• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Melbourne

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Melbourne på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Global rea!
Nyttja rabatter på upp till 15% från olika uthyrningsföretag - Giltigt t.o.m. 31 juli 2024
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Melbourne

EasyTerra Biluthyrning Melbourne är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Populära uthyrningar i Melbourne

Följande uthyrningar är de mest populära för att hyra en bil i Melbourne

Biluthyrningserbjudanden i Melbourne

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Melbourne.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
SUV
Elektrisk

Biluthyrare i Melbourne

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Melbourne med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Hertz

  9 (7122)
  Från SEK 463 / dag
 • Bargain Car Rentals

  8.9 (20)
  Från SEK 13 / dag
 • Europcar

  8.9 (8437)
  Från SEK 365 / dag
 • Avis

  8.8 (6208)
  Från SEK 491 / dag
 • Enterprise

  8.8 (2036)
  Från SEK 490 / dag
 • Budget

  8.6 (9925)
  Från SEK 448 / dag
 • Alamo

  8.5 (9024)
  Från SEK 334 / dag
 • Thrifty

  8.3 (5700)
  Från SEK 488 / dag
 • Sixt

  7.9 (3531)
  Från SEK 417 / dag
 • East Coast Car Rentals

  7.8 (131)
  Från SEK 22 / dag
 • Ace Rental Cars

  6.7 (14)
  Från SEK 328 / dag
 • National Car Rental

  8.5 (414)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Dollar Rent a Car

  8.1 (4529)
  Från SEK 489 / dag
 • FireFly Car Rental

  7.5 (3894)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Alpha Car Hire

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Keddy By Europcar

  7.9 (3633)
  Från SEK 416 / dag
 • Green Motion

  7.3 (2023)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Carwiz rent a car

  7.6 (575)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Britz Motorhomes

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Abbycar

  7.5 (776)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Goldcar

  7.5 (5698)
  Ingen tillgänglig prisinformation

Senaste recensionerna

Kunder bedömer oss med en 8.3/10 av 451 omdömen

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Melbourne?

Biluthyrningsföretag i och omkring Melbourne

Om du letar efter en hyrbil i Australien, men i en annan stad än Melbourne, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Australien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Australien du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Melbourne

EasyTerra Biluthyrning Melbourne jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

50-54 Clarendon St
56-58 Clarendon St

Platsinformation för Melbourne

Inledning

Melbourne är den australiensiska staten Victorias huvudstad. Det är en mycket attraktiv stad: den är spatiöst utformad och har mestadels låga byggnader (förutom i det centrala affärsdistriktet). Här finns också vidsträckta parker och sjöar. Här finns världens andra största botaniska trädgård, efter Kew Gardens i London. I stadens centrum finns moderna skyskrapor, men också en del av 1800-talets Melbourne. Melbourne gör anspråk på att  vara Australiens kulturhuvudstad, även om Sydneys invånare inte håller med. Det finns en enorm rivalitet mellan invånarna i dessa två städer (det är därför landets huvudstad - Canberra - ligger mittemellan).

Befolkning

Staden har 3,7 miljoner invånare. Precis som i många andra städer i Australien, är de flesta av dem av brittisk eller irländsk härkomst, men det finns också stora invandrargrupper från världens alla hörn. Australiensarna är kända för att vara sportälskare och det stämmer särskilt när det gäller invånarna i Melbourne. Det var i den här staden som den australiensiska fotbollen föddes (en sorts rugby, men med andra regler), och staden har ett urval av sportmöjligheter. 

Geografiskt läge

Staden ligger y sydöstra Australien, ungefär 800 mil  om Sydney. Staden grundades vid floden Yarra, som mynnar ut i hamnen Phillip Bay. Melbourne är världens sydligaste stad med över en miljon invånare.

Ekonomi

Melbourne är ett viktigt centrum för handel och industri. Omkring en tredjedel av de stora multinationella australiensiska företagen har sina huvudkontor i den här staden (inklusive telekommunikationsjätten Telstra, gruvbolaget BHP Billiton och Australiens Nationella  Bank). Den största fackföreningen har också sitt huvudkontor i Melbourne. Staden har ett stort hamndistrikt (Western Port Bay) med industrier som hör hemma där, som t.ex. skeppsvarv och oljeraffinaderi. Där tillverkas också bilar (Toyota och Ford) och elektronisk utrustning.
Staden är ett ledande utbildningscentrum. Melbournes Universitet anses vara det bästa i Australien och lockar många utländska studenter. Monash University hör också till topplistan över Australiens 8 bästa universitet.

