• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005
Behöver du hjälp?
+49 89 541955606
Öppettider

Biluthyrning Wien

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Wien på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Nyttja rabatter på upp till 25% från olika uthyrningsföretag - Giltigt t.o.m. 3 oktober
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Wien

EasyTerra Biluthyrning Wien är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Populära uthyrningar i Wien

Följande uthyrningar är de mest populära för att hyra en bil i Wien

Biluthyrningserbjudanden i Wien

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Wien.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
Cabriolet
SUV
Elektrisk

Biluthyrare i Wien

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Wien med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Hertz

  8.4 (6548)
  Från SEK 488 / dag
 • Alamo

  8.2 (8247)
  Från SEK 331 / dag
 • Enterprise

  7.9 (1823)
  Från SEK 425 / dag
 • Budget

  7.9 (9314)
  Från SEK 417 / dag
 • Keddy By Europcar

  7.9 (3163)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Autounion Car Rental

  7.9 (96)
  Från SEK 269 / dag
 • Sixt

  7.8 (3120)
  Från SEK 435 / dag
 • Avis

  7.7 (5737)
  Från SEK 523 / dag
 • Europcar

  7.6 (7708)
  Från SEK 363 / dag
 • InterRent

  7.6 (5827)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Sicily by Car

  7.5 (3142)
  Från SEK 189 / dag
 • Flizzr

  7.5 (290)
  Från SEK 438 / dag
 • Buchbinder

  7.5 (517)
  Från SEK 304 / dag
 • Thrifty

  7.5 (5204)
  Från SEK 438 / dag
 • GLOBAL Rent-a-Car

  7.4 (761)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Megadrive

  7.2 (424)
  Från SEK 295 / dag
 • U-Save Auto Rental

  7.1 (249)
  Från SEK 160 / dag
 • Green Motion

  7.1 (1814)
  Från SEK 296 / dag
 • Global Rent a Car

  7 (139)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • WHEEGO

  7.1 (7)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Yours Carrental

  7.7 (72)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Nur Rent a car

  7.1 (19)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Your Rent

  7.7 (49)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Active Car Rental

  8.2 (460)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • SurPrice car rentals

  7 (461)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • addCarRental

  7.2 (101)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • National Car Rental

  8 (393)
  Ingen tillgänglig prisinformation

Senaste recensionerna

Kunder bedömer oss med en 8.3/10 av 432 omdömen

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Wien?

Biluthyrningsföretag i och omkring Wien

Om du letar efter en hyrbil i Österrike, men i en annan stad än Wien, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Österrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Österrike du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Wien

EasyTerra Biluthyrning Wien jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Schlachthausgasse 38
Schubertring 9
Simmeringer Hauptstraße 2

Platsinformation för Wien

Inledning

Wien är huvudstad i Österrike och det är en stad full av historia och sevärdheter: vackra palats, intressanta museer och underbara parker. Stadens framtoning är en smula gammaldags, men under de senaste åren har nattlivet förändrats så mycket att denna image inte längre är korrekt.

Befolkning

Wien är Österrikes största stad, med en befolkning på 1,7 miljoner (2,3 miljoner om man räknar med förorterna). Hur som helst är folkmängden betydligt mindre idag än under imperiet Österrike-Ungern (under det förra sekelskiftet) då Wien var världens sjätte största stad.

Geografiskt läge

Österrikes huvudstad är belägen i norra delen av landet, vid floden Donau. Stadens äldsta del byggdes på flodens södra sida. Idag täcker Wien båda sidorna av Donau. Staden ligger inte långt från gränserna Tjeckien (norr), Slovakien (öst) och Ungern (sydöst).

Wien har ett inlands klimat med ganska varma somrar och kalla vintrar.

Ekonomi

Wiens ekonomi är mycket diversifierad. Först och främst är många människor anställda inom den offentliga sektorn, eftersom regeringen har sitt säte i staden. Även många internationella organisationer har sina huvudkontor här, inklusive flera a av FN:s departement, Internationella Atomenergiorganet (IAEA) och Organisationen för Olje-exporterande Länder (OPEC).

