• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Ungern

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Ungern på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Ungern

EasyTerra Biluthyrning Ungern är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Ungern

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Ungern.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
SUV
Elektrisk

När du ska boka en hyrbil i Ungern

Biluthyrning Ungern

Platsinformation för Ungern

Ungern utforskas bäst med hyrbil. EasyTerra Biluthyrning har mer än 12 avhämtningsplatser i Ungern. Detta betyder att det alltid finns en avhämtningsplats nära ditt resmål.

Inledning

Ungern är ett populärt semestermål i centrala Europa. I synnerhet är den vackra staden Budapest och Balatonsjön verkliga turistattraktioner. Emellertid har Ungern mycket mer att erbjuda. Naturen är relativt oförstörd, det finns många nationalparker och landet har nostalgiska små byar. Slätterna och de många sjöarna är kända för den lugn och ro som råder där. Du kan cykla, fotvandra, simma eller ta bilen och utforska trakten. Människorna är vänliga och klimatet väldigt behagligt.

Historia

Ungrarna kom till Europa i slutet av 800-talet. Folket slog sig ner på den Pannoniska slätten. Detta slättland täcker en mycket större yta än dagens Ungern. S:t Stefan var Ungerns första kung. Han kröntes av påven år 1000.

Därefter försökte Ungern under många år att utöka sin makt, men man måste också försvara sina gränser. Delar av Kroatien, Bosnien och Dalmatien erövrades och gjorde Ungern till en regional stormakt. 1241 attackerades landet av mongolerna. Till följd av detta försvagades Ungern. Efter att den mongoliska armén hade tvingats iväg byggde kung Béla IV flera fästningar längs gränserna.

På 1400-talet blomstrade det ungerska riket. Under denna period styrdes Ungern av renässansprinsen Mátyás Hunyadi. Mátyás lyckades annektera flera länder till Ungern och såg till att turkarna inte gick till anfall.

Inte alla fick behållning av den ekonomiska tillväxten. Bönderna var fattiga och 1541 ledde detta till att det ungerska bondekriget utbröt. Adelns reaktion på detta var skoningslös. 1526 besegrades den ungerska armén av turkarna. Ungern delades: de centrala delarna föll i turkarnas händer medan Österrike styrde i norr och väster. Endast området i landets östra delar lyckades förbli självständigt.

Efter detta blev det en maktkamp mellan turkarna och de österrikiska habsburgarna. Efter att turkarna hade besegrats 1683 kontrollerades hela det ungerska imperiet 1699 av habsburgarna. Efter ett flertal misslyckade försök till att vinna tillbaka herraväldet var det inte förrän 1867 som Ungern återigen hade en egen regering. Landet gavs samma status som som Österrike. Den nya regeringen installerade sig i huvudstaden Buda.

Under Första Världskriget slogs Ungern på Österrikes sida. Efter att kriget hade förlorats rådde kaos i landet. Mihály Károlyi grundade det nationella rådet. 1918 blev Ungern en självständig republik och Károlyi blev den första presidenten. Emellertid kollapsade parlamentet inom kort och kommunisterna tog över makten. 1919 blev landet en 'rådsrepublik' (efter sovjetisk modell). I Trianonfördraget (1920) förlorade Ungern stora landområden till de allierade. Monarkin återupprättades men den här gången fanns det ingen kung. Amiral Miklós Horthy fick ta kontrollen.

Under det Andra Världskriget ville Ungern först förbli neutralt. Emellertid ockuperade Tyskland landet 1944 och dödade många judar. Sovjetunionen erbjöd Ungern hjälp, men det visade sig att de endast ville utöka sin makt. Kommunisterna tog över herraväldet. 1946 blev Ungern ännu en gång republik och gick med i Warsawa-pakten och COMECOM (NATO:s och EG:s motparter).

Ungrarna gjorde uppror mot kommunismen men kontrollen förblev i Sovjetunionens händer. Många flydde landet; andra tillfångatogs och mördades. Det var inte förrän 1968 som de första reformerna genomfördes under Kádár. På 80-talet genomfördes fler reformer. 1989 blev Ungern en demokratisk republik. Ett år senare bildade demokratiska partier för första gången regering. 1997 gick landet med i NATO och 2004 blev Ungern medlem i EU.

Samhälle och kultur

Ungern har över 10 miljoner invånare. Åttionio procent av befolkningen är ungersk. Den största minoritetsgruppen utgörs av romerna. De är ett nomadfolk (zigenare). Andra minoritetsgrupper är tyskar, slovaker, serber, kroater och rumäner. Dessutom bor många ungrare i grannländerna Rumänien, Slovakien, Ukraina och Serbien. Mer än hälften av befolkningen bor i städer. Huvudstaden Budapest har omkring två miljoner invånare.

