Biluthyrning Paris

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Paris på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Paris

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Paris
EasyTerra Biluthyrning Paris är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Paris

Biluthyrning Paris
Biluthyrning Paris

Inledning

För många människor är Paris den mest romantiska staden i världen. Efter London, är Paris den största staden i Europa, och tillsammans med London, New York och Tokyo, är det en av de fyra största städerna i världen. Paris, "Ljusets stad", är en vacker, storslagen och fascinerande plats att bo i och att besöka. Staden har massvis med kända byggnader och monument, även för personer som aldrig varit där, till exempel Eiffeltornet, Notre Dame, Seine och Louvren.

Befolkning

Paris är Frankrikes huvudstad och har runt 2 miljoner invånare. Staden är känd för sitt multikulturella samhälle. Sedan medeltiden har invandrare känt sig lockade av staden. De flesta parisare har franskt ursprung. Därtill kommer många av stadens invånare från Portugal, Algeriet, Marocko, Tunisien, Västafrika, Sydostasien och Västindien.

Geografiskt läge

Paris ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil från Seinebukten, som ligger vid Engelska kanalen. Seines källor ligger i bergen öster om staden.

Ekonomi

Paris är Frankrikes politiska och ekonomiska centrum. Regeringen står för många jobb i staden. Dessutom har stora biltillverkare som Renault och Citroen ett positivt inflytande på ekonomin. Staden har också en blomstrande industri inom flygelektronik och elapparater. Idag kännetecknas Paris innerstad av kontorsbyggnader, även om många av företagen har flyttat till stadens förorter, samt turismen. Turismen är en viktig inkomstkälla för staden. Varje år besöker miljoner människor från hela världen "Ljusets stad". Populära sevärdheter är Louvren, Eiffeltornet, Versailles, Centre Pompidou, etc. Dessutom mår den parisiska ekonomin bra av sina "Parisvaror", exempelvis smycken, parfymer och Haute Couture. Slutligen är Paris ett världscentrum för bank och handel.

Flygplatser

Paris har tre flygplatser, varav den första är Paris-Beauvais flygplats, som ligger runt 8 mil norr om Paris. Flygplatsen tar mest hand om flyg från lågprisbolag som Ryanair, till exempel från Dublin och Glasgow.

Den andra flygplatsen är Roissy Charles de Gaulle flygplats, som ligger 3 mil nordost om staden. Det är en stor inrikes- och internationell flygplats.

Slutligen finns Orly flygplats, belägen 18 kilometer söder om Paris. Orly är lite mindre och äldre än Roissy Charles de Gaulle flygplats. Den tar hand om flyg från bland annat Iberia och TAP Air Portugal.

Kollektivtrafik

Om du inte har en hyrbil till förfogande när du besöker Paris, är följande tips avsedda att ge dig en idé om kollektivtrafiken i och runt Paris. 

Från Paris-Beauvais flygplats kan du resa med buss till staden. Busstiderna är samordnade med Ryanairs flygningar. Från Roissy Charles de Gaulle flygplats är det bästa sättet att ta sig till staden med tåg. Du kan även ta bussen till centrum. Om du vill resa till Orly flygplats, kan du ta antingen flygbussen eller tåget, eller buss nummer 3 (gratis för Air France passagerare). Det finns många sätt att resa från Orly flygplats till centrum. Biljetter säljs på bussen. Du kan också ta tåget eller flygbussen.

Kollektivtrafiken i Paris anses vara väldigt effektiv och billig. Paris har ett bussnät som inkluderar nattbussar. Staden har också tunnelbana och RER, två tunnelbanesystem som är sammankopplade. Vi rekommenderar att du köper ett rabattkort om du inte använder dig av hyrbil och ofta behöver använda det allmänna transportsystemet. Carte Orange är ett rabattkort som gäller på bussarna såväl som på metron och RER. Du kan köpa månads- eller veckokort. Det finns fler slags rabattkort som du kan fråga om på plats.

Mellan mars och oktober finns det en flodbåt som tar dig till åtta av de främsta ställena, inklusive Notre Dame.

Trafik och parkering

Att köra bil i Paris är ganska krångligt, dock inte omöjligt. Det bästa sättet att ta sig runt i staden är via ringvägen som heter Boulevard Peripherique. I många delar av staden är det en dyr affär att parkera bilen. Parkeringsrutor på gatan är oftast de billigaste, mellan € 1.50 och € 2 per timme. Stora parkeringsplatser kostar runt € 2.60 i timmen och runt € 22 per dygn.

I Paris finns det relativt många budgethotell. Mellanklasshotellen är mycket prisvärda i förhållande till standarden. I detta avseende har hotellen i Paris kallats Europas bästa. Det finns också många lyxhotell. Vi rekommenderar att du bokar i förväg, speciellt under de perioderna under året med mest rörelse, det vill säga vår, sommar och jul/nyår.

Externa källor

För mer information om Paris rekommenderar vi Google, och följande externa källor: