Biluthyrning Belgrad

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Belgrad på dina vägnar.

Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
search_main.worry_free_block.title
  • search_main.worry_free_block.usp.no_worries_deductible
  • search_main.worry_free_block.usp.unlimited_mileage
  • search_main.worry_free_block.usp.top_rated_suppliers
  • search_main.worry_free_block.usp.full_full_fuel_policy

Biluthyrning Belgrad

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Belgrad på dina vägnar.

Book before 25 February 2019 and pick up your rental by Sunday 7 April 2019
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Belgrad

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Serbien
  3. Belgrad
EasyTerra Biluthyrning Belgrad är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Belgrad

Biluthyrning Belgrad
Biluthyrning Belgrad

Inledning

Belgrad är huvudstad i Serbien och har en rik men även tragisk historia. Under 1900-talet har staden bombats hela fem gånger. Även om spåren från det förflutna fortfarande är synliga här och var så har staden kommit över tragedin och dess invånare har en stark framtidstro. Belgrad (vilket betyder 'Vita staden') har imponerande ortodoxa kyrkor och andra historiska byggnader (till exempel Nationalmuseet och Nationalteatern), men det finns även fula byggnader från kommunisttiden. Vid solnedgången blir det liv och rörelse vid fästningen Kalemegdan. Belgrads nattliv är mycket intensivt, med flytande restauranger i floderna Sava och Donau, och många barer och nattklubbar, som har öppet fram till soluppgången. 

Befolkning

Staden har 1,6 miljoner invånare.

Geografiskt läge

Belgrad är belägen på den plats där floden Sava rinner ut i Donau. Stadens centrum är kuperat. Den högsta punkten är Torlak hill (303 meter). Söder om staden finns det högre berg, till exempel Avala (511 meter) och Kosmaj (628 meter).

Ekonomi

Belgrad har genomlevt en svår tid ekonomiskt, efter Jugoslavien sönderfall som följdes av krig och handelsblockad. Staden håller på att hämta sig från detta och tidskriften Financial Times har utsett Belgrad till framtidsstaden. Dessutom har de internationella företagen Asus, Intel, Motorola, Microsoft, Carlsberg, Unilever och Procter & Gamble sina filialer här.

Flygplatser

Belgrad flygplats är belägen 1,8 mil från stadens centrum. Flygplatsen ligger precis vid motorväg E70 (Belgrad – Zagreb) och är därför enkel att nå med hyrbil. Lokalbefolkning kallar ofta Nikola Tesla flygplats för Surčin flygplats, efter platsen som den ligger på.

Kollektivtrafik

Belgrad har ett bra kollektivtrafiksystem, vilket består av bussar, spårvagnar och trådbussar. Bussarna är moderna, men spårvagnarna är nästan antika. Spårvagnslinje 2 går runt stadens centrum. Dessutom finns det en speciell busslinje (400) till toppen av berget Avala på helgerna. Man bör undvika kollektivtrafik under rusningstiden då bussar och spårvagnar är överfulla.

Trafik och parkering

Förutom under rusningstiden så är det enkelt att utforska den serbiska huvudstaden med hyrbil. Man bör vara uppmärksam på de att de filer som är märkta med gult endast är avsedda för kollektivtrafik. Ibland, under vissa delar av dagen (rusningstiden), anges detta på skyltar.

Det finns parkeringsfaciliteter som man betalar för i stadens centrum, men endast för begränsad tid. Alla röda linjer betyder att man kan parkera i högst en timme, en orange linje två timmar och en grön linje tre timmar. Man kan betala i en parkeringsautomat, en kiosk eller med sin mobiltelefon.

Dessutom finns det ett flertal parkeringsgarage (till exempel under det gamla palatset) och parkeringsområden i centrum där man kan parkera sin hyrbil.

Hotell

Det har nyligen öppnats många hotell i Belgrad. Det finns ett brett utbud, som varierar från enkla pensionat till femstjärniga hotell. Det finns även många lägenheter att hyra. Belgrad är inte ett populärt turistmål (ännu) och det är inget problem att hitta ett passande ställe att bo på. 

Externa källor

För mer information rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Belgrad

EasyTerra Biluthyrning Belgrad jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Serbien, men i en annan stad än Belgrad, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Serbien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Serbien du vill hyra en bil.