Biluthyrning Göteborg

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Göteborg på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Göteborg.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Göteborg

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Sverige
  3. Biluthyrning Göteborg
EasyTerra Biluthyrning Göteborg är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Göteborg

Biluthyrning Göteborg
Biluthyrning Göteborg

Inledning

Som turistmål har Göteborg under en lång tid stått i skuggan av Sveriges huvudstad Stockholm. Men allt fler människor upptäcker charmen med Sveriges andra största stad. Göteborgs centrum utgörs av Kungsportsavenyn (som vanligtvis kallas rätt och slätt för Avenyn). Man hittar många butiker, caféer, restauranger och museer nära denna gata. Göteborgs skärgård består av klippiga öar, som är enkla att nå från staden med båt. Dessutom har Göteborg Skandinaviens största nöjespark, Liseberg.

Befolkning

Staden har en halv miljoner invånare, men hela Göteborgs stadsområde och dess omgivning har en befolkning på över en och en halv miljon människor.

Geografiskt läge

Göteborg ligger i sydvästra Sverige, vid mynningen till Göta älv. Denna flod rinner ut i Kattegat. På andra sidan havet ligger danska Jylland.

Ekonomi

Göteborg har spelat en viktig roll inom sjöfartshandeln i flera århundraden. Stadens hamn är den största i Skandinavien. Det finns även mycket tungindustri. Bland annat kullagertillverkaren SKF, Volvo och telekommunikationsföretaget Ericsson har fabriksanläggningar här. På senaste tiden har Göteborg fokuserat allt mer på högteknologiska företag. Turismen blir allt viktigare, delvis därför att Göteborg börjar få mer och mer anseende som en stad där det organiseras sammankomster och utställningar. 

Flygplatser

Stadens viktigaste flygplats ligger två mil öster om Göteborg. Göteborg-Landvetter flygplats är enkel att nå med hyrbil: från stadens centrum tar man först E20 (Kungsbäckaleden) och efter det avfarten till motorväg 40 (Boråsleden). Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Den mindre Göteborg City Airport ligger närmare centrum (lite mer än nio kilometer norr om centrum), men används endast av budgetflygbolag. Denna flygplats kan nås från motorvägen E6.

Kollektivtrafik

Göteborg har ett utmärkt kollektivtrafiksystem, vilket består av spårvagnar, bussar och färjor. För turister är spårvägen det enklaste transportmedlet. Nästan alla spårvagnar stannar vid huvudhållplatsen Brunnsparken, nära centralstationen. Om man tar bussen bör man vara uppmärksam på vad som står på framsidan: när det är en så kallad Stombuss kan man – precis som på spårvägen – använda alla dörrar för att gå på, på andra bussar går man på framtill. Dessutom finns det två färjelinjer på floden. 

Trafik och parkering

Göteborg är en livlig arbetarstad. För att utforska staden bör man parkera bilen i ett av de många parkeringsgaragen som finns i och runtomkring centrum. Det finns elektroniska skyltar som visar vägen till de parkeringsgarage som har lediga platser. Dessutom vill kommunfullmäktige, precis som i Stockholm, beskatta de bilar som kör in och ut ur centrum för att förebygga trafikstockningar.

Hotell

Det finns gott om hotell i Göteborg, i alla kategorier. Utanför högsäsong är det inte nödvändigt att boka logi, men under sommaren rekommenderar vi att man gör det. Man hittar de populäraste hotellen runtomkring Botaniska Trädgården.

Externa källor

För mer information om Göteborg rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Göteborg

EasyTerra Biluthyrning Göteborg jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Sverige, men i en annan stad än Göteborg, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Sverige-sidan, där du kan välja i vilken stad i Sverige du vill hyra en bil.