Biluthyrning Nice

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Nice på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Nice

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Nice
EasyTerra Biluthyrning Nice är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Nice

Biluthyrning Nice
Biluthyrning Nice

Inledning

Rika engelsmän, till exempel drottning Victoria, var de första som förvandlade Nice till en stad på modet för hälsosamma, avkopplande semestrar vid havet. Idag kommer det fortfarande mycket folk från hela världen för att njuta av de vackra stränderna, de fantastiska långa strandpromenaderna och det magnifika havet i Nice. Staden Nice, också känd som Rivierans huvudstad, är en bra utgångspunkt för att upptäcka Cote d'Azur. När allt kommer omkring är Nice välsignad med utmärkta museer, ett pulserande nattliv, smala gator, en gammal hamn, trädgårdar och marknader.

Befolkning

Nice har över 340 000 invånare (2005), vilket gör den till den femte största staden i Frankrike. Staden är också huvudstad i det franska departementet (ungefär motsvarande ett län i Sverige) Alpes-Maritimes. Nice har relativt många studenter, mer än 30 000.

Geografiskt läge

Nice ligger på Cote d'Azur. Denna kuststräcka sträcker sig i sin tur längs Medelhavet. Två mil öster om Nice ligger landet Monaco. Efter ungefär ytterligare en mil ligger den fransk-italienska gränsen. Norr om Nice ligger Havsalperna och österut Provence. .

Ekonomi

Ekonomin i Nice är till stor del beroende av turismen. Det är den näst mest populära turistorten i Frankrike. Under 1999, lockade Nice över 3,2 miljoner besökare. Turisterna lockas bland annat av de 19 museerna. Dessutom drar den magnifika stranden med sitt blå vatten verkligen till sig turisterna. Staden har också härliga parker, trevliga restauranger, ett pulserande nattliv, osv. Det finns också en ganska stor affärsverksamhet. Det finns runt 27 000 företag i staden, varav 83% av dem är verksamma inom handel och service (däribland turism). Nice har den näst största flygplatsen, räknat i antal passagerare, i Frankrike. Flygplatsen tar emot över 8,6 miljoner passagerare om året, och har förbindelser till 80 destinationer i 28 länder. Detta ger jobb till människorna i Nice.

Flygplatser

Nice har en flygplats som heter Nice-Cote d'Azurs internationella flygplats. Det är Frankrikes näst största flygplats och den ligger ungefär 6 kilometer väster om staden. Nice har förbindelser till 80 destinationer i 28 olika länder.

Kollektivtrafik

Den snabbaste och billigaste båten från det franska fastlandet till Korsika finns i Nice. Runt två dussin bussbolag använder Nice Intercity bussterminal. Du kan ta bussen till många andra (franska) städer. Nice har flera busstationer. Den viktigaste är Gare Nice Ville. Från Nice kan du ta ett TGV-tåg till Paris. Det finns två bussbolag, Sunbus och ANT som erbjuder förbindelse mellan Nice och Nice flygplats. De heter Sunbus 23, ANT 99 samt ANT flygbuss. Sunbus är det bolag som tillhandahåller kollektivtrafiken i Nice. En enkel biljett kostar € 1.30 och gäller en timme efter att den har stämplats. Det är också möjligt att köpa ett flerdagskort.

Trafik och parkering

Precis som i andra större städer är Nice en kaotisk plats för att köra bil. Med lite nervstyrka och erfarenhet bör det emellertid inte innebära några verkliga problem. Under turistsäsongen kan det vara lite problematiskt att parkera i centrum, så var inte för kräsen när det gäller att hitta en parkeringsplats, och bli inte förvånad över vad de tar betalt för att parkera i centrum.

Hotell

Eftersom Nice är en populär stad bland ungdomar har staden många lågbudgethotell. Dessa hotell ligger främst i närheten av tågstationen Gare Nice Ville. I den gamla delen av staden finns det färre hotell. Nära stranden finns det massvis med hotell, även om de tenderar att vara lite dyrare. I Nice finns alla stjärnklasser representerade. Om du är inställd på ett visst läge och en viss kvalitet på hotellet, rekommenderar vi att du bokar i förväg. Det är inte lika nödvändigt att göra så under lågsäsong, då det vanligtvis finns mycket att välja på.

Externa källor

För mer information om Nice, rekommenderar vi Google och följande externa källor: 

Biluthyrningsplatser i Nice

EasyTerra Biluthyrning Nice jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Nice, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.