Biluthyrning Cairns

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Cairns på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Cairns.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Cairns

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Australien
  3. Cairns
EasyTerra Biluthyrning Cairns är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Cairns

Inledning

Cairns är en attraktiv stad i nordöstra Australien, i delstaten Queensland. Särskilt japanska turister kommer i mängder till Cairns och därför har många skyltar både engelsk och japansk text. Stadsområdet är vackert. Norr och söder om Cairns finns tropiska regnskogar och stränder. Det är också utgångspunkter för resor till Great Barrier Reef, världens största korallrev. Det finns även vackra golfbanor belägna i närheten av Cairns.

Befolkning

Cairns har mer än 150 0000 invånare, men befolkningen växer snabbt. Många australiensare och invandrare väljer att bosätta sig i Cairns på grund av det tropiska klimatet och de vackra omgivningarna.

Geografiskt läge

Cairns ligger på halvön Cape Yorks ostkust, i nordöstra Australien, mellan Korallhavet och Great Dividing Range. Norr om staden ligger det många stränder som tillsammans kallas de Norra stränderna. Alla dessa stränder är enkla att nå med en hyrbil, eftersom Captain Cook Highway har utfarter som leder till halvön Cape Yorks norra spets.

Ekonomi

Turismen är Cairns största inkomstkälla. Efter SydneyMelbourne och Brisbane, är Cairns det mest populära resmålet för utländska turister i Australien. På listan över viktiga näringar är turismen tätt åtföljd av sockerproduktion, samt export av socker, olja och gas via Cairns hamn. Samma hamn spelar stor roll för turismen till Great Barrier Reef.

Flygplatser

Cairns internationella flygplats ligger 7 kilometer norr om stadens centrum och nås enkelt med hyrbil. Flygplatsen ligger precis intill (man svänger höger vid Tom McDonald Drive). Från Cairns kan man nå många destinationer i Australien: Brisbane, Gold Coast, Sydney, Melbourne, PerthDarwinAlice Springs och Ayers Rock. Dessutom finns det internationella förbindelser till Auckland, Tokyo, Hong Kong, Guam, Port Moresby och Singapore.

Kollektivtrafik

Marlin Coast Sunbus upprätthåller regelbunden service från centralmarknaden (i det centrala affärsdistriktet) till förorterna och de Norra stränderna.

Det finns även ett höghastighetståg till Brisbane och det finns en speciell tågtur för turister: Kuranda Scenic Railway.

Trafik och parkering

En hyrbil är det idealiska transportmedlet för att besöka de många sevärdheterna kring Cairns. Man bör undvika stadens centrum och vi rekommenderar inte att man kör bil under rusningstiden. Det finns mängder av parkeringsplatser i Cairns. I staden centrum måste man betala för att parkera på gatan, men runtomkring centret kan man ofta hitta platser där man får lov att parkera gratis i upp till åtta timmar. Det finns också ett flertal parkeringsgarage och parkeringsområden.

Hotell

Cairns har ett mycket brett utbud av övernattningsmöjligheter. Det finns hundratals ställen att bo på, som varierar från bed & breakfast och vandrarhem till lyxiga internationella hotellkedjor. Även mellan dessa extremer finns det ett stort urval hotellrum. Dessutom finns det fem campingplatser runt staden, där man kan sätta upp ett tält, hyra en husvagn eller parkera sin campingbil. Under högsäsongen (juni-september) är det tillrådigt att boka hotellrummet i god tid i förväg. 

Externa källor

För mer information om Cairns, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Cairns

EasyTerra Biluthyrning Cairns jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Australien, men i en annan stad än Cairns, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Australien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Australien du vill hyra en bil.