Biluthyrning London

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i London på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning London

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Storbritannien
 3. Biluthyrning England
 4. Biluthyrning London
EasyTerra Biluthyrning London är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för London

Biluthyrning London
Biluthyrning London

Inledning

Den brittiska huvudstaden kallas även ‘Europas mest svängiga stad’. London är (tillsammans med New York, Paris och Tokyo) en av världens främsta huvudstäder. Staden är full av historia. Här finns flera stora museer (de flesta med gratis inträde), en av världens bästa klubbscener och ett otroligt utbud av restauranger. Dessutom är staden ett shoppingparadis med stora varuhus, designerbutiker och små affärer. 

Befolkning

London har 7,5 miljoner invånare. Hela Londons storstadsområde har emellertid 12 miljoner invånare, vilket gör staden till den största i EU.

Geografiskt läge

London grundades av romarna år 43 f.Kr. Staden är belägen i sydöstra England vid floden Thames, som flyter genom London från väster till öster. Det är en mycket stor stad. Om man räknar med Storlondon sträcker sig London över mer än 1500 kvadratkilometer.

Ekonomi

London är en av världens viktigaste handelscentrum och det viktigaste finanscentrat i Europa. Många stora banker och korporationer har sina (europeiska) huvudkontor i den brittiska huvudstaden. Staden är också ett viktigt centrum för media. Den största arbetsgivaren är BBC, men även andra radio- och tevestationer har sina säten i London, liksom stora tidningar och bokförlag.

Dessutom är turismen viktig för Londons ekonomi. Staden har 16 miljoner besökare om året.

Sedan lång tid tillbaka är Londons hamn inte längre den största hamnen i Storbritannien. Hur som helst är omlastningsvolymen fortfarande betydelsefull, omkring 50 miljoner ton om året.

Flygplatser

Staden har så många som fem flygplatser. Heathrow flygplats (2,4 mil väster om stadens centrum) är den största flygplatsen, därefter kommer London Gatwick, 4,5 mil söder om staden, vid motorvägen M23, och Stansted flygplats, cirka 5 mil nordost om London. Luton flygplats är belägen 5,1 mil norr om staden och används främst av budgetflygbolag. Den minsta flygplatsen City flygplats är den mest centrala av alla flygplatserna (i östra delen av London, nära Docklands) och den används vanligen av affärsresande.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i den brittiska huvudstaden är utmärkt. Först och främst finns tunnelbanan (‘The Tube’), som är det snabbaste och lämpligaste sättet att förflytta sig på i London. Även om tunnelbanesystemet redan är mycket utbrett, så kommer det att förlängas ännu mer under de kommande åren inför Sommar-OS 2012.

Det är omöjligt att tänka sig London utan sina röda dubbeldäckare. Det är säkerligen inte det snabbaste transportmedlet, men det är roligt att åka med dem, samtidigt som man får en sightseeingtur.

På natten avgår nästan alla bussar från Trafalgar Square. Var uppmärksam på att de bara stannar om man ber om det.

Trafik och parkering

Även om det går utmärkt att använda bilen utanför Londons centrum är det definitivt inte tillrådigt att besöka stadskärnan med bil. För att försöka motverka folk från att använda bilen i centrum har man infört en tull (‘Trafikstockningstull’) för de som vill köra in i stadskärnan. Det är även svårt att hitta parkeringsplatser och parkeringsavgifterna är höga. 

Hotell

London har ingen brist på hotell. Utbudet sträcker sig från trevliga bed & breakfast till klassiska och eleganta hotell och hypermoderna lyxanläggningar. Man bör vara medveten om att London inte bara lockar många turister, utan att det också är ett viktigt affärscentrum. Därför är det tillrådigt att boka rum i god tid om man vill bo nära stadens centrum.

Externa källor

För mer information om London rekommenderar vi Google och följande källor:

 

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Advantage Rent a Car
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • City Inter-Rent
 • Dollar Rent a Car
 • Easirent
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Flizzr
 • Green Motion
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • McRent
 • National Car Rental
 • Peugeot
 • Renault
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Your Rent