Biluthyrning Faro

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Faro på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Faro

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Portugal
  3. Biluthyrning Faro
EasyTerra Biluthyrning Faro är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Faro

Biluthyrning Faro
Biluthyrning Faro

Inledning

Faro är huvudstad i Algarve (en provins i Portugal). Staden är en knutpunkt och ett handelscentrum. Dessutom är Faro en intressant stad att besöka som turist. 

Befolkning

Faro har runt 42 000 invånare vilket gör den till den tjugoandra största staden i Portugal.

Geografiskt läge

Faro ligger mitt på Portugals södra kust. Algarves huvudstad är belägen i ett delta av många sanddyner och stränder. Norr om Faro finns det ett bergigt område som också är intressant för turister. Mindre än 10 mil öster om Faro ligger den spanska gränsen. 

Ekonomi

En stor del av Faros ekonomi är beroende av transport. Faro är ett verkligt transportnav, på grund av sina utmärkta faciliteter och sitt läge. Faro kan nås med båt, lastbil/bil, tåg och flyg. Dessutom finns det många företag i denna kuststad. Det är ett verkligt handelscentrum i Algarve.

En annan pelare i Faros ekonomi är turismen. Varje år kommer många turister till portugisiska Algarve och många av dem reser via Faro och många andra tillbringar sin semester i Faro. 

Flygplatser

Under hela året går det flyg från Faros flygplats till Lissabon. Dessa flyg går ett par gånger om dagen. Under högsäsong, juli till september, går det också direktflyg från Faro till Porto (men det finns inga direktflyg andra hållet). Air Portugalia och TAP Air Portugal är de två flygbolag som använder sig av Faros flygplats. Under högsäsong går det också många flyg till och från många europeiska städer. 

Kollektivtrafik

Från Faro finns det bra tågförbindelser till bland annat Lissabon. Vägförbindelsen mellan dessa två städer är också bra. Man kan till och med ta båten till många andra städer från Faro. Från flygplatsen går det bussar fram och tillbaka till staden flera gånger om dagen. Bus Eva heter bussbolaget i Faro, och de erbjuder bland annat dagsbiljetter.

Trafik och parkering

På grund av dess storlek är det inte särskilt svårt att köra i Faro, även om man också här måste vänja sig vid portugisernas äventyrligare körstil. Emellertid är detta inte något större problem. Beträffande parkering bör det inte vara särskilt bekymmersamt, även om det under högsäsong kan vara lite svårare att hitta en (något sånär överkomlig) parkeringsplats. Det kan vara klokt att lämna bilen utanför stadens centrum och fortsätta till fots.

Hotell

I Faro beror hotellpriser och tillgänglighet på säsong. I juli och augusti är priserna som högst och tillgängligheten som minst. I januari, februari osv. är situationen den omvända. Detta betyder att bokning i förväg rekommenderas under högsäsong.

Externa källor

För mer information om Faro rekommenderar vi Google och följande källor: 

Biluthyrningsplatser i Faro

EasyTerra Biluthyrning Faro jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Portugal, men i en annan stad än Faro, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Portugal-sidan, där du kan välja i vilken stad i Portugal du vill hyra en bil.