Biluthyrning Ponta Delgada

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Ponta Delgada på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Ponta Delgada

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Portugal
  3. Biluthyrning Azoren
  4. Biluthyrning Ponta Delgada
EasyTerra Biluthyrning Ponta Delgada är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Ponta Delgada

Biluthyrning Ponta Delgada
Biluthyrning Ponta Delgada

Inledning

Ponta Delgada är en stad på ön São Miguel i ögruppen Azorerna. Det är den administrativa huvudstaden i den portugisiska autonoma regionen Azorerna. Staden har ett vackert historiskt centrum med bland annat tre kyrkor som är värda ett besök: Matriz de São Sebastião, São Pedro och São João.

Befolkning

Staden har över 45 000 invånare.

Geografiskt läge

Ponta Delgada ligger på São Miguels sydkust. Sete Cidades Massif ligger nordväst om staden. Detta bergmassiv är känt för kratersjöarna Lagea Azul och Lagea Verde (Blå sjön och Gröna sjön). 

Ekonomi

Ponta Delgada är Azorernas turistcentrum så turismen utgör en viktig inkomstkälla. Dessutom odlar man ananas nära staden som exporteras via flygplatsen. Eftersom staden också är Azorernas administrativa huvudstad skapar staten också arbetstillfällen.

Flygplats

Flygplatsen i Ponta Delgado ligger väster om staden, precis vid kusten. João Paul II internationella flygplats är lätt att nå med hyrbil. Från Ponta Delgadas centrum följer man Rua Direita Santa Catarina vilken sedan byter namn till Rua Direita Ramalho. Motorvägen norr om staden (2nd Circular) leder också till flygplatsen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Ponta Delgada organiseras med minibussar. Det finns tre linjer med vilka man lätt kan ta sig till alla sevärdheterna i staden. Från den stora busstationen på Avenida Infante D. Henrique (strandpromenaden längs hamnen) avgår större bussar till andra platser på São Miguel.

Trafik och parkering

Ponta Delgadas centrum består av smala, ofta enkelriktade, gator. Det kan därför vara ganska svårt att hitta vägen. Det är bäst att parkera sin hyrbil på en av parkeringsplatserna eller i det stora parkeringshuset nära hamnen, och utforska staden till fots. För att besöka resten av ön är det idealiskt att ha en hyrbil. Man bör tänka på att många bergsvägar är smala och vindlande. Det kan också helt plötsligt bli dimma på São Miguel.

Hotell

Eftersom det här är Azorernas turistcentrum finns det ingen brist på logi i Ponta Delgada. Det finns pensionat, rum i privata hus, vandrarhem, mellanklasshotell och lyxiga fyrstjärniga hotell. Om man gillar att ha lugn och ro kan man hyra en gammal gård på landsbygden utanför Ponta Delgada. Då är en hyrbil en förutsättning. Azorerna är ett populärt semestermål. Därför bör man boka sitt boende i god tid. 

Externa källor

För mer information om Ponta Delgada rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Ponta Delgada

EasyTerra Biluthyrning Ponta Delgada jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Portugal, men i en annan stad än Ponta Delgada, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Portugal-sidan, där du kan välja i vilken stad i Portugal du vill hyra en bil.