Biluthyrning Puerto del Rosario

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Puerto del Rosario på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Puerto del Rosario.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Puerto del Rosario

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Fuerteventura
  4. Puerto del Rosario
EasyTerra Biluthyrning Puerto del Rosario är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Puerto del Rosario

Biluthyrning Puerto del Rosario
Biluthyrning Puerto del Rosario

Inledning

Puerto del Rosario är huvudstad på Fuerteventura, en av Kanarieöarna. Fram till 1956 hade staden ett mindre prosaiskt namn: Puerto Cabras (Gethamnen). Själva staden är inte särskilt attraktiv, men de vackra stränderna och öns torra, kärva ökenliknande landskap lockar många turister varje år. Det finns så många som 150 stränder på ön, bestående av fin, vit sand och svarta, vulkaniska stenar. 

Befolkning

Omkring 20 000 personer bor i Puerto del Rosario.

Geografiskt läge

Puerto del Rosario ligger på Fuerteventuras ostkust. Ett av de populäraste turistcentrerna, Caleta de Fuste, ligger precis söder om staden. 

Ekonomi

Turismen utgör den huvudsakliga inkomstkällan. Dessutom spelar boskapsuppfödningen en viktig roll och detta är tydligt på ön: getter, som föds upp för köttet och mjölken de ger, betar överallt. Tomater och potatis odlas också och exporteras via hamnen och Puerto del Rosarios flygplats.  

Flygplatser

Flygplatsen ligger fem kilometer söder om Puerto del Rosario och nära turistcentret Caleta de Fuste. Aeropuerto de Fuerteventura är lätt att nå med hyrbil. Både från huvudstaden och från Fuste följer man FV-2 (söderut respektive norrut). Flygplatsen ligger precis intill den här vägen. Avfarten mot flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Det finns bussförbindelser mellan huvudstaden och de största turistmålen. Det går till exempel en buss från Puerto del Rosario till flygplatsen, Correlejo, Caleta de Fuste, Morro del Jable och Cotillo. Man ska inte lita blint på officiella ankomst- och avgångstider! Man kan fråga lokalbefolkningen om busstidtabellen. 

Trafik och parkering

Puerto del Rosario har ett väldigt regelbundet gatumönster och det är därför inte svårt att hitta vägen. En motorväg (FV-3) går norr, väster och söder om staden och förbinder de två huvudvägarna på ön, FV-1 (norr om Puerto del Rosario) och FV-2 (söder om staden). Landsvägsnätet på Fuerteventura är bra, men de mindre grus- eller obelagda vägarna är fulla av hårnålskurvor. Här bör man köra försiktigt. 

Att parkera är praktiskt taget inga problem någonstans. Man bör lägga märke till att det är förbjudet att parkera intill trottoarkanter med en gul eller vit linje. En blå linje betyder att man bara kan parkera mot en avgift. 

Hotell

Huvudstaden har ett begränsat logiutbud, men resten av Fuerteventura har ett bra utbud av hotell och semesterhem, även om de inte passar allas plånbok. Boende för lågbudgetresenärer är näst intill obefintligt. Ön är inte alls lika utvecklad som till exempel Gran Canaria. Semesterhemmen kan vara avlägset (men oerhört vackert) belägna; då är det absolut nödvändigt att ha en hyrbil. 

Externa källor

För mer information om Puerto del Rosario rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Puerto del Rosario

EasyTerra Biluthyrning Puerto del Rosario jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Puerto del Rosario, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.