheten av Helsingborg. 

Externa källor

För mer information om Helsingborg rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Helsingborg

EasyTerra Biluthyrning Helsingborg jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Sverige, men i en annan stad än Helsingborg, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Sverige-sidan, där du kan välja i vilken stad i Sverige du vill hyra en bil.