Biluthyrning Korsika

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Korsika på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Korsika.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Korsika

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Korsika
EasyTerra Biluthyrning Korsika är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Korsika

Inledning

Förr i tiden var Korsika en leksak för makterna i hela regionen. Först 1768 blev ön fransk. Innan dess administrerades den av Genua under 500 år och innan dess av Kungadömet Pisa. Det är en vacker ö med varierande landskap, där både de som gillar vattensporter (stränder, dykning, segling), vandrare och bergsbestigare kan roa sig.

Befolkning

Korsika har mer än 300 000 invånare. Mer än hälften bor i städerna Ajaccio och Bastia (båda har mer än 75 0000 invånare).

Läge

Korsika är mer än 18 mil lång och 8,3 mil som bredast. Ön ligger norr om den italienska ön Sicilien. Den är åtskild från denna genom Bonifaciosundet. Vid sundets smalaste punkt ligger öarna bara 1,1 mil från varandra. Korsika är en mycket bergig ö. Den högsta bergstoppen är Monte Cinto (2706 m). Det finns tjugo andra bergstoppar som är över 2000 meter höga. Den största delen av inlandet är ett skyddat naturreservat (Parc Naturel Régional de Corse).

Ekonomi

Det behagliga klimatet, det vackra inlandet och de lockande stränderna gör Korsika till en turistisk toppattraktion. Turismen är främst koncentrerad till och runtomkring Porto Vecchio och Bonifacio i söder och till området nära Calvi i nordväst. Resten av Korsika är nästan opåverkat av turismen.

Korsika tillverkar vin, speciella ostar och utmärkt honung. Honungen är till och med officiellt ursprungsmärkt, precis som de franska vinerna.

Flygplatser

Korsika har tre viktiga flygplatser för turism. Flygplatsen nära huvudstaden Ajaccio ligger fem kilometer öster om staden. Huvudvägen N194 går från flygplatsen till stadens center. Dessutom finns det flygplatser nära Bastia (tjugo kilometer söder om staden, vid huvudväg N193) och nära Calvi (sju kilometer söder om staden). Denna sistnämnda flygplats används huvudsakligen av lågprisflygbolag.

Kollektivtrafik

Ön har bra bussförbindelser mellan de viktigaste platserna, men vissa busslinjer går bara två gånger om dagen. Dessutom har Korsika ett järnvägsnät; det finns tågförbindelser till Bastia, Corte, Ajaccio, Calvi och Ponte Leccia.

Trafik och parkering

Om du verkligen vill utforska Korsika är det bäst att hyra en bil. Med en hyrbil kan man nå platser dit få turister kommer och njuta av öns imponerande natur. Korsika har huvudvägar, men inga motorvägar. Man bör tänka på att ön är bergig och att vägarna är kurviga. Huvudvägarna är i bra skick, men mindre vägar bjuder på många överraskningar. På sommaren kan det vara mycket trångt i centrum av de turisttäta orterna.

Hotell

Det finns ett bra utbud av hotell och turistcentrerna. Utanför dessa turistcenter kan man hitta enkla pensionat eller rum i privata hus. Det finns också många campingplatser på Korsika. Augusti är den månad då det är mest liv och rörelse på ön, eftersom man tar emot två eller tre gånger så många turister som i juli, då det också är högsäsong. Om man vill resa till Korsika i augusti måste man boka rum långt i förväg.

Externa källor

För mer information om Korsika rekommenderar vi Google och följande källor:

Alla städer i Korsika

EasyTerra Biluthyrning Korsika jämför biluthyrningspriser i följande städer: