Biluthyrning Australien

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Australien på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Australien

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Australien
EasyTerra Biluthyrning Australien är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Australien

Biluthyrning Australien
Biluthyrning Australien

Inledning

Australien:både ett land och en kontinent. Australien är ett fascinerande land med ett varierande landskap. Stränder som tar andan ur dig, vackra vattenfall, både regnskogar och milsvida sträckor med torrmark. Australien är ett verkligt paradis för alla naturälskare. Äventyrare kan prova på rafting i vilda floder, att surfa på höga vågor eller att dyka vid magnifika korallrev. Aboriginerna är Australiens urinvånare. Nuförtiden är mindre än 2% av befolkningen aboriginer. Australien är en smältdegel av olika kulturer. De flesta av landets invånare är av europeisk härkomst. De första invandrarna kom till Australien för över 200 år sedan. Mellan 1779 och 1901 var Australien en koloni som tillhörde Storbritannien. Dess officiella namn är Australiska Statsförbundet.

Historia

För över 40.000 år sedan blev Australien befolkat av aboriginer. Det är ursprungligen ett nomadfolk från Sydöstasien. Det var uppdelat i hundratals olika stammar som bodde över hela landet. Vissa stammar vandrade runt, medan andra blev bofasta.

På 1600-talet började nyfikna européer att leta efter Australien. Den holländska kaptenen Willem Jansz var den första européen som satte sin for på australiensk mark. 1770 tog den brittiska sjökaptenen James Cook den östra delen av Australien i besittning och 18 år senare blev landet en koloni som tillhörde Storbritannien. Australien användes från början som straffkoloni för brittiska fångar. Fler och fler kolonier skapades i olika delar av landet.

I mitten av 1800-talet hittade man guld i New South Wales och Victoria. Från det ögonblicket kom guldgrävare från hela världen till Australien i hopp om att bli rika. Även om ekonomin blomstrade så drabbades landet av en ekonomisk tillbakagång i slutet av århundradet. Det är därför man beslutade att förena de sex kolonierna i en federation: Australiska Statsförbundet.

Under det Första och Andra Världskriget stödde Australien sitt moderland Storbritannien. Efter det Andra Världskriget kom nästan 2 miljoner européer till Australien. De visade sig vara till stor hjälp i landets industri och jordbruk.

Nuförtiden är Australien ett självständigt och rikt land med en stark och konkurrenskraftig ekonomi. Den politiska situationen är stabil och den del av befolkningen som yrkesarbetar är välutbildad.

Samhälle och kultur

Australien har omkring 20 miljoner invånare. Hela 70% är av brittisk härkomst. Australien är en av de mest glesbefolkade länderna i världen. Befolkningen är ojämnt utspridd över hela landet. De flesta människorna bor i det östra och sydöstra kustområdet, mellan Melbourne och Brisbane. Queensland är den stat som det bor flest aboriginer i.

Invandringen spelar en viktig roll i Australiens kultur. Sedan 1945 har antalet invandrare fördubblats. Många människor utvandrar fortfarande till den rika kontinenten. Förutom från Storbritannien så kommer invandrarna från Hong Kong och Nya Zeeland.

Trots dessa olika kulturer så finns det en sammansvetsad australiensk kultur. Australiensarna är kända för sin gästfrihet. De är livsnjutare och älskar sport. När du är i Australien så kommer du säkert att få höra talas om ”Aussie Barbie”. Det är ingen docka utan australiensk barbecue. Australiensarna älskar att grilla och de bjuder ofta hem turister på en bit mat.

Australiens officiella språk är engelska. Australiensk engelska har en särskild accent och det finns speciella uttryck och förkortningar.

Ungefär tre fjärdedelar av befolkningen är kristna. De flesta kristna tillhör den romersk-katolska och den anglikanska kyrkan. Resten av australiensarna är buddister, muslimer, grekisk ortodoxa, baptister m.m. 16% av australiensarna är inte religiösa.

Politisk situation

Det Australiska Statsförbundet, som vanligtvis kallas Australien, är en konstitutionell monarki. Den federala regeringen formas av ett folkvalt parlament. Regeringen leds av premiärministern Kevin Rudd som tillhör Arbetarpartiet. Trots att Australien idag är självständigt så är Storbritanniens drottning, Drottning Elizabeth II, även Australiens drottning.

Det finns tre stora politiska partier: Arbetarpartiet, det Liberala Partiet och Nationalpartiet. Det finns dessutom flera små partier. Mellan 1966 och 2007 styrdes landet av en koalitionsregering som betår av det Liberala partiet och Nationalpartiet.

Var och en av Australien sex stater har sin egen regering, med en premiärminister och en grundlag. Dessa lokala regeringar har stort inflytande på regional nivå.

Ekonomi

Under det senaste årtiondet har Australien förvandlat sin marknadsekonomi till en internationell konkurrenskraftig ekonomi. Tack vare de ekonomiska reformer som vidtogs på 80-talet så hade Australien en av världens snabbast växande ekonomier på 90-talet.

Australien har på mycket kort tid utvecklats från att vara ett land i vilket jordbruket var den dominerande näringen till ett land med betydande industri. Det verkar som om den ekonomiska nedgång som har drabbat världen under de senaste åren inte påverkar Australien särskilt mycket: arbetslösheten bli lägre och lägre och exporten har bringat in viktiga statsinkomster. Australien bedriver handel med många olika länder. De främsta mottagarna av exporten är Japan, Kina, USA, Sydkorea och Nya Zeeland.

