• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Portugal

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Portugal på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Global rea!
Nyttja rabatter på upp till 15% från olika uthyrningsföretag - Giltigt t.o.m. 31 juli 2024
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Portugal

EasyTerra Biluthyrning Portugal är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Portugal

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Portugal.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
Cabriolet
SUV
Elektrisk

Senaste recensionerna

Kunder bedömer oss med en 8.3/10 av 451 omdömen

När du ska boka en hyrbil i Portugal

Biluthyrning Portugal

Platsinformation för Portugal

Portugal utforskas bäst med hyrbil. EasyTerra Biluthyrning har mer än 156 avhämtningsplatser i Portugal. Detta betyder att det alltid finns en avhämtningsplats nära ditt resmål.

Inledning

Portugal är ett populärt semestermål. Detta land i västra Europa erbjuder vackra stränder, bra logi och storslagen natur. Städer som Lissabon och Porto är väl värda ett besök och man kan njuta av det utsökta medelhavsköket. Det soliga klimatet gör resan till detta land fulländad.

Historia

De första invånarna i det som idag är Portugal var kelter och lusitaner. Från och med 200 f.Kr befolkades landet av romare som stannade i ungefär 600 år. Efter en kort period av germanskt herravälde tog de islamiska morerna kontrollen. Den moriska ockupationen varade i århundraden.

Kungariket Portugal uppstod på 1100-talet. Portugal lösgjorde sig från Galicien och landet förklarades självständigt av greve Henrik av Burgund. När han dog efterträddes han av sin son Afonso Henriques. Denna man blev den första officiella kungen av Portugal, Alfons I. 1385, blev Johan I kung i landet. Han lyckades hindra grannländerna från att erövra Portugal. Henrik Sjöfararen var son till Johan I. Han företog många upptäcktsresor som var mycket betydelsefulla för uppbyggandet av Portugals världsimperium.

Under 1400- och 1500-talen blev Portugal ett betydande kolonialvälde. I början av 1500-talet besatt Portugal områden i Afrika, Amerika och Mellanöstern. Emellertid tog Filip II av Spanien kontroll över Portugal 1580. Den spanska ockupationen varade till 1640. Hertigen av Bragança organiserade en kupp och kröntes som Johan IV. 1775 drabbades huvudstaden Lissabon av en jordbävning som förstörde staden och andra delar av landet.

1807, invaderades Portugal av Napoleon och hans män. Med hjälp av Storbritannien lyckades Portugal få bort de sista franska trupperna ur landet 1812. Mellan 1808 och 1821, var den brasilianska staden Rio de Janeiro i Brasilien Portugals huvudstad. 1822 förklarade Brasilien sig självständigt. Detta gav Lissabon dess gamla position som huvudstad tillbaka.

Ett århundrade senare (1910) var det slut på monarkin. Portugal blev en republik och Teófilo Braga blev den första presidenten. Denna period var politiskt mycket instabil. Flera regeringar efterträdde varandra och inte mindre än nio presidenter avgick. Kort därefter började första världskriget. Det ekonomiskt instabila Portugal anslöt sig till de allierade. Under en högernationalistisk kupp 1926 störtades den republikanska regeringen.

Antonio de Oliveira Salazar var president i Portugal fram till 1968. Hans politik var en blandning av katolsk korporatism och fascism. Under det spanska inbördeskriget stödde han Franco (1936-1939). Under andra världskriget förblev Portugal neutralt. Senare var Portugal med och bildade NATO (North-Atlantic Treaty Organisation). Salazars styre kännetecknades av kolonialkrig. Salazars regim blev isolerad från omvärlden.  

Under 'Nejlikerevolutionen' 1974, tog Salazars högerstyre slut. Portugal blev en politisk demokrati. Vänster- och högerregeringar efterträdde varandra. 1986 blev Portugal medlem i Europeiska unionen (EU). På 1990-talet återlämnade landet sin koloni Macao till kineserna. Sedan dess är Portugal inte längre en kolonialmakt.

Samhälle och kultur

Portugal har över 10 miljoner invånare. Landet är glest befolkat och det har en negativ befolkningstillväxt. Många portugiser utvandrade på 1960-talet. På 1970-talet blev Portugal återigen en attraktiv plats att leva på och många återvände. För närvarande lever många portugiser (omkring tre miljoner) av ekonomiska skäl fortfarande i länder som Frankrike, Tyskland, USA, Kanada och Venezuela. Fem procent av den portugisiska befolkningen utgörs av invandrare. De flesta invandrarna kommer från Ukraina, Brasilien, Kap Verde och Angola. Dessutom finns det många människor som lever illegalt i Portugal. En stor del av befolkningen bor i de större städerna: Lissabon, Porto, Braga, Aveiro och Coimbra.

Cirka 97 % av portugiserna bekänner sig till den romersk-katolska kyrkan. Dessutom finns det protestanter, muslimer, hinduer och judar. Portugisiska är det officiella språket. Det talas över hel landet (utom i några små byar). Det är ett romanskt språk som liknar det spanska språket. Över hela världen är det mer än 160 miljoner människor som talar portugisiska.

Arkitekturen är kännetecknande för den portugisiska kulturen. Landets arkitektur har påverkats av många länder som landet har haft kontakt med (speciellt de moriska och romerska kulturerna). Detta inflytande kan man också se i de portugisiska festivalerna, musiken och litteraturen. Portugal är känt för sin Fado. Detta är portugisisk musik. Det är det gängse sättet att sjunga och spelar en viktig roll i det portugisiska folkets liv. Fotboll är den populäraste sporten i Portugal. Dessutom utövas många andra idrotter. Portugiserna älskar sina festivaler och har ett överflöd av dem. Portugiserna är vänliga och de är kända för att vara arbetsamma. 

Politiskt läge

Portugal har en parlamentarisk demokrati. De fyra pelarna i den portugisiska politiken är presidenten, parlamentet, regeringen och (de högre) domstolarna. I grundlagen garanteras de olika makternas särskiljande. Regeringen svarar inför presidenten och parlamentet. Presidenten väljs vart femte år genom allmän rösträtt. Parlamentet består av en kammare med 250 ledamöter.

Regeringen utgörs av PS. Detta är ett socialistiskt parti. Anibal Cavaco Silva har varit president i Portugal sedan 2006. Han är medlem i PSD; ett konservativt parti. Både PS och PSD är marknadsorienterade och är för ett europeiskt enande. Sedan 2005 är José Socrates premiärminister. Premiärministern utses av presidenten.

I allmänhet har portugiserna en positiv inställning till Europa. Även om abort för närvarande är illegalt kommer denna fråga att diskuteras igen inom den närmaste tiden. Homosexuellas rättigheter ökar. Sedan 1976 har kvinnor också rösträtt.

Ekonomi

Portugal har marknadsekonomi. Medlemskapet i den Europeiska unionen sedan 1986 har gynnat den portugisiska ekonomin. Arbetslösheten har sjunkit och landet har den snabbast växande ekonomin i Europeiska unionen. Emellertid har Portugal en negativ handelsbalans och inflationen är hög. Det är den nuvarande regeringens mål att genomföra marknadsliberalisering och privatiseringar samt minska byråkratin. Detta borde förbättra Portugals konkurrensläge.

Servicesektorn är mycket viktig för den portugisiska ekonomin. En del av denna utgörs av turismen. Varje år besöker mellan 10 och 20 miljoner turister landet. En nackdel med detta är att ekonomin kan bli beroende av turismen. Industrisektorn sysselsätter också en stor del av den förvärvsarbetande befolkningen. De flesta företagen är små och industrin är inte lika utvecklad i Portugal som i många andra europeiska länder. Viktiga industrier är textil, sjöfart, fiskkonservering, vin och petrokemisk industri. Viktiga handelspartner till Portugal är bland annat USA, Spanien och Tyskland. Landet exporterar vin, textil, kläder, konserverad fisk och kork (Portugal kontrollerar 50 % av världens korkmarknad). Viktiga importprodukter är olja, maskiner, järn och stål.

Jordbruket spelar också en roll i ekonomin. Tack vare EU:s finansiella stöd kan Portugal modernisera sin jordbrukssektor och öka produktionen. Jordbruket och vinodlingarna frambringar produkter som olivolja, vin, vete och majs. I synnerhet exporteras portvin. Fisket är också ett viktigt inslag i landets livsmedelsförsörjning. Gruvdriften ger nästan inga råvaror.

Geografi och klimat

Portugal är beläget längs ut i västra Europa. Tillsammans med Spanien utgör landet den Iberiska halvön. I norr och öster gränsar Portugal till Spanien och i söder och väster gränsar det till Atlanten. Portugal har en yta på mer än 92 000 kvadratkilometer. Kustlinjen är längre än 95 mil (inklusive öarna). Den kännetecknas av vackra stränder, sanddyner och klippor. Speciellt Algarve (den södra kustremsan) är känd för detta.

Azorerna och Madeira är en del av Portugal. Dessa öar ligger i Atlanten. Några av öarna har aktiva vulkaner. Portugal är delat i två delar av floden Tagus (Tejo). Landskapet i norr är bergigt. Södra delen av landet består främst av kulliga landskap (förutom kustområdena). Landets högsta plats finns på ön Pico. Bergstoppen 'Ponta do Pico' är inte mindre än 2 351 meter hög. Närmast efter Tagus är Douro en av de längsta floderna. Andra floder är Guadiana, Minho, Mondego och Sado. Huvudstad i Portugal är Lissabon, som har nästan tre miljoner invånare. Andra viktiga städer är Porto, Amadora, Braga, Coimbra och Funchal.

Den största delen av Portugal har medelhavsklimat. Sommaren är het och torr och vintern är kall och regning. Algarve har över 3 000 soltimmar per år. I södra Portugal är klimatet varmare och torrare är ni norr. Medeltemperaturen på fastlandet är 15 grader Celsius i norr och 18 i söder. Detta gör Portugal till ett av de varmaste länderna i Europa. Augusti är den varmaste månaden och inlandstemperaturen kan nå upp till 40 grader Celsius.

