• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005
Behöver du hjälp?
+49 89 541 955 606
Öppettider

Biluthyrning Edinburgh

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Edinburgh på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Giltigt till och med den 31 maj
Summer Sale
Upp till 25% rabatt på din hyrbil.
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Edinburgh

EasyTerra Biluthyrning Edinburgh är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Populära uthyrningar i Edinburgh

Följande uthyrningar är de mest populära för att hyra en bil i Edinburgh

Biluthyrningserbjudanden i Edinburgh

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Edinburgh.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
Cabriolet
SUV
Elektrisk

Biluthyrare i Edinburgh

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Edinburgh med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Enterprise

  8.7 (1707)
  Från SEK 319 / dag
 • Alamo

  8.4 (7906)
  Från SEK 458 / dag
 • FireFly Car Rental

  8.2 (3463)
  Från SEK 340 / dag
 • National Car Rental

  8.1 (384)
  Från SEK 725 / dag
 • Budget

  8 (8999)
  Från SEK 472 / dag
 • Avis

  8 (5348)
  Från SEK 427 / dag
 • Flizzr

  7.9 (270)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Europcar

  7.8 (7319)
  Från SEK 377 / dag
 • Thrifty

  7.7 (4885)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Drivalia

  7.5 (217)
  Från SEK 287 / dag
 • Keddy By Europcar

  7.5 (2991)
  Från SEK 351 / dag
 • Hertz

  7.3 (6161)
  Från SEK 421 / dag
 • Sixt

  6.9 (2928)
  Från SEK 430 / dag
 • Easirent

  6.8 (513)
  Från SEK 319 / dag
 • InterRent

  6.6 (5931)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Green Motion

  6.2 (1708)
  Från SEK 305 / dag
 • Goldcar

  6.5 (5106)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Your Rent

  7.7 (49)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Dollar Rent a Car

  7.7 (3851)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • McRent

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation

Senaste recensionerna

Kunder bedömer oss med en 8.3/10 av 425 omdömen

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Edinburgh?

Edinburgh – när är det billigast att hyra en bil i miniklassen?

På denna plats (Edinburgh), är November den billigaste månaden för att hyra en bil i miniklass. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året är det genomsnittliga priset för att hyra en bil /dag. September är den populäraste månaden att hyra en bil i miniklass på denna plats. Det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Edinburgh – när är det billigast att hyra en bil i ekonomiklass?

På denna plats (Edinburgh) är November den billigaste månaden för att hyra en bil i ekonomiklass. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året betalar du ett genomsnittligt pris på /dag för att hyra en bil September är den populäraste månaden för att hyra en bil i ekonomiklass på denna plats (Edinburgh). Du betalar i genomsnitt /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Edinburgh – när är det billigast att hyra en kompakt bil?

På denna plats (Edinburgh) är November den billigaste månaden för att hyra en bil i kompaktklass. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året är det genomsnittliga priset /dag. September är den populäraste månaden för att hyra en bil i kompaktklass på denna plats. Det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Edinburgh – när är det billigast att hyra en bil i mellanklassen?

På den här destinationen, (Edinburgh), är November den billigaste månaden att hyra en bil i mellanklassen. Medelpriset är /dag. Resten av året är medelpriset /dag. September är den mest populära månaden att hyra en bil i mellanklassen på den här destinationen, medelpriset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Edinburgh - När är det billigast att hyra en bil i standardklass?

På denna plats (Edinburgh), är November den billigaste månaden att hyra en bil i standardklass. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året är det genomsnittliga priset för att hyra en bil /dag. September är den populäraste månaden för att hyra en bil i standardklass på denna plats. Det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Edinburgh - När är det billigast att hyra en full-size bil?

På den här destinationen (Edinburgh) är Januari den billigaste månaden att hyra en bil ur full size-klassen. Medelpriset är /dag. Resten av året är medelpriset /dag. September är den populäraste månaden att hyra en bil ur full size-klassen. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Edinburgh – när är det billigast att hyra en lyxbil?

