• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Syrakusa

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Syrakusa på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Syrakusa

EasyTerra Biluthyrning Syrakusa är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrare i Syrakusa

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Syrakusa med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Europcar

  7.2 (8219)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Keddy By Europcar

  7.1 (3442)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Hertz

  8 (6963)
  Ingen tillgänglig prisinformation

Biluthyrningsföretag i och omkring Syrakusa

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Syrakusa, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Syrakusa

EasyTerra Biluthyrning Syrakusa jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Corso Umberto N. 54

Platsinformation för Syrakusa

Inledning

Syrakusa är huvudort i den italienska provinsen med samma namn och en intressant blandning av ett gammalt centrum och modern arkitektur. Den gamla stadskärnan är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, tillsammans med närliggande Necropolis i Pantalica. Staden är en bra utgångspunkt för att utforska sydöstra Sicilien.

Befolkning

Staden har omkring 125 000 invånare.

Geografiskt läge

Syrakusa ligger på ostkusten på den italienska ön Sicilien. Den gamla historiska staden ligger på en ö (Ortygia).

Ekonomi

Syrakusas ekonomi rör sig främst runt de stora oljeraffinaderierna nära staden och företagen i industriområdet i närheten. Under de senaste åren har det varit mer fokus på turismen, också på grund av att Syrakusa är upptagen på världsarvslistan. Utöver den historiska staden lockas turisterna av de många arkeologiska platserna i närheten. De har också byggt en småbåtshamn, Marina di Archimede. Fisket är av mindre vikt, men jordbruket i omgivningarna är inte obetydligt med sina citrusfruktplanteringar och vinodlingar. 

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen är Catania flygplats, över 6 mil norr om Syrakusa. Catania internationella flygplats (officiellt: Aeroporto di Catania-Fontanarossa) kan man nå med hyrbil via SS114 och motorväg A18.

Kollektivtrafik

Den gamla staden på ön Ortygia är till stor del ett gågateområde, men den är tillräckligt liten för att utforska den till fots. Syrakusa har bra allmän busstrafik, däribland en buss (linje 26) till Necropolis. Det finns också en tågstation med förbindelser till Messina, Taormina och Catania.

Trafik och parkering

De få parkeringsplatserna i den gamla staden är nästan alla reserverade för lokalbefolkningen. För att besöka den gamla stadskärnan är det bäst att parkera sin hyrbil på en av parkeringsplatserna precis utanför centrum. Det finns tillräckligt med parkeringsmöjligheter på Talete parkeringsplats (gratis under dagen; € 1,00 per natt) och på Molo San Antonio, gatan precis före bron till Ortygia.

Hotell

Då Syrakusa är en plats på världsarvslistan och har en växande turism har antalet boenden i och runt om staden ökat betydligt. Detta betyder inte att det nu finns tillräckligt med bed & breakfasts, pensionat och hotell. Vi rekommenderar att man bokar sitt hotellrum i Syrakusa i god tid i förväg. Staden har ett femstjärnigt hotell; billigare boenden kan man hitta runt postkontoret och nära Apollotemplet. Verkliga lågprisboenden ligger nära tågstationen. 

Externa källor

För mer information om Syrakusa rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  110 km/h
 • Språk
  Italian
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Europcar
 • Keddy By Europcar
 • Hertz