• Kundbetyg 8.2 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005
Behöver du hjälp?
+49 89 541 955 606
Öppettider

Biluthyrning Göteborg

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Göteborg på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Göteborg

EasyTerra Biluthyrning Göteborg är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Populära uthyrningar i Göteborg

Följande uthyrningar är de mest populära för att hyra en bil i Göteborg

Biluthyrningserbjudanden i Göteborg

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Göteborg.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
SUV
Elektrisk

Biluthyrare i Göteborg

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Göteborg med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Avis

  8.6 (5291)
  Från SEK 247 / dag
 • Thrifty

  8.5 (4783)
  Från SEK 308 / dag
 • Budget

  8.3 (8919)
  Från SEK 239 / dag
 • Alamo

  8.2 (7823)
  Från SEK 360 / dag
 • Europcar

  8.2 (7229)
  Från SEK 332 / dag
 • Hertz

  8.1 (6094)
  Från SEK 266 / dag
 • Enterprise

  7.9 (1693)
  Från SEK 410 / dag
 • Sixt

  7.9 (2874)
  Från SEK 259 / dag
 • ACE Rent A Car

  7.9 (3)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Your Rent

  7.7 (49)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Keddy By Europcar

  7.7 (2948)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Green Motion

  7.4 (1694)
  Ingen tillgänglig prisinformation

Senaste recensionerna

Kunder bedömer oss med en 8.2/10 av 424 omdömen

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Göteborg?

Göteborg – när är det billigast att hyra en bil i miniklassen?

På denna plats (Göteborg), är Februari den billigaste månaden för att hyra en bil i miniklass. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året är det genomsnittliga priset för att hyra en bil /dag. Juli är den populäraste månaden att hyra en bil i miniklass på denna plats. Det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Göteborg – när är det billigast att hyra en bil i ekonomiklass?

På denna plats (Göteborg) är Februari den billigaste månaden för att hyra en bil i ekonomiklass. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året betalar du ett genomsnittligt pris på /dag för att hyra en bil Juli är den populäraste månaden för att hyra en bil i ekonomiklass på denna plats (Göteborg). Du betalar i genomsnitt /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Göteborg – när är det billigast att hyra en kompakt bil?

På denna plats (Göteborg) är Februari den billigaste månaden för att hyra en bil i kompaktklass. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året är det genomsnittliga priset /dag. Juli är den populäraste månaden för att hyra en bil i kompaktklass på denna plats. Det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Göteborg – när är det billigast att hyra en bil i mellanklassen?

På den här destinationen, (Göteborg), är Januari den billigaste månaden att hyra en bil i mellanklassen. Medelpriset är /dag. Resten av året är medelpriset /dag. Juli är den mest populära månaden att hyra en bil i mellanklassen på den här destinationen, medelpriset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Göteborg - När är det billigast att hyra en bil i standardklass?

På denna plats (Göteborg), är Februari den billigaste månaden att hyra en bil i standardklass. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året är det genomsnittliga priset för att hyra en bil /dag. Juli är den populäraste månaden för att hyra en bil i standardklass på denna plats. Det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Göteborg - När är det billigast att hyra en full-size bil?

På den här destinationen (Göteborg) är Januari den billigaste månaden att hyra en bil ur full size-klassen. Medelpriset är /dag. Resten av året är medelpriset /dag. Juli är den populäraste månaden att hyra en bil ur full size-klassen. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Göteborg – när är det billigast att hyra en lyxbil?

På den här destinationen (Göteborg) är Januari den billigaste månaden att hyra en bil i lyxklass. Medelpriset är /dag. Resten av året är medelpriset /dag. Juli är den mest populära månaden att hyra en bil i lyxklass på den här destinationen, medelpriset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Göteborg – när är det billigast att hyra en herrgårdsvagn?

På denna plats (Göteborg) är Januari den billigaste månaden för att hyra en kombibil. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året är det genomsnittliga priset /dag. Juli är den populäraste månaden för att hyra en kombibil på denna plats. Det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Göteborg – när är det billigast att hyra en SUV?

På den här destinationen (Göteborg) är Januari den billigaste månaden att hyra en SUV. Medelpriset är /dag. Resten av året är medelpriset /dag. Juli är den populäraste månaden att hya en SUV på den här destinationen, medelpriset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Göteborg - När är det billigast att hyra en MPV?

På denna plats (Göteborg) är Januari den billigaste månaden för att hyra en MVP. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året är det genomsnittliga priset /dag. Juli är den populäraste månaden för att hyra en MPV på denna plats. Det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Göteborg – när är det billigast att hyra en billig minivan?

