Biluthyrning Porto Vecchio

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Porto Vecchio på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Porto Vecchio.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Porto Vecchio

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Korsika
  4. Biluthyrning Porto Vecchio
EasyTerra Biluthyrning Porto Vecchio är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Porto Vecchio

Inledning

Porto-Vecchio är en magnifikt belägen badort: staden har många vackra stränder och bakgrunden utgörs av de berg som finns på centrala Korsika. Staden har också ett trevligt, historiskt centrum, med barer, restauranger och så kallade butikshotell. Dessutom finns det en pittoresk hamn och det är inte överraskande att staden lockar många turister varje år.

Befolkning

Staden har ungefär 13 000 invånare.

Geografiskt läge

Porto-Vecchio är belägen på sydöstra Korsika. De flesta badorter ligger norr om staden, vid stränderna. Utanför kusten ligger fyra små öar, Îles Cerbicale, ett skyddat naturområden som utgör en del av ett större naturreservat, Bouches de Bonifacio.

Ekonomi

Förr i tiden, fram till mitten av 1900-talet, var korkindustrin och saltutvinningen stadens främsta inkomstkällor. Dessa industrier finns fortfarande, men idag tjänar Porto-Vecchio pengar på turismen. Under sommarmånaderna tredubblas stadens befolkning. 

Flygplatser

Figari Sydkorsika flygplats (på franska: Aéroport Figari Sud-Corse) är belägen 2,5 mil sydväster om Porto-Vecchio. Den är enkel att nå med hyrbil via N2198 och D859. Resan tar ungefär 30 minuter. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Korsika har bra bussförbindelser mellan öns viktigaste städer. Linjen Bonifacio-Bastia, till exempel, stannar vid Porto-Vecchio. Från hamnen finns det också färjeförbindelser till bland annat Marseille och de italienska städerna Livorno och Neapel.

Trafik och parkering

Stadens gamla centrum är en zon för fotgängare och många av de gator som är tillgängliga för bilar är enkelriktade. Detta kan göra det svårt att ta sig runt. Om man vill besöka staden under sommarmånaderna så är det bäst att komma dit tidigt (före klockan 10.00). Efteråt kan det vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats för hyrbilen nära centrum. En hyrbil är ett idealiskt transportmedel för att upptäcka resten av Korsika. Huvudvägarna är bra, men man bör tänka på att de bergiga inlandsvägarna är smala och slingrande.

Hotell

Även om det finns några charmiga butikshotell i Porto-Vecchios gamla stadskärna, så ligger de flesta hotell och turistanläggningar vid de sandstränderna nära staden, som till exempel Poretta och Fiori Marina. Stranden Palombaggia, tre kilometer söder om Porto-Vecchio är också populär. Nudiststranden La Chiappa ligger öster om staden. Det finns också många campingplatser i närheten, men priserna är ganska höga på sommaren.

Extera källor

För mer information om Porto-Vecchio, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Porto Vecchio

EasyTerra Biluthyrning Porto Vecchio jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Porto Vecchio, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.