En större del av den ungerska befolkningen (omkring 64 %) är romersk-katolska. Det finns runt 2,5 miljoner protestanter. Därutöver finns det bland annat kalvinistiska, lutheranska och ortodoxa samfund.

Det officiella språket är ungerska. Det är besläktat med finskan och estniskan. Minoritetsgrupperna talar ofta två språk: ungerska och sitt modersmål.

Ungersk musik kännetecknas av fiolspel. Ungern är också känt för sin zigenarmusik. Ungerska traditionella dräkter är färgstarka och dekorerade med broderade motiv. Ungrarna gör vackra broderier, keramik, vägg- och takutsmyckningar och träsniderier. I allmänna ordalag är ungrarna vänliga och gästfria.

Politiskt läge

Sedan 1989 har Ungern varit en parlamentarisk demokrati. Presidenten är statsöverhuvud. Sedan 2005 är Lászlo Sólyom president i Ungern. Presidenten väljs vart femte år av parlamentet. Hans roll är i stor utsträckning ceremoniell.

Den högsta lagstiftande makten innehas av parlamentet som leds av premiärministern. Parlamentet väljs vart fjärde år och har 386 ledamöter. Den verkställande makten innehas av regeringen. Regeringen, som har 21 ledamöter, ansvarar inför parlamentet. Premiärministern i Ungern (sedan 2004) är Ferenc Gyurcsány. Han har mycket makt: han lämnar råd till parlamentet angående passande ministerkandidater och han kan också avskeda ministrar.

Alla ungrare som är 18 år eller äldre får lov att rösta. Valen följer ett blandat system genom vilket väljarna lägger sin röst på en distriktsrepresentant och ett parti. I parlamentet finns det plats för 176 parlamentsledamöter. De övriga 210 mandaten delas upp mellan de olika partierna (baserat på ett system med proportionell representation).

Ekonomi

Sedan 1989 är Ungerns ekonomi en social marknadsekonomi. Tack vare utländska privata investeringar har Ungerns ekonomi kunnat utvecklas. De relativt låga lönerna och höga utbildningsnivåerna gör att Ungern är en attraktiv plats för utländska företag att flytta till.

Ungern har ett stort kassaunderskott. Landet vill genomföra åtgärder för att kunna dra ner på utgifterna. På grund av statsskulden och underskottet är det inte troligt att Ungern kommer att kunna gå över från sin nationella valuta (forint) till euro 2010.

De flesta ungrare arbetar inom tjänstesektorn. Industrisektorn är också stor. Emellertid är jordbrukssektorn liten och bidrar med mindre än 5 % till landets BNP. De huvudsakliga jordbruksprodukterna är korn, majs, ris, grönsaker och frukt. Ungerns industrisektor växer snabbt. Landets geografiska läge gör det till en idealisk plats för att exportera produkter och arbetsstyrkan är välutbildad. Även om de flesta industrierna ligger runt Budapest, finns det andra viktiga industriregioner, till exempel Borsod, Gyöngyös och Dorog-Tokod.

Ungerns viktigaste handelspartner är EU. Landet exporterar de flesta av sina produkter, maskiner och transportutrustning. Viktiga importprodukter är maskiner, transportutrustning, energi och fabriksutrustning. Den största delen av Ungerns handel sker med Tyskland.

På senare år har Ungern varit inblandad i privatisering av företag. Regeringens inflytande har varit väldigt hög. Internationella organisationer har anmanat den ungerska regeringen att privatisera stora statliga företag.

Ungerns nationella valuta är den ungerska forinten (HUF). Valutakursen är omkring 246 HUF per euro.

Geografi och klimat

Ungern ligger i centrala Europa. Dess grannar är Slovakien (i norr), Ukraina (i nordost), Rumänien (i öster), Serbien (i söder), Kroatien och Slovenien (i väster) och Österrike (i nordväst). Landet har en yta på omkring 93 000 kvadratkilometer. Budapest är Ungerns huvudstad. Debrecen är den näst största staden med 200 000 invånare. Andra stora städer är Pecs, Sopron och Szeged.

Ungern består till stora delar av slättland. Den stora ungerska slätten ligger i södra och östra delarna av landet. Slättens gränser utgörs av Donau, floden som rinner genom landet från norr till söder, och Karpaterna. Norra delen av landet utgörs av den nordungerska centralplatån. Den centrala bergskedjan i området heter Mátra, och där finns Ungerns högsta berg: Kékes (1 015 meter). Området väster om Donau kallas Transdanubia. Detta är ett bördigt område som består av slättland och högland. Mitt i Transdanubia ligger Balatonsjön. Med en yta på 592 kvadratkilometer är det Europas största sjö. Norr om Balatonsjön finns det flera bergskedjor, av vilka Bakonybergen är de viktigaste. I nordväst ligger lilla slätten. Flera floder flyter genom detta område.