På denna plats (Göteborg) är Februari den billigaste månaden för att hyra en minibuss. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året är det genomsnittliga priset /dag. September är den populäraste månaden för att hyra en minibuss på denna plats. Det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Göteborg - När är det billigast att hyra en sedan?

På denna destination (Göteborg) är Oktober den billigaste månaden att hyra en herrgårdsvagn. Det genomsnittliga priset är /dag. Under resten av året ligger snittet på /dag. Augusti är den populäraste månaden för att hyra en herrgårdsvagn på den här destinationen, och det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Biluthyrningsföretag i och omkring Göteborg

Om du letar efter en hyrbil i Sverige, men i en annan stad än Göteborg, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Sverige-sidan, där du kan välja i vilken stad i Sverige du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Göteborg

EasyTerra Biluthyrning Göteborg jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Folkungagatan 14
Grafiska Vägen
Södra Vägen 23

Platsinformation för Göteborg

Inledning

Som turistmål har Göteborg under en lång tid stått i skuggan av Sveriges huvudstad Stockholm. Men allt fler människor upptäcker charmen med Sveriges andra största stad. Göteborgs centrum utgörs av Kungsportsavenyn (som vanligtvis kallas rätt och slätt för Avenyn). Man hittar många butiker, caféer, restauranger och museer nära denna gata. Göteborgs skärgård består av klippiga öar, som är enkla att nå från staden med båt. Dessutom har Göteborg Skandinaviens största nöjespark, Liseberg.

Befolkning

Staden har en halv miljoner invånare, men hela Göteborgs stadsområde och dess omgivning har en befolkning på över en och en halv miljon människor.

Geografiskt läge

Göteborg ligger i sydvästra Sverige, vid mynningen till Göta älv. Denna flod rinner ut i Kattegat. På andra sidan havet ligger danska Jylland.

Ekonomi

Göteborg har spelat en viktig roll inom sjöfartshandeln i flera århundraden. Stadens hamn är den största i Skandinavien. Det finns även mycket tungindustri. Bland annat kullagertillverkaren SKF, Volvo och telekommunikationsföretaget Ericsson har fabriksanläggningar här. På senaste tiden har Göteborg fokuserat allt mer på högteknologiska företag. Turismen blir allt viktigare, delvis därför att Göteborg börjar få mer och mer anseende som en stad där det organiseras sammankomster och utställningar. 

Flygplatser

Stadens viktigaste flygplats ligger två mil öster om Göteborg. Göteborg-Landvetter flygplats är enkel att nå med hyrbil: från stadens centrum tar man först E20 (Kungsbäckaleden) och efter det avfarten till motorväg 40 (Boråsleden). Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Den mindre Göteborg City Airport ligger närmare centrum (lite mer än nio kilometer norr om centrum), men används endast av budgetflygbolag. Denna flygplats kan nås från motorvägen E6.

Kollektivtrafik

Göteborg har ett utmärkt kollektivtrafiksystem, vilket består av spårvagnar, bussar och färjor. För turister är spårvägen det enklaste transportmedlet. Nästan alla spårvagnar stannar vid huvudhållplatsen Brunnsparken, nära centralstationen. Om man tar bussen bör man vara uppmärksam på vad som står på framsidan: när det är en så kallad Stombuss kan man – precis som på spårvägen – använda alla dörrar för att gå på, på andra bussar går man på framtill. Dessutom finns det två färjelinjer på floden. 

Trafik och parkering

Göteborg är en livlig arbetarstad. För att utforska staden bör man parkera bilen i ett av de många parkeringsgaragen som finns i och runtomkring centrum. Det finns elektroniska skyltar som visar vägen till de parkeringsgarage som har lediga platser. Dessutom vill kommunfullmäktige, precis som i Stockholm, beskatta de bilar som kör in och ut ur centrum för att förebygga trafikstockningar.

Hotell

Det finns gott om hotell i Göteborg, i alla kategorier. Utanför högsäsong är det inte nödvändigt att boka logi, men under sommaren rekommenderar vi att man gör det. Man hittar de populäraste hotellen runtomkring Botaniska Trädgården.

Externa källor

För mer information om Göteborg rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Swedish krona
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  110 km/h
 • Språk
  Swedish
 • Populär bilkategori
  Kompakt

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Avis
 • Thrifty
 • Budget
 • Alamo
 • Europcar
 • Hertz
 • Enterprise
 • Sixt
 • ACE Rent A Car
 • Your Rent
 • Keddy By Europcar
 • Green Motion
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Sverige
 3. Biluthyrning Göteborg