Biluthyrning Antalya

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Antalya på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Antalya

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Turkiet
  3. Biluthyrning Antalya
EasyTerra Biluthyrning Antalya är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Antalya

Biluthyrning Antalya
Biluthyrning Antalya

Inledning

Antalya är en historisk stad med ett rikt förflutet. Staden uppkallades efter kung Attalos II som grundade staden under 100-talet f. Kr. Centrum (Kaleiçi) har blivit vackert restaurerat, inklusive en minaret från 1200-talet. Inte långt från Antalya finns det gamla romerska lämningar. Amfiteatern har bevarats ovanligt väl. Där hålls fortfarande kulturella evenemang, till exempel under de årliga festivalerna. Det finns naturligtvis också vackra stränder nära Antalaya.

Befolkning

Staden har över 600 000 invånare, men den är en viktig turistattraktion så antalet personer som i själva verket vistas i staden kan fördubblas under sommaren. 

Geografiskt läge

Antalya ligger på Turkiets södra kust som också kallas den turkiska rivieran. Turkiets huvudstad Ankara är belägen 55 mil nordöst om Antalya. 

Ekonomi

Turismen är ryggraden i stadens ekonomi. Varje år besöker sju miljoner turister regionen och antalet fortsätter att stiga. Antalya försöker dra nytta av internationella utställningar och konferenser genom öppnandet av ett konferenscentrum och Antalya Expo Center.
Historiskt sett har Antalya alltid varit en jordbruksregion och fortsätter att vara det. Grönsaker, spannmål och frukt inte bara odlas utan exporteras också via hamnen och flygplatsen. Det finns några industrier, speciellt små fabriker, som hanterar jordbruksprodukter. 

Flygplatser

En mil från staden ligger Antalyas internationella flygplats, en stor och modern flygplats. Den är ingångsporten till semesterorterna vid den turkiska Medelhavskusten. Flygplatsen är mycket trafikerad på grund av det stora antalet semesterflyg, men det finns också reguljärflyg till Istanbul, Ankara, den turkiska delen av Cypern och flera destinationer i Europa och Mellanöstern. Det finns en flygbussförbindelse med flygplatsen men den går inte så ofta och endast i anslutning till inrikesflyg med Turkish Airlines. 

Kollektivtrafik

Antalya har en spårvagn som är speciellt avsedd för turisterna. Spårvagnen går från Antalyas museum i väst via ett par attraktioner till stranden Lara Plaj i öst. Det enda riktiga transportmedlet i staden tillhandahålls av de så kallade dolmus minibussar som går enligt fasta rutter. Öster om centrum finns det en dolmus-station varifrån minibussarna avgår mot destinationer i de östra delarna av staden.
Regionala bussar avgår från den stora busstationen (Otogar) till de norra delarna av staden. Alla orter längs den turkiska rivieran kan nås med buss från den här stationen. 

Trafik och parkering

Antalyas centrum är gammalt med smala vindlande gator. Hyrbilen kan framför allt användas till att utforska omgivningarna, men man måste tänka på det turkiska körsättet som är något annorlunda än vårt. Man bör köra försiktigt och förvänta sig det oväntade. Plötsliga filbyten är väldigt vanliga och, även om det är förbjudet, kör turkiska bilförare om på höger sida om de får chansen. På landsvägar kan bilar stå parkerade på olämpliga ställen, gärna efter en skarp kurva. Man kan också träffa på boskapshjordar som tar upp hela vägen. Man ska undvika att köra när det är mörkt. Utöver de faror som nämnts ovan kan turkiska förare köra med ljuset av (!) för att spara energi. Observera hastighetsgränserna (50 kilometer i timmen i tätorterna, 90 kilometer utanför tätorterna och 120 kilometer i timmen på motorvägarna). Den turkiska polisen är på hugget, speciellt vid stadsgränserna. 

Hotell

Som ett viktigt turistmål har Antalya gott om hotell. I den gamla stadskärnan finns det små pensionat och så kallade 'boutiquehotell' med rum i ottomansk stil. Moderna och lyxiga hotell ligger utanför centrum på Cumhuriyet Caddesi och söder om hamnen. Antalya lockar turister hela året så vi rekommenderar att boka i förväg.

Externa källor:

För mer information om Antalya rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Antalya

EasyTerra Biluthyrning Antalya jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Turkiet, men i en annan stad än Antalya, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Turkiet-sidan, där du kan välja i vilken stad i Turkiet du vill hyra en bil.