Biluthyrning Budapest

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Budapest på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Budapest

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Ungern
  3. Biluthyrning Budapest
EasyTerra Biluthyrning Budapest är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Budapest

Biluthyrning Budapest
Biluthyrning Budapest

Inledning

Budapest är Ungerns huvudstad och består av två delar. På Donaus högra flodstrand ligger det övervägande platta Pest, på den västra flodstranden ligger det kuperade Buda. Det är en vacker stad med ståtliga medeltida byggnader, smala gator, färgstarka hus, gamla badhus och intressanta museer. Men det finns också ett modernt Budapest med fina butiker, dyra restauranger och lyxhotell. Staden kallas också för 'Donaus drottning'.

Befolkning

En fjärdedel av landets befolkning, 2,5 miljoner människor, bor i Budapest.

Geografiskt läge

Budapest är vackert beläget vid Donau, som inte bara flyter genom Budapest utan också genom hela Ungern. Staden ligger i norra Ungern, inte så långt från gränsen till Slovakien. Runt 23 mil nordväst om Budapest ligger Österrikes huvudstad Wien.

Ekonomi

Efter kommunismens fall i Östeuropa blev Budapests ekonomi mycket lidande, men staden är fortfarande landets ekonomiska centrum med skeppsvarv, textilfabriker, maskinindustri och kemiföretag. Handel och transport är andra viktiga pelare.
Turismen är väldigt viktig för staden. Under senare år har antalet utländska besökare ökat kolossalt.

Flygplatser

Öster om Budapest ligger den internationella Budapest Ferihegy flygplats. Det finns förbindelser till så gott som alla de europeiska huvudstäderna. Flygplatsen används också mycket av budgetflygbolagen. En gång i halvtimmen går det specialbussar från centrum (Erzsébet tér) till flygplatsen.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken är väldigt omfattande: bussar, trådbussar, spårvagnar, tunnelbana och dessutom en kugghjulsbana (upp till fästningen i Buda). Tunnelbana är kanske det mest praktiska sättet att ta sig fram. Det finns tre linjer, en fjärde håller på att byggas och kommer att invigas 2009. I Buda - där det bara finns ett fåtal tunnelbanestationer - är spårvagnen ett bra alternativ.

Budapest har många tågstationer. De viktigaste är Keleti (i öster), Déli (i söder) och Nyugati (i väster). Ta noga reda på från vilken station ditt tåg går. Det är inte alltid det verkar logiskt för oss. Till exempel avgår tåget till Wien (som ligger väster om Budapest) från stationen i den östra delen av staden!

Trafik och parkering

Budapest kan vara ganska livligt trafikerad. Det är bara under sommarsemestern som trafiken är relativt lugn. Kom ihåg att du inte får svänga till vänster på stora avenyer. Planera din färdväg noggrant så att du inte behöver köra några onödiga omvägar.

Bilförare stoppas ofta av polisen, i allmänhet för att de letar efter illegala invandrare. Behåll lugnet och lämna över dina handlingar och de låter dig köra igen snabbt. Något att lägga på minnet: i Ungern får du inte köra om du har en enda droppe alkohol i blodet.

Staden är uppdelad i zoner med olika parkeringsavgifter. I dessa zoner måste du betala mellan 08.00 och 18.00 på veckodagar och från 08.00 till 12.00 på lördagar om du parkerar på gatan. Den längsta parkeringstiden varierar mellan 2 och 3 timmar. Om du vill parkera längre finns det pendelparkeringar. Du hittar dem nära viktiga tunnelbanestationer och bussterminaler. Ännu bättre (och säkrare!) är att parkera din bil på en parkeringsplats. Var du än bestämmer dig för att parkera, lämna inget värdefullt i bilen, i synnerhet inte dina personliga handlingar.

Staden är Ungerns trafikknut. Alla viktiga motorvägar utgår från Budapest: M1 till Wien, M3 till och från Debrecen, M5 till den serbiska gränsen och M7 till Balatonsjön och den kroatiska gränsen.

Hotell

Budapest har gott om hotell. Det finns enkla rum i privata hem, bed & breakfast, bra mellanklasshotell samt femstjärniga hotell. Vissa av dem är mycket moderna, andra har en lång historia och en stämning från förr i tiden.

Jämfört med västra Europa är det mycket rimliga priser på hotellrum. För att försäkra dig om ett hotellrum på ett visst hotell rekommenderar vi att du bokar i förväg.

Externa källor

För mer information om Budapest rekommenderar vi Google och följande källor:  

Biluthyrningsplatser i Budapest

EasyTerra Biluthyrning Budapest jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Ungern, men i en annan stad än Budapest, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Ungern-sidan, där du kan välja i vilken stad i Ungern du vill hyra en bil.