Det finns huvudsakligen lättindustri: framställning av livsmedel och elektronisk utrustning. Efter kommunismens fall i Östeuropa, såg många internationella företag Wien som en inkörsport till nya marknader och öppnade därför kontor i staden.

Dessutom finns det många institutioner för högre utbildning i den österrikiska huvudstaden. Turism är också en viktig näring. Staden besöks varje år av 2,5 miljoner människor.

Flygplatser

Den internationella flygplatsen Wien flygplats ligger 1,8 mil sydost om staden, nära orten Schwechat, som gav flygplatsen dess namn. Flygplatsen är ansluten till huvudstaden via motorväg A4 och Bundesstraße B9. Det finns även tunnelbane- och tågförbindelser mellan flygplatsen och Wiens centrum.

Lågprisflygbolag använder ofta den internationella flygplatsen i Bratislava i Slovakien, endast 4 mil öster om den österrikiska huvudstaden.

Kollektivtrafik

Wien har ett utomordentligt kollektivtrafiknät, vilket består av tunnelbana, spårvagn och bussar. Tunnelbanenätet är mycket effektivt och består av fem olika linjer. För besökare är tunnelbanan det idealiska transportmedlet till stadens sevärdheter. Den viktigaste tunnelbanestationen är Karlsplatz i Wiens hjärta.

Barn upp till 14 år får åka gratis med kollektiva transportmedel på söndagar, helger och under skollov. Bar under 6 år åker alltid gratis.

En annan sorts kollektivtrafik är cyklarna, som kallas City Bike. Överallt i staden finns elektroniska cykelställ där du kan hyra cykel och betala med kreditkort.

På natten (mellan 00.30 och 5.00) har Wien ett stort nätverk med nattbussar. Det finns hela 21 olika nattlinjer.

Trafik och parkering

Utanför innerstaden fungerar det bra att köra bil, men i själva stadskärnan är det svårt. Gatorna är inte bara smala utan många av dem är också enkelriktade, vilket kan vara förvirrande för den besökare som inte hittar i staden. Dessutom är det svårt att hitta parkeringsplats i centrum. Man kan bara parkera under korta stunder i centrum och i distrikten runtomkring. Det krävs ett ifyllt parkeringstillstånd som man sätter bakom vindrutan. Tillståndet kan köpas i bland annat tobaksaffärer. 

I stadens utkanter finns fem pendelparkeringar där man kan lämna bilen och ta ett allmänt transportmedel till centrum.

Var uppmärksam på att fotgängare alltid har företräde på övergångsställen utan trafikljus. Med andra ord: när man ser en fotgängare som planerar att gå över gatan vid ett övergångsställe måste man stanna. Wiens invånare räknar med det. 

Hotell

Det finns ett brett utbud av hotell i Wien, i alla prisklasser. Priserna är hyfsat låga, särskilt om man bokar rum i förväg. De flesta hotell ligger i stadens centrum, nära alla sevärdheter. Det borde förresten inte heller innebära något problem att boka hotell utanför staden, eftersom den har ett mycket väl fungerande kollektivtrafiknät.

Externa källor

För mer information om Wien rekommenderar vi Google och följande källor:

 

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  100 km/h
 • Språk
  German
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Hertz
 • Alamo
 • Enterprise
 • Budget
 • Keddy By Europcar
 • Autounion Car Rental
 • Sixt
 • Avis
 • Europcar
 • InterRent
 • Sicily by Car
 • Flizzr
 • Buchbinder
 • Thrifty
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Megadrive
 • U-Save Auto Rental
 • Green Motion
 • Global Rent a Car
 • WHEEGO
 • Yours Carrental
 • Nur Rent a car
 • Your Rent
 • Active Car Rental
 • SurPrice car rentals
 • addCarRental
 • National Car Rental