• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005
Behöver du hjälp?
+49 89 541955606
Öppettider

Biluthyrning Glasgow

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Glasgow på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Glasgow

EasyTerra Biluthyrning Glasgow är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Glasgow

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Glasgow.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
SUV
Elektrisk

Biluthyrare i Glasgow

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Glasgow med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Avis

  8.6 (5874)
  Från SEK 183 / dag
 • Alamo

  8.5 (8456)
  Från SEK 245 / dag
 • Hertz

  8.4 (6756)
  Från SEK 186 / dag
 • Enterprise

  8.4 (1889)
  Från SEK 245 / dag
 • National Car Rental

  8.4 (400)
  Från SEK 259 / dag
 • FireFly Car Rental

  8.3 (3759)
  Från SEK 536 / dag
 • Europcar

  8.2 (7887)
  Från SEK 179 / dag
 • Keddy By Europcar

  8.2 (3267)
  Från SEK 151 / dag
 • Budget

  8.1 (9491)
  Från SEK 189 / dag
 • Flizzr

  7.8 (299)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Dollar Rent a Car

  7.7 (4220)
  Från SEK 185 / dag
 • Thrifty

  7.7 (5325)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Drivalia

  7.4 (517)
  Från SEK 112 / dag
 • Sixt

  7.4 (3229)
  Från SEK 280 / dag
 • Easirent

  7.3 (516)
  Från SEK 865 / dag
 • Green Motion

  6.9 (1868)
  Från SEK 119 / dag
 • InterRent

  6.6 (5827)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Your Rent

  7.7 (49)
  Ingen tillgänglig prisinformation

Senaste recensionerna

Kunder bedömer oss med en 8.3/10 av 439 omdömen

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Glasgow?

Biluthyrningsföretag i och omkring Glasgow

Om du letar efter en hyrbil i Storbritannien, men i en annan stad än Glasgow, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Storbritannien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Storbritannien du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Glasgow

EasyTerra Biluthyrning Glasgow jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

70 Lancefield St
76 Lancefield Quay

Platsinformation för Glasgow

Inledning

Glasgow (på skotska: Glesca) är den största staden i Skottland. Staden har gått igenom en kämpig period efter att en stor del av varvsindustrin och närstående industrier lämnade staden på 1960- och 1970-talen. Sedan 1990-talet har det hänt massor i Glasgow: stadens centrum har blivit fullständigt renoverat men man har behållit den gamla (vackra) arkitekturen intakt. Det är återigen en vänlig stad med ett pulserande nattliv, vackra parker och intressanta museer. Återhämtningen har dock inte gagnat alla i Glasgow: det är en av Storbritanniens fattigaste städer och några av förorterna är väldigt förfallna.

Befolkning

Själva staden har 630 000 invånare, men i Stor-Glasgow är siffran tre gånger högre. Invånarna i Glasgow talar en dialekt som är svår att förstå för folk utifrån.

Geografiskt läge

Glasgow ligger vid floden Clyde i västra Skottland. Denna del av Skottland är ganska smal på grund av vikarna i väster (Firth of Clyde) och i öster (Firth of Forth). Edinburgh ligger vid den senare Firth, bara 7 mil öster om Glasgow. Staden är belägen 15 mil norr om den engelska gränsen.

Ekonomi

Trots nedgången under 60- och 70-talen, spelar skeppsbyggeriet fortfarande en viktig roll i den lokala ekonomin, till största delen marinskepp och privata yachter. Dessutom finns det textilfabriker och en kemisk industri. Mjukvaruutveckling och bioteknik är växande sektorer. Dessutom arbetar många inom (den finansiella) tjänstesektorn. Glasgow är ett viktigt finanscentrum. Turismen bidrar också till ekonomin: själva staden har vackra gamla byggnader och ett stort och mångsidigt köpcentrum. Många turister reser till det skotska höglandet via Glasgow.

Flygplatser

Staden har två flygplatser. Den viktigaste flygplatsen är Glasgows internationella flygplats med flygningar till städer i Storbritannien och på det europeiska fastlandet samt till några interkontinentala destinationer. Flygplatsen är belägen 1,3 mil väster om staden och en flygbuss förbinder flygplatsen med Glasgows centrum. De flesta charter- och budgetbolagen använder sig av denna flygplats, men Ryanair använder sig av Glasgow Prestwick internationella flygplats, cirka 5 mil sydväst om staden. Det finns ett tåg en gång i halvtimmen till Glasgows centrum.

Kollektivtrafik

I hjärtat av staden ligger busstationen på Buchanan Street. Detta är centrum för alla (lokala och regionala) bussförbindelser. Glasgow har ett utbrett bussnät, inklusive några snabbussar som tar de så kallade Quality Bus Corridors (speciella filer och hållplatser).

Dessutom har staden en tunnelbana som består av endast en ringlinje. Eftersom tunnelbanan går genom innerstan, under Clydes båda flodstränder, är det ett bra sätt för turister att ta sig runt. På grund av den enda ringlinjen och tågets orange färg, kallas tunnelbanan också skämtsamt för 'The Clockwork Orange'.

Det finns två tågstationer som har förbindelse med varandra. Norr om centrum ligger Queen Street Station, med förbindelser till Edinburgh och norra Skottland. Glasgow Central Station ligger på Argyle Street och är West Coast Main Lines ändstation, med förbindelser till städer i England och Wales.

Trafik och parkering

Precis som i övriga Storbritannien kör människorna i Glasgow på vänster sida. Detta innebär att ratten i hyrbilen sitter på höger sida. Om man aldrig har kört i vänstertrafik, rekommenderar vi att man först övar i en lugn stadsdel.

Den viktigaste motorvägen M8 löper rakt genom staden. Den förbinder Glasgow med Edinburgh på östkusten, och den förbinder också de två flygplatserna i Glasgow. Öster om staden finns avfarterna mot norr (Höglandet) och söderut (England - M74).

Glasgows centrum är inte stort och det är lätt att utforska till fots, speciellt eftersom många (affärs-) gator är bilfria och det finns många enkelriktade gator. Det finns ett fåtal broar för fotgängare över floden Clyde.

Man kan parkera på gatan i Glasgow även om man ofta bara får göra det under begränsad tid. Om man står parkerad för länge kommer bilen att bogseras iväg. Det är bättre att parkera hyrbilen i ett av de 20 garage som är tydligt utmärkta. Man har störst chans att hitta parkeringsplats i garagen norr och nordöst om centrum (Junction 16,17 eller 18 på M8). Bilparkeringarna är inte billiga. De billigaste är de som drivs av staden (Concert Square, Cambridge Street och Charing Cross).

Hotell

Staden har ett stort antal hotell i praktiskt taget alla prisklasser, förutom ett femstjärnigt hotell. Lyxhotellen (tre och fyra stjärnor) är belägna särskilt längs Argyle Street och nära Queen Street Station. På grund av att finansservicesektorn och turismen blir allt viktigare, rekommenderar vi på det bestämdaste att man bokar hotellrum i förväg, speciellt om man vill ha ett rum i centrum.

Externa källor

För mer information om Glasgow rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  British pound
 • Körriktning
  Vänster
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  48 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  96 km/h
 • Språk
  English
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Avis
 • Alamo
 • Hertz
 • Enterprise
 • National Car Rental
 • FireFly Car Rental
 • Europcar
 • Keddy By Europcar
 • Budget
 • Flizzr
 • Dollar Rent a Car
 • Thrifty
 • Drivalia
 • Sixt
 • Easirent
 • Green Motion
 • InterRent
 • Your Rent