Ökande regnbrist är ett klimatproblem som landet står inför. Torkan leder ofta till skogsbränder på sommaren.

Trafik och infrastruktur

Antalet bilar och industrialiseringen har ökat enormt de senaste åren. Inom transportområdet har många förbättringar gjorts sedan 1990. Vägnätet är nästan 7 000 mil långt och i gott skick. Särskilt vägarna mellan de stora städerna är väl underhållna. Man kör på höger sida av vägen. Hastighetsgränser anges i kilometer i timmen. Kollektivtrafiken är till stor del i händerna på det statliga företaget Rodoviária Nacional (RN). Dessutom finns det privata företag som tillhandahåller kollektivtrafik. Speciellt i de stora städerna är kollektivtrafiken väl utbyggd.

Järnvägsnätets sträcker sig över ungefär 285 mil. Att resa med tåg är inte särskilt dyrt. Det statliga järnvägsbolaget (CP) har tre olika sorters tågservice. Det finns tåg som stannar nästan överallt (Regional) och tåg som bara stannar i de större städerna (Intercidade). Mellan Lissabon och Porto finns det ett expresståg (Rapido). Lissabon och Porto har också bra tunnelbanenät. Man planerar för ett TGV-tåg mellan Porto, Lissabon och Madrid (Spanien) till 2008.

De viktigaste flygplatserna ligger i Lissabon (Lissabons Portela flygplats), Faro (Faros flygplats) och Porto (Portos flygplats). De två sistnämnda flygplatserna har nyligen renoverats. De viktigaste flygplatserna på de portugisiska öarna är flygplatserna på Madeira (Madeiras flygplats), Porto Santo (Porto Santos flygplats) och Ponta Delgada (Ponta Delgadas flygplats).

Hamnarna är oerhört viktiga för Portugal. Mycket gods transporteras med båt. De viktigaste hamnarna är Lissabon och Porto. Från Lissabon, går det en färja var 15 minut över floden Tagus till förorten Cacilhas.

Tidszon

Portugal har GMT-tid. Man ligger alltså en timme tidigare än det europeiska fastlandet. På våren sätter man fram klockorna en timme.

Mat och dryck

Det portugisiska köket är väldigt varierande. Man har många medelhavsrätter. Många rätter tillagas med färsk fisk. Krabba, hummer, räkor, men också billigare sorter som sardiner äter man ofta. Rätterna tillagas på olika sätt. Detta beror ofta på regionen. En välkänd portugisisk rätt är bacalhau: torkad och saltad torsk. Många portugiser börjar sina måltider med soppa. Det portugisiska köket innehåller också många kötträtter: nötkött, fläskkött, lamm och kyckling. I norra delen av landet gör man ofta köttstuvning i en lergryta (en pacura). Många rätter tillagas med olivolja. På restaurang är det brukligt att lämna 10 % i dricks. Officiellt är dricksen inkluderad i notan.

Portugal producerar många utsökta viner, och det är en populär dryck. Speciellt portvin är en känd exportprodukt, och portugiserna är stolta över denna. Vinerna görs av druvor som odlas på de portugisiska sluttningarna. Vinerna är mycket bra och varierar från acceptabla till mycket exklusiva. I princip kan man dricka portugisiskt kranvatten. Ibland smakar vattnet klor. I så fall rekommenderas man att köpa mineralvatten. I synnerhet utanför städerna är det bättre att dricka vatten på flaska.

Logi

Portugal är inriktat på de miljoner turister som besöker landet varje år. Det finns olika typer av logi. Det finns semesterstugor, gästrum, hotell, värdshus och campingplatser. Det finns unika campingplatser bland vinodlingarna, men det finns också mycket stora och lyxiga familjecampingar. Logierna i Portugal är kända för sin höga standard. Algarve är ett populärt semestermål. Här njuter många turister av de vackra stränderna, solen och havet.

Externa källor

För mer information om Portugal rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Portuguese
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Rent a star
 • Alamo
 • Enterprise
 • Drivalia
 • National Car Rental
 • Europcar
 • YorCar
 • Guerin
 • Drive On Holidays
 • Goldcar Key'n Go
 • Record Go
 • FireFly Car Rental
 • Dollar Rent a Car
 • wheego
 • Thrifty
 • Budget
 • Hertz
 • Keddy By Europcar
 • Flizzr
 • Autounion Car Rental
 • Avis
 • Ilha Verde Rent a Car
 • Payless Car Rental
 • Abbycar
 • Sixt
 • Global Rent a Car
 • addCarRental
 • OK Mobility
 • Turisprime
 • Green Motion
 • Goldcar
 • InterRent
 • Centauro
 • Drive and go
 • Rhodium Car Rental
 • BeRent
 • Drive4Less
 • SurPrice car rentals
 • Klass Wagen
 • Bravacar
 • Rent-A-Car Auto Turística Faialense
 • CRC car rental company
 • Auto Rent
 • Carwiz rent a car
 • McRent
 • Localiza Car Rentals
 • Your Rent
 • ACE Rent A Car
 • AVIS Car-Away
 • CITROEN
 • Unidas
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Portugal