Biluthyrning Coimbra

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Coimbra på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Coimbra.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Coimbra

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Portugal
  3. Biluthyrning Coimbra
EasyTerra Biluthyrning Coimbra är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Coimbra

Biluthyrning Coimbra
Biluthyrning Coimbra

Inledning

Under medeltiden var Coimbra Portugals huvudstad. Den är främst berömd för sitt universitet som öppnade 1920 vilket gör det till ett av de äldsta i Europa. Det finns även lämningar från det Romerska riket, vilka omfattar en väl bevarad akvedukt och cryptoporticus (underjordiska gallerier).

Befolkning

Staden har ungefär 140 000 invånare.

Geografiskt läge

Den historiska staden Coimbra är belägen i centrala Portugal, vid floden Mondego River. Floden har sin mynning fyra mil västerut, i Atlanten. Här finner man också badorten Figueira da Foz. Coimbra är en vacker stad, men det finns även pittoreska städer och byar i omgivningarna, som till exempel Lousã och Penacova.

Ekonomi

Coimbra är ett centrum för utbildning och hälsa. Hela 35 000 studenter utbildar sig på högre nivå (20 000 på universitetet) och det finns två statliga och ett stort antal privata sjukhus. Det finns även software- och high-techföretag.

Flygplatser

Coimbra är belägen vid Portugals främsta motorväg A1, vilken ansluter huvudstaden Lissabon till Porto. Flygplatserna i båda städerna är enkla att nå med hyrbil. Portos flygplats, Francisco de Sá Carneiro flygplats, är belägen 11,8 mil nordväster om Coimbra; Lissabons flygplats Portela flygplats, 17 mil söder om staden.

Kollektivtrafik

Staden har utmärkt offentlig busstransport, som drivs av Serviços Municipalizados de Transportes Urbanos de Coimbra (SMTUC). Det finns vanliga bussar och trådbussar. (Coimbra är den enda portuguisiska staden men den här typen av busstransport). Det finns regionala bussförbindelser till platser i trakten, men även till Porto och Lissabon.

Trafik och parkering

Att ta sig runt i Coimbra är enkelt, men att hitta en ledig parkeringsplats i stadens centrum är svårt. Särskilt i närheten av universitetet är praktiskt taget alla platser upptagna under veckodagarna. Lyckligtvis finns det många (ofta underjordiska) parkieringshus inuti och runtomkring centrum där det är säkert att ställa hyrbilen. På den andra sidan floden (i Santa Clara) finns det några lediga parkeringsplatser.

Hotell

Eftersom det är en stad för unga människor och studenter så har Coimbra ingen brist på billigt logi, särskilt inte i stadens centrum. Emellertid så finns det också lyxhotell, inklusive så kallade pousadas (hotell som ligger i historiska byggnader).

Externa källor

För mer information angående Coimbra, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Coimbra

EasyTerra Biluthyrning Coimbra jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Portugal, men i en annan stad än Coimbra, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Portugal-sidan, där du kan välja i vilken stad i Portugal du vill hyra en bil.