Biluthyrning Sicilien

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Sicilien på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Sicilien.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Sicilien

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Sicilien
EasyTerra Biluthyrning Sicilien är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Sicilien

Inledning

Sicilien är den största ön i Medelhavet. Turister besöker inte bara ön för att njuta av sol, hav och stränder, utan också för att insupa kultur eftersom Sicilien har många kvarlevor från de gamla grekernas tid. Grekerna var de första invånarna på ön.

Befolkning

Sicilien har mer än 5 miljoner invånare. Nästan en fjärdedel bor i och runtomkring de största städerna Palermo och Catania. Sicilianarna är stolta över sin ö och när de blir tillfrågade om sin nationalitet svarar de ofta 'sicilianare' och inte 'italienare'.

Läge

Sicilien är avskild från den sydliga italienska regionen Kalabrien genom Messinasundet. Ön är triangelformad; Siciliens ursprungliga romerska namn var Trinacria.

Ekonomi

Sicilien har en ytterst produktiv jord och därför spelar jordbruket en viktig roll i den lokala ekonomin. Ön är känd för att vara kornboden i Italien. Man odlar även citrusfrukter (citroner, apelsiner, limefrukter), oliver, mandel och (vin) druvor. Öns viner är världsberömda, särskilt de som tillverkas av druvan Nero d'Avola. Denna druva, som har gjort ett riktigt triumftåg i hela världen, har sitt ursprung i sydöstra Sicilien. Fiskeindustrin är främst inriktad på sardiner och tonfisk. Ön lockar turister hela året runt, men sommaren är den tid då ön tar emot flest besökare.

Flygplatser

Det finns tre viktiga flygplatser på Sicilien. Den mest trafikerade är Catania flygplats på ostkusten och på andra plats kommer huvudstadens flygplats Palermo flygplats. Trapani har också en flygplats, men den används främst av lågprisflygbolag.

Kollektivtrafik

Sicilien har ett utbrett och överraskande välfungerande bussnät. De större städerna har frekventa bussförbindelser; till mindre byar går det bussar en gång om dagen. Dessutom har ön ett bra järnvägsnät: de viktigaste linjerna är Messina-Palermo och Messina-Catania-Syracuse. Det finns också tåg till Neapeln och Rom (dessa tåg korsar Messinasundet med en speciell tågfärja). Palermo och Catania har tunnelbana, medan Messina har ett system med lättåg.

Trafik och parkering

Huvudvägarna på Sicilien är utmärkta. Det finns fyra motorvägar: Catania-Palermo, Palermo-Mazzara, Catania-Noto och Messina-Palermo (den sistnämnda är en tullväg). Men om man verkligen vill utforska Sicilien med en hyrbil så bör man undvika dessa motorvägar och följa de mindre vägarna. Man bör tänka på att inlandsvägarna är smala, kurviga och ibland oasfalterade.

Hotell

Det finns ingen brist på hotell, pensionat eller annan logi på Sicilien. Naturligtvis hittar man de flesta hotell runt (den turistiska) ostkusten och i större städer, men även på mindre orter är det inga problem att hitta rum.

Externa källor

För mer information om Sicilien rekommenderar vi Google och följande källor: