Biluthyrning Gdansk

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Gdansk på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Gdansk

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Polen
  3. Gdansk
EasyTerra Biluthyrning Gdansk är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Gdansk

Biluthyrning Gdansk
Biluthyrning Gdansk

Inledning

Gdańsk är en mysig före detta hansastad med ett vackert historiskt centrum, vackra kyrkor (inklusive den största i Polen), ett stort medeltida slott och intressanta museer. Men det är inte bara sevärdheterna som gör Gdańsk till ett trevligt resmål för en stadsresa. Staden har även ett vidsträckt shoppingområde och bra restauranger. Lenins skeppsvarv (som inte längre bär detta namn) i hamnen, var födelseplats för fackföreningsrörelsen Solidaritet och kampen mot kommunismen. Om man letar efter vackra bärnstenssmycken så har Gdańsk ett stort utbud av dem till låga priser.

Befolkning

Staden har en befolkning på nästan en halv miljon människor. Gdańsk är belägen i ett avlångt stadsområde som även omfattar Gdynia och badorten Sopot as well, i vilket det bor mer än en miljon människor.

Geografiskt läge

Staden ligger i norra Polen vid Östersjön.

Ekonomi

Gdańsk var och är Polens viktigaste hamn. Skeppsbygge och (petro) kemisk industri har anknytning till detta. Under de senaste åren har allt fler företag från andra sektorer flyttat till Gdańsk, inklusive företag som ägnar sig åt elektronik, telekommunikationer och läkemedelsindustri. Längs Östersjön utvinner man bärnsten. Denna fossiliserade koda bearbetas till smycken och är en viktig ekonomisk aktivitet. 

Flygplatser

Gdańsk flygplats är belägen 1,5 mil väster om staden. Det är en populär destination för budgetflygbolag. Lech Wałęsa flygplats är enkel att nå med hyrbil.

Kollektivtrafik

Gdańsk har ett utmärkt kollektivtrafiksystem, vilket består av bussar, spårvagnar och tunnelbana. Spårvägen sörjer endast för transporten i stadens centrum; bussarna går även till olika destinationer utanför staden, bland annat till Gdynia och Sopot. Tunnelbanan går också till dessa två städer (Szybka Kolej Miejska - SKM). Tunnelbanesystemet kommer att utvidgas inför Eurocup 2012.

Trafik och parkering

Gdańsks gamla stadskärna är delvis bilfri. Dessutom är många gator enkelriktade och gatunamn på vägskyltar kan vara förvirrande. Att köra bil i stadens centrum rekommenderas inte, men en hyrbil är ett utmärkt transportmedel för att utforska regionen och köra till tysta stränder. I Gdańsks centrum måste man betala för att parkera på gatorna.

Hotell

Gdańsk har ett brett utbud av logi, från enkla gästhus till lyxhotell. På sommaren åker många polacker till Gdańsk och till stränderna i omgivningen vid Östersjön. Hotellen är ofta fullbokade då och därför rekommenderar vi att man bokar logi i god tid innan resan när man besöker Gdańsk under högsäsongen. Särskilt hotellen som ligger på den så kallade kungliga vägen är populära bland turister. Det är även möjligt att hyra en lägenhet i Gdańsk.

Externa källor

För mer information om Gdańsk rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Gdansk

EasyTerra Biluthyrning Gdansk jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Polen, men i en annan stad än Gdansk, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Polen-sidan, där du kan välja i vilken stad i Polen du vill hyra en bil.