Biluthyrning Madeira

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Madeira på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Madeira

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Portugal
  3. Biluthyrning Madeira
EasyTerra Biluthyrning Madeira är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Madeira

Inledning

Madeira är huvudön i ögruppen med samma namn. Denna ögrupp är ett populärt turistmål året runt. Förutom för sin sol, sitt hav och sina stränder är Madeira känt för sin vinproduktion, sin färgglada blomsterprakt och sitt lokala broderi.

På nyårsafton arrangeras ett spektakulärt fyrverkeri. Enligt Guinness rekordbok är detta fyrverkeri det största i världen.

Befolkning

Hela ögruppen har ungefär 270 000 invånare. De flesta av dem bor på huvudön och främst i huvudstaden Funchal (140 000 invånare). Med en befolkningstäthet på nästan 300 personer per kvadratkilometer är Madeira ett av de mest tätbefolkade områdena i den Europeiska Unionen.

Läge

Madeira är en del av Portugal, men ligger närmare Afrika än Europa. Ögruppen är belägen i Atlanten, ungefär 60 mil från Marockos kust. Madeira är 6 mil lång och som bredast 2,2 mil. Den högsta punkten är Pico Ruivo (1862 m).

Ekonomi

Madeira är en så kallad frihandelszon, vilket betyder att företagen betalar mycket lägre skatt eller ingen skatt alls. Detta har en positiv effekt på den lokala ekonomin. Turism är en viktig inkomstkälla, eftersom kryssningsfartyg på väg från Karibien till Europa alltid gör ett stopp i huvudstaden Funchals hamn. Dessutom är Madeiras viner världsberömda och man odlar sockerrör och bananer.

Flygplatser

Den viktigaste flygplatsen ligger nära huvudstaden Funchal. Madeira flygplats (även kallad Funchal flygplats) har många förbindelser till det europeiska fastlandet, Kanarieöarna och Azorerna. Från den lilla flygplatsen på Porto Santo finns det flygningar till Funchal, Lissabon och Porto.

Kollektivtrafik

Huvudstaden Funchal har ett bra offentligt transportsystem. Det äldsta bussbolaget är Horários do Funchal. Detta bolag sköter inte bara stadstransporten utan har också busslinjer till andra platser på Madeira. Det finns även några andra mindre bussbolag.

Trafik och parkering

Det är inget problem att utforska ön med en hyrbil. Under de senaste åren har många nya vägar anlagts. Det är ännu roligare att följa de gamla, kurviga och ibland smala vägarna med hyrbilen. Man bör vara uppmärksam eftersom man kan stöta på oväntade hinder och blinda kurvor.

Hotell

Det finns ingen brist på logi på Madeira. På huvudön, precis som på Porto Santo har man inga problem att hitta ett rum. Särskilt på Porto Santo har det byggts nya hotell och lägenhetshotell under senare år. Madeira är ett populärt turistmål året runt, men främst under sommarmånaderna juli och augusti.

Externa källor

För mer information om Madeira rekommenderar vi Google och följande källor:

Alla städer i Madeira

EasyTerra Biluthyrning Madeira jämför biluthyrningspriser i följande städer: