Biluthyrning Marseille

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Marseille på dina vägnar.

Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
search_main.worry_free_block.title
  • search_main.worry_free_block.usp.no_worries_deductible
  • search_main.worry_free_block.usp.unlimited_mileage
  • search_main.worry_free_block.usp.top_rated_suppliers
  • search_main.worry_free_block.usp.full_full_fuel_policy

Biluthyrning Marseille

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Marseille på dina vägnar.

Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Marseille

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Marseille
EasyTerra Biluthyrning Marseille är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Marseille

Biluthyrning Marseille
Biluthyrning Marseille

Inledning

Marseille är Medelhavets största hamn. Dessutom är det den andra största staden i Frankrike. Staden är känd för sin korruption och undre värld. Det är inte så troligt att man finner många turister i Marseille. Staden är en blandning av typiskt fransk, arabisk, afrikansk och latinsk kultur och här finns den största algeriska folkgruppen i Frankrike.

Befolkning

Totalt har Marseille cirka 800 000 invånare. Som tidigare nämnt finns det stor variation av olika kulturer i staden.

Geografiskt läge

Marseille ligger i sydöstra Frankrike. Staden är belägen vid Golfe du Lion som gränsar till Medelhavet. 30 mil österut går den fransk-italienska gränsen. Om man reser cirka 50 mil västerut når man den spanska gränsen. Trots det faktum att staden är mindre populär bland turister, lockar dess region, Provence, många turister.

Ekonomi

Stadens ekonomi är huvudsakligen beroende av hamnen, som är den största i Medelhavet. Hamnen skapar många direkta och indirekta arbeten, exempelvis import- och exportkontor, marknader, byggnadsföretag, kollektivtrafik, vägserveringar, sjöfartsbyråer osv. Staden är beroende av turismen endast i begränsad utsträckning. Även om det förekommer turister, exempelvis de som kommer med båt, reser de vanligtvis snabbt vidare. Trots det växer intresset för Marseille som veckoslutsort bland fransmän. Detta är delvis på grund av snabbtågförbindelsen till Paris som nyligen blivit färdig. Dessutom börjar stora företag att hyra kontorsutrymmen i ett växande trendigt Marseille.

Flygplatser

Marseille har en flygplats som heter Marseille-Provence flygplats eller Marseille-Marignane flygplats. Den är belägen 2,8 mil nordöst om staden och den hanterar både inrikes och utrikes flygtrafik.

Navette flygbussar ansluter Marseille-Provence flygplats med Marseille. I själva Marseille finns det två välunderhållna tunnelbanelinjer. Staden har också en spårvagnslinje och ett utbrett nätverk för busstrafik. Om man beslutar att stanna några dagar i Marseille rekommenderar vi att man köper rabattkort. Från Marseille kan man också resa med buss eller tåg till många andra (franska) städer. Till exempel ligger Paris bara en tre timmars tågresa bort för det höga priset av € 80.

Trafik och parkering

Det är inte svårt att köra bil i Marseille. Det är lätt att hitta färjorna och vägen till hamnen är väl markerad. Självklart är Marseille en stor stad, så det är aldrig lätt att köra där. Så länge man är villig att betala och inte är för kräsen är det inte så svårt att hitta parkeringsplats.

Hotell

Marseilles bästa hotell är framför allt belägna runt den gamla hamnen och öster om stadens centrum. Det finns få eller nästan inga lågbudgethotell. Det finns billigare hotell i Marseille, till och med de billigaste i Frankrike. Bli inte överraskad om du finner hotellet lite knepigt och smutsigt. Allmänt sett är hotellpriserna i stort sett de samma under hela året. Om man vill vara säker på att få ett billigt och bra hotellrum föreslår vi att man bokar i förväg.

Externa källor

För mer information om Marseille rekommenderar vi Google och följande externa källor:

Biluthyrningsplatser i Marseille

EasyTerra Biluthyrning Marseille jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Marseille, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.