På den här destinationen (Edinburgh) är Januari den billigaste månaden att hyra en bil i lyxklass. Medelpriset är /dag. Resten av året är medelpriset /dag. September är den mest populära månaden att hyra en bil i lyxklass på den här destinationen, medelpriset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Edinburgh – när är det billigast att hyra en herrgårdsvagn?

På denna plats (Edinburgh) är November den billigaste månaden för att hyra en kombibil. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året är det genomsnittliga priset /dag. Maj är den populäraste månaden för att hyra en kombibil på denna plats. Det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Edinburgh – när är det billigast att hyra en SUV?

På den här destinationen (Edinburgh) är November den billigaste månaden att hyra en SUV. Medelpriset är /dag. Resten av året är medelpriset /dag. September är den populäraste månaden att hya en SUV på den här destinationen, medelpriset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Edinburgh - När är det billigast att hyra en MPV?

På denna plats (Edinburgh) är November den billigaste månaden för att hyra en MVP. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året är det genomsnittliga priset /dag. April är den populäraste månaden för att hyra en MPV på denna plats. Det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Edinburgh – när är det billigast att hyra en billig minivan?

På denna plats (Edinburgh) är November den billigaste månaden för att hyra en minibuss. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året är det genomsnittliga priset /dag. September är den populäraste månaden för att hyra en minibuss på denna plats. Det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Edinburgh - När är det billigast att hyra en cabriolet?

På denna plats (Edinburgh) är Januari den billigaste månaden för att hyra en cabriolet. Det genomsnittliga priset är /dag. Resten av året är det genomsnittliga priset /dag. Juli är den populäraste månaden för att hyra en cabriolet på denna plats. Det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Edinburgh - När är det billigast att hyra en sedan?

På denna destination (Edinburgh) är December den billigaste månaden att hyra en herrgårdsvagn. Det genomsnittliga priset är /dag. Under resten av året ligger snittet på /dag. September är den populäraste månaden för att hyra en herrgårdsvagn på den här destinationen, och det genomsnittliga priset är /dag. För att få tillgång till ett brett utbud och de bästa priserna rekommenderar vi att du bokar din hyrbil långt i förväg. När du väntar tills sista minuten kanske det endast finns begränsat med alternativ och högre priser.

Biluthyrningsföretag i och omkring Edinburgh

Om du letar efter en hyrbil i Storbritannien, men i en annan stad än Edinburgh, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Storbritannien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Storbritannien du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Edinburgh

EasyTerra Biluthyrning Edinburgh jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

1 Seafield St
12 Annandale St
224 E Main St
24 East London Street
26 Dunedin St
26 Greenside Row
42 Haymarket Terrace
45 Lochrin Pl
501 Calder Rd
67 Salamander St
Off Corstorphine Rd, Downie Ter

Platsinformation för Edinburgh

Inledning

Edinburgh är Skottlands huvudstad och det andra populäraste semestermålet i Storbritannien (London är, naturligtvis, nummer ett). Symbol för staden är Edinburgh slott som 'bevakar' staden uppifrån en höjd. Både den 'Gamla Stan' (medeltida) och den 'Nya Stan' (1700-tal) finns på UNESCO:s lista över världsarv. Dessutom är Edinburgh en populär plats att shoppa och festa på. Den årliga Edinburghfestivalen (augusti) är världsberömd. Det finns i själva verket flera festivaler som lockar många besökare: antalet personer i staden fördubblas under de tre veckor festivalen varar.

Befolkning

Staden har mer än 450 000 invånare. Man beräknar att befolkningen kommer att öka till en halv miljon inom de närmaste åren. Nästan en femtedel av stadens invånare är studenter. Den genomsnittliga utbildningsnivån är bland de högsta i Storbritannien.

Geografiskt läge

Edinburgh ligger i den östra delen av centrala Skottland på den södra sidan av en djup havsvik, Firth of Forth. Landskapet i stadens omgivningar formades ursprungligen av vulkanisk aktivitet och därefter av glaciärerna under istiden som bildade djupa dalar. Glasgow ligger 7 mil västerut.