Ungern har ett klimat som kännetecknas av kalla, regniga vintrar och varma sommar. Med en medeltemperatur på 23 grader Celsius, är juli den varmaste månaden. Januari är den kallaste månaden med en medeltemperatur runt fryspunkten. Ungern har många soltimmar och ganska lite nederbörd beroende på Atlantens inverkan. Eftersom september är den torraste månaden är det en bra tid för att besöka landet. Maj är den regnigaste månaden.

Trafik och infrastruktur

På vissa ställen är Ungerns infrastruktur mindre utvecklad än på andra ställen. Inte desto mindre spelar den en viktig roll för landet. På grund av sitt centrala läge är Ungern ett viktigt transport- och distributionscentrum. Landet har 16 000 mil vägar. I framtiden måste vägnätet utvidgas. De flesta vägarna är tvåfiliga vägar som förbinder städer och byar.

Järnvägsnätet har en total längd på nästan 800 mil och drivs av den ungerska statens järnvägsbolag (MAV). Järnvägen förbinder ett flertal större städer med huvudstaden Budapest som centrum. Det finns också ett höghastighetståg (HÉV) som förbinder förorterna i Budapest.

I de större städerna är kollektivtrafiken i allmänhet väl utbyggd. Det finns tåg, bussar och tunnelbanor. Biljetter kan köpas i kiosker. Biljetter för utrikesresor kan köpas direkt på bussarna.

Nästan alla internationella flyg landar på Budapest Ferihegy flygplats. Det ungerska flygbolaget (Málev) trafikerar de internationella flyglinjerna till och från Budapest. Flygplatsen ligger omkring 24 kilometer från staden. Man kan åka med kollektivtrafik från flygplatsen, men det är behändigare att boka en flygplatsminibuss i ankomsthallen. Inrikestrafiken är begränsad. Regionala flygplatser finns bland annat i Debrecen, Sarmallek och Héviz.

Mat och dryck

Det ungerska köket har influerats av de olika folkslag som har bott i landet. Det är vad somliga kallar ett typiskt 'bondekök'. Ungerska rätter tillagas ofta med paprika och tomat. Detta används för att garnera och krydda maten. Vitlök, potatis och lök är andra välkända ingredienser. Gulasch anses vara landets nationalrätt. Det är en tjock soppa med nötkött, lök och paprika. Ungern är också känt för sin utsökta fisksoppa. I allmänna ordalag är ungerska rätter smakrika, nyttiga och näringsrika.

I Ungerns större städer finns det otaliga stora och små restauranger. Även om priset kan variera är det sällan dyrt att äta ute i Ungern. En étterem är en restaurang med ungerska och internationella rätter på menyn. En csárda är en traditionell restaurang som serverar lokala specialiteter.

Ungrare är riktiga vinälskare. Landet har 15 vindistrikt. Välkända viner är Topkaji (från Tokaj-området) och vinerna från Badacsony (vid Balatonsjön). Budafok, en förort till Budapest, är centrum för vinhandeln. Det är härifrån de ungerska champagnerna kommer från.

Man kan inte dricka kranvattnet i Ungern. Att köpa mineralvatten i mataffärerna rekommenderas.

Logi

Ungern är ett populärt semestermål. Sedan kommunismens fall har antalet årliga besökare ökat enormt. På senare år har man gjort investeringar så att turismen kan fortsätta växa. Landet har många hotell, stugor och campingplatser. Hotellen varierar i pris och kvalitet. I större städer som Budapest finns det många lyxhotell. Frukost ingår nästan alltid i priset. I allmänhet är det inte dyrt att campa. Runt den populära Balatonsjön kan det vara lite dyrare än på andra platser. Om du är intresserad av att hyra en stuga eller en lägenhet har Ungern säkert vad du letar efter. Till och med i de minsta byarna kan man hyra lägenhet. Ofta finns det vägskyltar som visar var du hittar dem. Slutligen finns det möjlighet till kost och logi. Pensionaten är oftast nya och rena och de har ofta egen bar eller restaurang.

Tidszon

Ungern ligger i tidszonen medeleuropeisk tid (GMT +1). I mars ställs tiden fram en timme.

Externa källor

För mer information om Ungern rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Hungarian forint
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Hungarian
 • Populär bilkategori
  Mini

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo
 • U-Save Auto Rental
 • Thrifty
 • Klass Wagen
 • Hertz
 • Enterprise
 • Sixt
 • Avis
 • Budget
 • Europcar
 • Buchbinder
 • Global Rent a Car
 • Carwiz rent a car
 • Green Motion
 • Megadrive
 • Flizzr
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Autonom
 • National Car Rental
 • Fleet Rent a car
 • ORYX Rent A Car
 • Keddy By Europcar
 • Active Car Rental
 • Your Rent
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Ungern