Biluthyrning Catania

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Catania på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Catania

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Sicilien
  4. Biluthyrning Catania
EasyTerra Biluthyrning Catania är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Catania

Biluthyrning Catania
Biluthyrning Catania

Inledning

Staden Catania ligger vid foten av berget Etna. Även om staden ger ett kaotiskt och oattraktivt första intryck erbjuder den också några överraskningar. Det är kanske ingen överraskning att brottsligheten är utbredd i staden som är belägen på ön Sicilien vilken är känd för sin maffia.

Befolkning

Catania är den tionde största staden i Italien. Staden har cirka 300 000 invånare vilket gör den till den tredje största staden på Sicilien.

Geografiskt läge

Catania ligger på den östra kusten på den italienska ön Sicilien i Joniska havet. Från staden kan man se det 3000 meter höga berget Etna. Många människor väljer Catania som utgångspunkt för att besöka berget Etna.

Ekonomi

Catania har en kommersiell hamn som gränsar till Joniska havet. Staden har det största antalet professionella och amatörmässiga teaterkompanier per kvadratmeter i hela Italien. Sen 1990-talet finns här också ett livligt nattliv som är viktigt för ekonomin. Dessutom är turistsektorn viktig. Många turister besöker Catania på väg till berget Etna. Staden själv har också ett stort antal intressanta saker att erbjuda. Slutligen är brottsligheten utbredd i staden. Detta är att förvänta på maffians hemö.

Flygplatser

Catania flygplats, även känd som Fontanarossa, ligger 7 kilometer sydväst om staden. Den hanterar såväl inrikes- som utrikesflyg. Utrikesflyg gör alltid uppehåll i Rom eller Milano, även om det finns undantag under sommarsäsongen med direkta flyg till exempelvis London.

Kollektivtrafik

Från Catania kan man ta bussen till exempelvis Palermo (Siciliens största stad) och till och med till Rom. Det finns också stadsbussar och regionala bussar. Från järnvägsstationen kan man också ta buss till andra städer på Sicilien.

Trafik och parkering

Även om det är ganska lätt att ta sig till Catania är det en annan sak när man väl är inne i staden. Catanias invecklade enkelriktade gatusystem i kombination med smala gator gör att det är en svår plats att köra på. Det blir ofta trafikstockning och det är svårt att parkera bilen. Vi rekommenderar därför att man parkerar bilen i utkanten av staden och fortsätter till fots eller med kollektivtrafik.

Hotell

Det finns inget speciellt att säga vad gäller hotell i Catania förutom att det är tillrådligt att boka i förväg.

Externa källor

För mer information om Catania rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Catania

EasyTerra Biluthyrning Catania jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Catania, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.