Australiens valuta är Australisk dollar. En Australisk dollar är värd ungefär € 0,61. Om du bestämmer dig för att stanna i Australien under en längre period så kanske du vill öppna ett australienskt bankkonto.

Geografi och klimat

Australien har en landyta på nästan 8 miljoner kvadratkilometer. Den största delen av landet (tre fjärdedelar!) är öken. Australien är världens näst torraste kontinent, efter Antarktis. Australiensarna kallar öknen för "vildmarken". I den centrala delen av landet, i mitten av vildmarken, finns kända berg och klippor som t.ex. Uluru (Ayers Rock) och Kata Tjuta (Mount Olga). I nordöstra delen av Australien finns magnifika regnskogar med många olika sorters djur. Australiens totala kuststräcka är 34218 kilometer lång. Australien har världens största korallrev: Stora Barriärrevet.

Australiens två största städer är Sydney och Melbourne. 40% av alla australiensare bor där. De andra stora städerna är Adelaide, Brisbane, Hobart, Perth, Darwin, Alice Springs och Broome. Australiens huvudstad är Canberra. Här kan du hitta viktiga regeringsbyggnader och monument.

Tack vare sin stora landyta har Australien många klimatzoner. Den norra delen har tropiskt klimat. Vildmarken har ökenklimat med varma dagar och kalla nätter. De sydöstra och sydvästra delarna av landet har milt klimat. Kom ihåg när det är sommar och vinter i Australien. Om du vill uppleva den australienska sommaren ska du besöka landet mellan december och februari. Vinter är det mellan juni och augusti.

Trafik och infrastruktur

Långa avstånd reser man snabbast med flyg. Det finns många internationella flyg och alla större städer har flygplats. De flesta internationella flyg landar på Sydneys Flygplats. Andra flygplatser är Melbournes Flygplats, Cairns Flygplats och Perths Flygplatst.

Det finns också ett vidsträckt bussnät. Att resa med buss är ganska billigt. Bussbolag som t.ex. Greyhound, McCafferty's och Premier tar dig överallt och till alla intressanta platser.

Järnvägsnätet är mindre vidsträckt än bussnätet. Hur som helst är det bekvämt att åka tåg och det tillåter dig att njuta av det underbara landskapet. De största tåglinjerna går från Perth till Sydney och Melbourne (via Adelaide), och från Adelaide till Darwin.

Det básta sättet att resa är med bil. Först och främst ger bilen dig större frihet. Dessutom ger den dig möjligheten att besöka mer avlägset belägna områden.Eftersom avstånden är långa är det viktigt att du försäkrar dig om att du har tillräckligt med bensin. Du behöver ett internationellt körkort för att köra bill i Australien.

Mat och Dryck

Att Australien har varit en brittisk koloni märks på det australienska köket. Det betyder till exempel att det är vanligt att kunna beställa en engelsk frukost. Australien är också känt för sin barbecue, eller "barbie". Förutom att du kan beställa in grillat kött när du är på restaurang, så finns det också offentliga grillar på parkeringar och campingplatser. Köttälskare måste förstås också smaka känguru- och krokodilkött.

Restauranger i Australien är relativt billiga. Det beror på att folk får ta med sin egen dricka: "Bring Your Own" ("Ta med din egen") eller "BYO". Det gör att det kostar mindre att äta ute. Att ge dricks är inte vanligt, även om folk uppskattar det. 10% i dricks är acceptabelt.

Australienare älskar att dricka, så du kan avnjuta en öl eller ett glas vin överallt. Man måste vara minst 18 år för att köpa alkohol.

Tidszoner

Australien har tre olika tidszoner: Eastern Standard Time (GMT +10), Central Australian Time (GMT+9,5) och Western Standard Time (GMT+8). De flesta stater har sommartid, med undantag för vissa stater som t.ex. Queensland.

Logi

Australien har en välutvecklad infrastruktur för turism och det är inte svårt att hita ett ställen att övernatta på. Du kan välja lyxiga hotell, men det finns också många campingplatser. De är inte dyra och ger dig möjligheten att uppleva en vacker omgivning. Många turister bor på vandrarhem. Det finns ett stort utbud och det finns olika sorters rum. Du kan dela rum med tolv andra bagpackers eller välja att bo i ett eget rum. I utkanten av stora och små städer finns motell. Motell är ett bra val om du kör bil. Du kan även övernatta på en genuin "Aussie farm", och uppleva den australienska landsbygdens unika atmosfär. Ofta kan du också få hjälpa till på farmen och lära dig att klippa får och valla boskap. Det är en möjlighet som du inte får missa!

Externa källor

För mer information om Australien rekommenderar vi Google eller:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Ace Rental Cars
 • Alamo Rent a Car
 • Apollo Car Rental
 • Avis
 • Bargain Car Rentals
 • Britz Motorhomes
 • Budget
 • Eaglerider
 • East Coast Car Rentals
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Hertz
 • KEA Campers
 • Keddy By Europcar
 • M2000 Car Rental
 • Mighty Cars & Campers
 • Red Spot Car Rental
 • Thrifty

Alla städer i Australien

EasyTerra Biluthyrning Australien jämför priser mellan biluthyrningsföretag i följande städer: