• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Korsika

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Korsika på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Global rea!
Nyttja rabatter på upp till 15% från olika uthyrningsföretag - Giltigt t.o.m. 31 juli 2024
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Korsika

EasyTerra Biluthyrning Korsika är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Korsika

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Korsika.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
Cabriolet
SUV
Elektrisk

Senaste recensionerna

Kunder bedömer oss med en 8.3/10 av 451 omdömen

När ska man boka en hyrbil i Korsika

Hyrbilsföretag i Korsika

EasyTerra Biluthyrning jämför hyrbilspriser på följande platser

Platsinformation för Korsika

Inledning

Förr i tiden var Korsika en leksak för makterna i hela regionen. Först 1768 blev ön fransk. Innan dess administrerades den av Genua under 500 år och innan dess av Kungadömet Pisa. Det är en vacker ö med varierande landskap, där både de som gillar vattensporter (stränder, dykning, segling), vandrare och bergsbestigare kan roa sig.

Befolkning

Korsika har mer än 300 000 invånare. Mer än hälften bor i städerna Ajaccio och Bastia (båda har mer än 75 0000 invånare).

Läge

Korsika är mer än 18 mil lång och 8,3 mil som bredast. Ön ligger norr om den italienska ön Sicilien. Den är åtskild från denna genom Bonifaciosundet. Vid sundets smalaste punkt ligger öarna bara 1,1 mil från varandra. Korsika är en mycket bergig ö. Den högsta bergstoppen är Monte Cinto (2706 m). Det finns tjugo andra bergstoppar som är över 2000 meter höga. Den största delen av inlandet är ett skyddat naturreservat (Parc Naturel Régional de Corse).

Ekonomi

Det behagliga klimatet, det vackra inlandet och de lockande stränderna gör Korsika till en turistisk toppattraktion. Turismen är främst koncentrerad till och runtomkring Porto Vecchio och Bonifacio i söder och till området nära Calvi i nordväst. Resten av Korsika är nästan opåverkat av turismen.

Korsika tillverkar vin, speciella ostar och utmärkt honung. Honungen är till och med officiellt ursprungsmärkt, precis som de franska vinerna.

Flygplatser

Korsika har tre viktiga flygplatser för turism. Flygplatsen nära huvudstaden Ajaccio ligger fem kilometer öster om staden. Huvudvägen N194 går från flygplatsen till stadens center. Dessutom finns det flygplatser nära Bastia (tjugo kilometer söder om staden, vid huvudväg N193) och nära Calvi (sju kilometer söder om staden). Denna sistnämnda flygplats används huvudsakligen av lågprisflygbolag.

Kollektivtrafik

Ön har bra bussförbindelser mellan de viktigaste platserna, men vissa busslinjer går bara två gånger om dagen. Dessutom har Korsika ett järnvägsnät; det finns tågförbindelser till Bastia, Corte, Ajaccio, Calvi och Ponte Leccia.

Trafik och parkering

Om du verkligen vill utforska Korsika är det bäst att hyra en bil. Med en hyrbil kan man nå platser dit få turister kommer och njuta av öns imponerande natur. Korsika har huvudvägar, men inga motorvägar. Man bör tänka på att ön är bergig och att vägarna är kurviga. Huvudvägarna är i bra skick, men mindre vägar bjuder på många överraskningar. På sommaren kan det vara mycket trångt i centrum av de turisttäta orterna.

Hotell

Det finns ett bra utbud av hotell och turistcentrerna. Utanför dessa turistcenter kan man hitta enkla pensionat eller rum i privata hus. Det finns också många campingplatser på Korsika. Augusti är den månad då det är mest liv och rörelse på ön, eftersom man tar emot två eller tre gånger så många turister som i juli, då det också är högsäsong. Om man vill resa till Korsika i augusti måste man boka rum långt i förväg.

Externa källor

För mer information om Korsika rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  French
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Sixt
 • Europcar
 • National Car Rental
 • Avis
 • Rent a car
 • Hertz
 • Budget
 • Enterprise
 • Alamo
 • ADA
 • Dollar Rent a Car
 • Thrifty
 • Keddy By Europcar
 • AVIS Car-Away
 • wheego
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Frankrike
 3. Biluthyrning Korsika