Biluthyrning Porto

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Porto på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Porto

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Portugal
  3. Biluthyrning Porto
EasyTerra Biluthyrning Porto är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Porto

Biluthyrning Porto
Biluthyrning Porto

Inledning

Ett gammalt portugisiskt ordspråk: Coimbra sjunger, Braga ber, Lissabon uppträder och Porto arbetar. Denna inställning till arbetet märks på stämningen i staden. Människorna i Porto är vänliga och jordnära.  

Befolkning

Porto är den näst största staden i Portugal och har omkring 263 000 invånare. Portoborna är kända för att vara arbetsamma. 

Geografiskt läge

Porto ligger på Portugals nordöstra kust. Vågorna som sköljer upp över kusten nära Porto tillhör Atlanten. Floden Douro, som snirklar sig genom Porto, rinner ut i Atlanten. Douros flodstränder är vackra; Porto är en bra utgångspunkt för att besöka dem. 

Ekonomi

Porto är väldigt viktig för Portugals ekonomi. Först och främst har staden det största antalet fabriker i Portugal. En av de saker de gör är att bereda textil. Porto är också handelscentrum i landet. Man handlar mycket med portvin, den produkt som Portugal är internationellt känt för. Turismen är inte så viktig för Porto även om den spelar en viss roll. Gamla stan i Porto blev klassat som världsarv av Unesco 1996, vilket har gynnat turismen. 

Flygplatser

Francisco Sa Carneiro flygplats är Portos flygplats och ligger 2 mil nordväst om staden. Denna flygplats hanterar inrikesflyg, huvudsakligen från Lissabon och Faro, såväl som internationella flyg. 

Kollektivtrafik

Från Porto är det lätt att resa till många andra portugisiska städer, både med buss och med tåg. Bussen är billigare. En gång i halvtimmen kan man ta en buss från Portos flygplats. I centrum verkar bussbolaget STCP. Porto har börjat bygga en tunnelbana. Man planerar att sträcka ut detta nät över hela staden. Spårvagnen har varit mycket viktig för staden, men nu håller den typen av allmänna transportmedel på att försvinna. 

Trafik och parkering

Jämfört med Lissabon är det lätt att köra bil i Porto, även om man här också måste vänja sig vid portugisernas körstil. De kör snabbt. Det kan vara svårt att parkera bilen i centrum. Den bästa lösningen är att lämna bilen precis utanför stadskärnan och fortsätta till fots.

Hotell

I Porto är det inte särskilt svårt att hitta ett hotell som faller en i smaken. Emellertid rekommenderar vi att man bokar i förväg under högsäsong, ungefär från maj till september.

Externa källor

För mer information om Porto rekommenderar vi Google och följande källor: 

Biluthyrningsplatser i Porto

EasyTerra Biluthyrning Porto jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Portugal, men i en annan stad än Porto, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Portugal-sidan, där du kan välja i vilken stad i Portugal du vill hyra en bil.