Ekonomi

Edinburgh är en tjänstestad med finansiell service och turism som sina viktigaste sektorer. Bank of Scotland grundades i Edinburgh för över 300 år sedan.
Dessutom hyser staden stora investeringsbanker och försäkringsbolag. Industrin har aldrig varit särskilt viktig för staden, även om elektronikindustrin har dykt upp under senare år.
Som huvudstad i Skottland och ett viktigt utbildningscentrum, finner många personer i Edinburgh arbete i den (halv-) statliga sektorn.
Staden besöks av miljoner inrikes- och utrikesturister varje år. Turismen är en viktig sektor som genererar runt ett hundra miljoner brittiska pund om året.

Flygplatser

Edinburghs internationella flygplats är belägen 1,2 mil väster om staden. Det finns förbindelser till andra städer i Storbritannien (mer än 40 flyg per dag till och från London), europeiska huvudstäder samt Newark och AtlantaUSA. Flygbussar (Airlink Express) avgår var femtonde minut till och från stadens centrum. 2009 kommer en tågförbindelse att invigas mellan flygplatsen och staden.

Från Glasgows flygplats finns det fler interkontinentala flyg, till exempel till Chicago, New York, Philadelphia, Toronto och Vancouver.

Kollektivtrafik

Staden har två bussbolag, Lothian och First. De använder samma busshållplatser, men en biljett från ett av bolagen gäller inte på det andra bolagets bussar. I centrum är Lothian störst medan First har fler linjer i de östra och västra områdena. 
2007 påbörjades byggandet av en spårvägslinje som ska förbinda de västra stadsdelarna med centrum. Linjen kommer så småningom att förlängas till flygplatsen.  

Dessutom finns det tre turistbussar. De avgår alla från Waverly Bridge, men var och en av dem kör olika rutter. Waverly Bridge ligger nära Waverly Station, stadens viktigaste tågstation. Den är slutdestination för East Coast Man Line och det finns en direktförbindelse till Kings Cross i London.

Det finns en färjeförbindelse med Zeebrugge i Belgien och en kombinerad buss/båtförbindelse till Belfast i Nordirland.

Trafik och parkering

Först och främst: i Storbritannien kör man på vänster sida av vägen, vilket betyder att ratten i hyrbilen sitter på höger sida. Vi rekommenderar inte att våga sig in i stadens livliga trafik om man inte har kört på vänster sida av vägen förut. Det kan vara bra att öva lite i en lugn stadsdel först.

Edinburgh är känt för sina trafikstockningar. Dessutom är många av gatorna i centrum enkelriktade, vilket inte gör det lättare att hitta. Centrum är ganska kompakt och lätt att utforska till fots. Att hitta parkeringsplats på gatan är svårt och det finns också en gräns för hur länge man får parkera. I utkanten av centrum finns det några bilparkeringar. Några av de större är Castle Terrace väster om centrum och St. James Centre och Greenside Place öster om centrum. Det är lättare och billigare att parkera bilen vid en av tågstationerna eller på infartsparkeringarna i utkanten av staden och fortsätta därifrån med kollektivtrafik.

Hotell

Som Storbritanniens andra turistmål och ett viktigt ekonomiskt centrum finns det ett oerhört stort logiutbud i Edinburgh. Från förstklassiga, lyxiga och mycket dyra hotell till superbilliga men ibland sjabbiga rum på enkla pensionat. I augusti (under Edinburghfestivalen) är alla hotell fullbokade. Om man vill övernatta i Edinburgh i augusti måste man boka hotellrum månader i förväg.

Externa källor

För mer information om Edinburgh rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  British pound
 • Körriktning
  Vänster
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  48 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  96 km/h
 • Språk
  English
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Enterprise
 • Alamo
 • FireFly Car Rental
 • National Car Rental
 • Budget
 • Avis
 • Flizzr
 • Europcar
 • Thrifty
 • Drivalia
 • Keddy By Europcar
 • Hertz
 • Sixt
 • Easirent
 • InterRent
 • Green Motion
 • Goldcar
 • Your Rent
 • Dollar Rent a Car
 • McRent
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Storbritannien
 3. Biluthyrning Edinburgh