• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Fuerteventura

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Fuerteventura på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Fuerteventura

EasyTerra Biluthyrning Fuerteventura är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Fuerteventura

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Fuerteventura.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
Cabriolet
SUV
Elektrisk

När ska man boka en hyrbil i Fuerteventura

Hyrbilsföretag i Fuerteventura

EasyTerra Biluthyrning jämför hyrbilspriser på följande platser

Platsinformation för Fuerteventura

Inledning

Fuerteventura är den andra största ön i ögruppen Kanarieöarna (som tillhör Spanien). Namnet betyder 'kraftig vind' och klimatet på den här ön är annorlunda jämfört med de andra. Vinden där är ofta kylig (Gota Fria), omväxlande med en het vind från Sahara (Calima). Den typen av vind gör ön till ett paradis för surfare. Det finns vackra stränder, men inlandet är kargt, oregelbundet och torrt.

Befolkning

Ön har bara 45 000 invånare, vilket gör den till den mest glesbefolkade av öarna i ögruppen. Mer än hälften bor i öns huvudstad Puerto del Rosario (som för övrigt inte är speciellt attraktiv) på östkusten.

Geografiskt läge

Fuerteventura är cirka 10 mil lång och 5 - 30 kilometer bred. Ön ligger mindre än 10 mil från Marocko. Den är belägen öster om Gran Canaria och sydväst om Lanzarote. De främsta turistorterna är Corralejo i norr och Morro del Jable på öns södra landspets Jandia. Precis norr om Corralejo ligger den lilla ön Los Lobos med en 127 meter hög vulkan. Mitt på ön ligger den gamla huvudstaden Betancuria. Det är den äldsta staden på ön och den har en vacker katedral, Iglesia Santa Maria. Det arkeologiska och etnografiska museet (Museo Arqueologico y Etnografico) är också värt ett besök.

Ekonomi

Liksom de andra Kanarieöarna är Fuerteventura också beroende av turismen. Dessutom är boskapshållning en viktig pelare, vilket tydligt kan ses på ön: överallt går det getter som föds upp för köttet och mjölkens skull. Här växer också tomater och potatis. Hamnen Puerto del Sosario spelar en (blygsam) roll i den lokala ekonomin.

Flygplatser

Fuerteventuras flygplats är belägen endast fem kilometer söder om huvudstaden Puerto del Rosario, i närheten av turistcentrumet Caleta de Fuste. Flygplatsen ligger vid huvudvägen FV-1. På en pelare vid taxibilarna anges fasta taxor till flera platser på ön. Det finns flygbussar till huvudstaden, till Caleta de Fuste och till Morro del Jable.
Det är troligt att en annan flygplats kommer att öppnas på södra delen av ön inom några år.

Kollektivtrafik

Även om den kollektiva busstrafiken har förbättrats på senare år, är den ännu tämligen begränsad. Det finns bussförbindelser mellan de viktigaste platserna och huvudstaden, men de tar inte alltid den kortaste vägen. Det är trevigt om man vill se ön på ett avslappnat sätt. Man kan inte alltid lita på de officiella avgångs- och ankomsttiderna. Fråga lokalbefolkningen efter busstidtabellen.
Det finns gott om taxibilar. Det är ett ganska billigt sätt att resa.

Trafik och parkering

Huvudvägen som går i nordsydlig riktning via huvudstaden är en bra och ganska bred väg. Vissa andra huvudvägar är också bra, men ibland är vägarna på ön lagda med grus eller sand. De mindre vägarna går genom bergen, vilket innebär att de är mycket kurviga. Om man vill svänga till vänster på huvudvägen måste man ofta vänta med bilen till höger och därefter köra över vägen. På detta sätt kan trafiken bakifrån fortsätta direkt.

Vägsystemet är bra. Det finns asfalterade huvudvägar och flera kategorier av sandvägar. Det finns inga motorvägar, men huvudvägen som förbinder den norra delen av ön med den södra är en bra väg med körbana i bägge riktningar. Man får ofta köra i bergsterräng med många kurvor, men vägarna är tillräckligt breda för att bilar ska kunna köra om varandra. På mindre vägar är signalhornet ett redskap för att varna människor som kommer i motsatt riktning.

Parkering är praktiskt taget aldrig ett problem. Kom ihåg att man inte får parkera på en plats som är markerad med en gul eller vit linje. Blå linje betyder att man måste betala för att parkera.

Hotell

Fuerteventura har ett bra utbud av hotell och semesterstugor, men inte för allas ekonomi. Det finns knappt någon billigare typ av logi. Det finns inga campingplatser, men på vissa platser är det tillåtet att resa tält (fråga på platsen!). Turismen på ön är inte så utvecklad som den är på till exempel Gran Canaria. Semesterstugor är ibland belägna på avlägsna platser (men där det är mycket vackert!) och en hyrbil är därför ett måste. Under högsäsong måste man boka i förväg.

Externa källor

För mer information om Fuerteventura rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  90 km/h
 • Språk
  Spanish
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Orlando Rent a Car
 • Dollar Rent a Car
 • Sixt
 • TopCar
 • Avis
 • Hertz
 • Thrifty
 • Budget
 • Gobycar
 • Turisprime
 • Keddy By Europcar
 • Goldcar Key'n Go
 • Europcar
 • Flizzr
 • Goldcar
 • Rhodium Car Rental
 • InterRent
 • Enterprise
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Spanien
 3. Biluthyrning Fuerteventura