Biluthyrning Azoren

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Azoren på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Azoren

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Portugal
  3. Azoren
EasyTerra Biluthyrning Azoren är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Azoren

Inledning

Azorerna är en vulkanisk ögrupp i Atlanten. Det är en stor ögrupp som är mer än 60 mil lång. Hela havet mellan dessa öar är en särskild ekonomisk zon vilken utgör mer än 1,5 miljoner kvadratkilometer. Varje ö har sin egen karaktär, men alla är klippiga med vackra vikar och underbara laguner.

Befolkning

På Azorernas nio befolkade öar bor det nästan 250 000 människor. Mer än hälften bor på huvudön São Miguel.

Läge

Azorerna ligger i Atlanten, ungefär 150 mil väster om det portugisiska fastlandet och omkring 330 mil utanför Nordamerikas kust. Vulkanen Pico som ligger på ön med samma namn är inte bara Azorernas, utan även Portugals högsta punkt.

Ekonomi

Boskapsuppfödning (för mjölk och köttproduktion) har stor betydelse för den lokala ekonomin. Emellertid finns det även en del jordbruk på de tämligen ofruktbara Azorerna: druvor, ananas och bananer odlas. Odlingen av te och sockerbetor är mindre betydelsefull.

Den lönande fiskeindustrin är huvudsakligen inriktad på tonfisk, som framförallt konserveras för export. Invånarna på ön Pico var förr i tiden aktiva valfångare. Nuförtiden är att skåda valar (och delfiner) en turistattraktion. Turism är Azorernas obestridliga inkomstkälla.

Flygplatser

Var och en av de nio befolkade öarna har en flygplats, men den viktigaste flygplatsen är João Paulo II nära huvudstaden Ponta Delgada på huvudön São Miguel. Det finns förbindelser till Europa och Nordamerika.

Kollektivtrafik

Alla öar, förutom Corvo, har busstransport. På São Miguel, Terceira och Pico går bussarna ofta och punktligt, men på de mindre öarna går bussarna bara två eller tre gånger om dagen och inte på helgerna. För transport mellan öarna kan man välja mellan att flyga eller att åka båt. Färjorna går endast mellan de centrala öarna.

Trafik och parkering

Om man vill utforska de större öarna São Miguel och Terceira, är en hyrbil det idealiska transportmedlet. Man bör vara medveten om att vägarna är smala, branta och kurviga.

Hotell

Det finns ett stort utbud av logi på Azorerna i all prisklasser, allt från enkla campingplatser till lyxiga hotell på de större öarna. Ett tips är att försöka tillbringa en natt på en så kallad 'quinta' (vanligtvis en gård som tillhör en rik farmare av fin familj).

Externa källor

För mer information om Azorerna, rekommenderar vi Google och följande källor:

Alla städer i Azoren

EasyTerra Biluthyrning Azoren jämför biluthyrningspriser i följande städer: