• Kundbetyg 8.4 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Lanzarote

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Lanzarote på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Nyttja rabatter på upp till 20% från olika uthyrningsföretag - Giltigt t.o.m. 4 juni 2024
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Lanzarote

EasyTerra Biluthyrning Lanzarote är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Lanzarote

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Lanzarote.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
Cabriolet
SUV
Elektrisk

När ska man boka en hyrbil i Lanzarote

Hyrbilsföretag i Lanzarote

EasyTerra Biluthyrning jämför hyrbilspriser på följande platser

Platsinformation för Lanzarote

Inledning

Lanzarote är den fjärde största ön i ögruppen Kanarieöarna och den som ligger längst österut. Precis som de andra öarna har Kanarieöarna vulkaniskt ursprung. Dess mark utgörs därför främst av svart lava. Det finns också vackra vita stränder. De vackraste ligger i de östra och södra delarna av ön. Artisten Cesar Manrique bodde på Lanzarote. Det finns många små och sju stora konstverk som han har gjort på ön. Det är tack vare Manriques motstånd mot massturism på ön som höghus inte är tillåtna på Lanzarote. Växtligheten består till stor del av kaktusar och palmer.

Befolkning

Ön har 110 000 invånare, av vilka nästan hälften bor i huvudstaden Arrecife. Antalet turister är begränsat. Högst 80 000 människor får lov att besöka staden på samma gång.

Geografiskt läge

Lanzarote är 6 mil lång och på sin bredaste punkt är ön omkring 2,5 mil vid. Den är belägen öster om Fuerteventura och 12,5 mil från Marockos kust. Det är den torraste av Kanarieöarna och ibland drabbas den av sandstormar från Saharaöknen. Norr om ön ligger ögruppen Chinijo: ett fåtal små öar som bildar ett naturreservat tillsammans med Lanzarotes norra kust.

Ekonomi

Turismen är ekonomins ryggrad. Ungefär 90 % av befolkningen i arbetsför ålder är på något sätt - direkt eller indirekt - beroende av de en och en halv miljon turister som besöker ön varje år. Fiskebyn Puerto del Carmen har utvecklats till ett turistcentrum. Fisket, som befolkningen ursprungligen livnärde sig på, har emellertid inte försvunnit helt. Dessutom finns det vingårdar på ön. Deras vin anses vara det bästa på Kanarieöarna. Andra sorters jordbruk (mest odling av lök, tomater och potatis) spelar också viss roll.

Flygplatser

Arrecife flygplats är belägen fem kilometer väster om huvudstaden längs vägen till den populära kuststaden Puerto del Carmen. De flesta charterflyg anländer på torsdagar, vilket är den dag som flygplatsen är mest trafikerad. Detta betyder att folk ibland måste vänta länge för att få sitt bagage. Det finns bussförbindelser mellan flygplatsen och Arrecife, men den sista bussen går klockan 19. Efter det finns det antingen taxi eller hyrbil.

Kollektivtrafik

Det finns regelbundna bussförbindelser mellan flera av kuststäderna och huvudstaden Arrecife. Det finns också gott om taxibilar som är mycket billigare än på det spanska fastlandet. Ibland kör de till en viss plats för en fast taxa, ibland sätter de på taxametern. Det är viktigt att komma överens med taxichauffören i i förväg!

Från Arrecife finns det många färjeförbindelser till andra Kanarieöar och till Cadiz, på Spaniens fastland.

Trafik och parkering

Det kan ta lite tid innan man vänjer sig vid att köra bil på Lanzarote. Bilar har en tendens att plötsligt tvärbromsa, svänga eller göra en u-sväng utan att varna innan. Håll tillräckligt med avstånd och var beredd på överraskningar - särskilt på landsbygden - som till exempel djur eller människor på vägen.

I Arrecifes centrum och vid de mest fullbelagda semesteranläggningarna kan det vara svårt att hitta en parkeringsplats. Det är inte tillåtet att parkera på gatan om den är märkt med gula eller vita linjer. En blå linje anger att du måste betala för att parkera. Lokalbefolkningen parkerar var som helst där det passar dem. Man bör inte följa deras exempel! Dessutom bör man inte parkera framför soptunnor. De töms under hela dagen och om ens bil står i vägen blir den ivägbogserad. Det finns inga skyltar som anger att du inte kan parkera där, men det är allmänt känt bland lokalbefolkningen.

Hotell

De flesta besökare bor på semesteranläggningar längs kusten. Puerto del Carmen är den stad som det finns flest turister i. Det finns många hotell och lägenheter, men som vi nämnde i inledningen finns det inga jättestora hotell som på Gran Canaria eller Tenerife. Om man vill ha lugn och ro är det möjligt att hyra en stuga på öns inre delar, eller vid kusten.
Antalet turister på Lanzarote är begränsat. Konsekvensen av detta är att även logiutbudet är begränsat. Under högsäsongen måste man boka logi i förväg. 

Externa källor

För mer information om Lanzarote rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Spanish
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Dollar Rent a Car
 • Orlando Rent a Car
 • Avis
 • Sixt
 • TopCar
 • Thrifty
 • Gobycar
 • Hertz
 • Budget
 • Turisprime
 • Keddy By Europcar
 • Goldcar Key'n Go
 • Europcar
 • Goldcar
 • Flizzr
 • Rhodium Car Rental
 • InterRent
 • Enterprise
 • Payless Car Rental
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Spanien
 3. Biluthyrning Lanzarote