Biluthyrning Aten

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Aten på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Aten

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Grekland
  3. Biluthyrning Aten
EasyTerra Biluthyrning Aten är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Aten

Biluthyrning Aten
Biluthyrning Aten

Inledning

Aten är Greklands huvudstad och en av världens äldsta städer. Stadens välkända historia går ungefär 3000 år tillbaka i tiden. Kvarlämningarna från forntiden är stadens främsta turistattraktioner. Atens Akropolis är den mest besökta sevärdheten. Aten har också ett vibrerande nattliv. Varje distrikt har sin egen atmosfär.

Befolkning

Staden har nästan 800 000 invånare. Om man räknar med förorterna bor nästan 4 miljoner människor i Aten.

Geografiskt läge

Aten ligger i den sydöstra delen av det grekiska fastlandet och omges av berg. Staden är omgiven av bergen Pateras i väster, Parnes i norr, Pentelikon i nordväst och det högsta av dem alla, Hymettos (1453 meter) i öster. På grund av sitt skyddade läge drabbas staden ofta av luftföroreningar. Dessa har emellertid minskat drastiskt eftersom regeringen har vidtagit åtgärder.

Ekonomi

Aten är inte bara Greklands ekonomiska och kulturella centrum. Även landets ekonomiska aktiviteter är koncentrerade i och runtomkring huvudstaden. Viktiga sektorer är textil-, kemi-, pappers- och läderindustrin. Det finns även några företag som ägnar sig åt maskintillverkning. Hamnen Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland. Dessutom har servicesektorn växt enormt under de senaste åren.

2004 innebar Sommar-OS att den lokala ekonomin stimulerades ordentligt. Inte bara genom att man byggde idrottsanläggningar och hotell, utan även genom att infrastrukturen förbättrades.

Flygplatser

Eleftherios Venizelos internationella flygplats ligger 2,7 mil öster om staden. Flygplatsen byggdes inför Sommar-OS 2004. Den är mycket modern och är en viktig knutpunkt mellan Balkanhalvön och Mellanöstern.

Kollektivtrafik

Atens tunnelbana (vars första linje invigdes år 2000) har gjort att kollektivtrafiken i den grekiska huvudstaden har förbättrats avsevärt. Tunnelbanenätet är ständigt under utvidgning. Förlängningen av tunnelbanan gynnar turisterna eftersom stadens centrum (station Syntagma) nu är anslutet till de områden där uteställena finns, Psyrri (station Monastiraki) och Gazi (station Kerameikos).

Det går en spårvagnlinje till stadens södra förorter. Linjen kommer så småningom att förlängas till hamnen Pireus.

Dessutom finns det ett utbrett bussnätt, som består både av gula trådbussar och blåa vanliga bussar. Detta transportmedel är emellertid långsamt på grund av trafikstockningarna i stadens centrum.

Trafik och parkering

Aten är känd för att ha trafikproblem i sin stadskärna. Enligt lagen får endast bilar vars nummerskyltar slutar med en jämn siffra köra i centrum när dagens datum är ett jämt nummer. När dagens datum är ett ojämnt nummer har bilar vars nummerskyltar slutar med en ojämn siffra tillträde till centrum Många greker har löst detta problem genom att köpa en andra bil.

Det är inte tillrådigt att köra bil i centrum. Det är inte bara svårt att hitta, att finna en ledig parkeringsplats är även det en sann utmaning.

Hotell

Aten har ingen brist på hotell. Man hittar logi i alla prisklasser. Grekerna har sina egna hotellkategorier, från A till C. Det finns även olika underkategorier. Detta system kan vara ganska förvirrande och speglar inte alltid relationen pris/kvalitet. Det kan hända att ett hotell i kategori C är bättre (och billigare) än ett hotell i kategori B.

Vi rekommenderar starkt att boka hotell i förväg under hela året, men särskilt under sommarmånaderna.

Externa källor

För mer information om Aten, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Aten

EasyTerra Biluthyrning Aten jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Grekland, men i en annan stad än Aten, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Grekland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Grekland du vill hyra en bil.