Biluthyrning Arrecife

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Arrecife på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Arrecife.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Arrecife

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Lanzarote
  4. Biluthyrning Arrecife
EasyTerra Biluthyrning Arrecife är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Arrecife

Biluthyrning Arrecife
Biluthyrning Arrecife

Inledning

Arrecife är huvudstaden på Lanzarote, en av Kanarieöarna.

Befolkning

De senaste åren har staden växt betydligt. Under de senaste tjugo åren har antalet invånare nästan fördubblats. Idag bor över 60 000 människor i Arrecife.

Geografiskt läge

Arrecife är belägen på Lanzarotes södra kust.

Ekonomi

Lanzarotes ursprungliga försörjningsmedel, fiske, spelar fortfarande en viktig roll för Arrecifes lokala ekonomi. Även om turismen huvudsakligen är koncentrerad till andra delar av ön (som Puerto del Carmen), så är den största delen av befolkningen i arbetsför ålder beroende av denna näring.

Flygplatser

Arrecifes flygplats ligger fem kilometer väster om staden vid vägen till den populära badorten Puerto del Carmen. Arrecife flygplats är enkel att nå med hyrbil via LZ-2. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Det finns en regelbunden bussförbindelse mellan Arrecife och ett flertal badorter. Det finns även gott om taxibilar och det är mycket billigare att ta taxi än på det spanska fastlandet. Ibland kör de till speciella destinationer för en fast taxa och ibland använder de taxameter. Man bör försäkra sig om att göra upp om betalningen i förskott! Från Arrecife går det en färja till andra Kanarieöar, samt till Cádiz på det spanska fastlandet. 

Trafik och parkering

Det kan vara svårt att hitta parkeringsplats i centrum av Arrecife. Parkering är förbjudet vid trottoarkanter som har en gul eller vit linje. En blå linje betyder att man måste betala för att få parkera. 

Man bör inte parkera framför en soptunna. De töms dygnet runt och om bilen är i vägen för soptömmarna så bogseras den iväg.

Hotell

Antalet turister på Lanzarote är begränsat och till följd av detta är även antalet övernattningsfaciliteter begränsat. Arrecife har ett antal hotell och pensionat, men de flesta människor väljer att bo på någon av semesteranläggningarna utanför huvudstaden. Under högsäsongen måste man boka logi i förväg.

Externa källor

För mer information om Arrecife rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Arrecife

EasyTerra Biluthyrning Arrecife jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Arrecife, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.