Flygplatser

Det finns två flygplatser nära Melbourne. Den viktigaste är Melbournes flygplats i Tullamarine, 2,2 mil  nordväst om staden. Det finns en flygbuss (Skybus) mellan flygplatsen och bussterminalen Southern Cross i västra delen av innerstaden. På Avalons flygplats går bara inrikesflyg, särskilt  de som tillhör lågrprisflygbolaget JetStars (Sydney, Brisbane, Adelaide, Darwin and Perth). Flygplatsen ligger 5,5 mil sydväst om staden. Det finns en flygbussförbindelse till Melbourne.

Kollektivtrafik

Melbourne har ett bra och vidsträckt kollektivtrafiknätverk, som består av spårvagnar, bussar och tåg. Spårvagnarna hittar man främst i och runtomkring stadens centrum, tågservice finns till förorterna, och när det inte finns spårvagn eller tåg tar bussarna över. Du kan använda samma biljett på alla dessa olika offentliga transportmedel (det så kallade 'Metcard'). Staden är indelad i zoner: dess centrum är Zon 1, ringen omkring centrum Zon 2, och förorterna Zon 3. Du kan köpa en biljett som gäller ett visst antal timmar (2), endagsbiljett, eller veckobiljett.

Det finns två transporter som är gratis : Spårvagnen City Circle Tram som tar dig till de främsta sevärdheterna i centrum och Mebourne City Tourist Shuttle, en busslinje som också går till sevärdheter som ligger längre bort.

Från den kombinerade buss- och tågstationen Southern Cross kan man ta sig till olika resmål, inom och utanför staten Victoria. Kom ihåg att restiden till, t.ex. Sydney och Adelaide är lång. Melbourne har en nattfärja till ön Tasmanien (10 timmar).

Trafik och parkering

Australien har vänstertrafik, vilket betyder att ratten på din hyrbil sitter på höger sida. Kom ihåg att  Australien är ett jättelikt land och att avståndet mellan olika städer är enormt. Det snabbaste sättet att komma till Sydney är  via Hume Highway (omkring 10 timmar). En vackrare, men längre väg är Princess Highway som går längs kusten. Även om Adelaide är närmare så är det ändå minst sju timmars körväg. 

Melbourne har ett ypperligt och logiskt gatumönster, men är en mycket utbredd stad. Därför är det bra att ha en stadskarta för att hitta rätt. Invånarna i Melbourne använder ofta själv den utmärkta kartan 'Greater Melbourne' som görs av Melway. Dessutom har Melbourne den så kallade "krok svängen": på gator med spårvagn kan du bara svänga till höger genom att placera dig i filen längst till vänster. ("Högersvängning Endast Från Vänster") På detta sätt blockeras inte spårvagnslinjen som går mitt i gatan.

Staden har många parkeringar vilket gör att det inte är svårt att hitta en plats. Det finns 140 parkeringsplatser och parkeringshus, med totalt 70 000 platser. Enligt kommunfullmäktige är du aldrig längre än 200 meter från närmaste parkeringsplats. Att parkera på gatan är vanligtvis bara tillåtet under en begränsad tid (som anges på parkeringsautomaten). På gator med så kallade "stoppförbudsskyltar"  är det förbjudet att parkera mellan 7.30 och 18.30. Nära  Melbournes Museum, Melbournes Park och Telstra katedralen finns pendelparkeringar.

Hotell

Staden lockar många backpackers därför finns det ett stort antal ställen som tillgodoser deras behov. Men Melbourne har ett stort utbud i alla kategorier. Eftersom staden har stor ekonomisk betydelse finns många affärshotell i det centrala affärsdistriktet. Vi rekommenderar dig att boka hotell i förväg. Särskilt omkring datumen för Grand Slam-turneringen (januari) och Melbourne Grand Prix (i början av mars) är praktiskt taget alla hotell fullbokade.

Externa källor

För mer information om Melbourne rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Australian dollar
 • Körriktning
  Vänster
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  100 - 130 km/h
 • Språk
  English
 • Populär bilkategori
  Kompakt

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Hertz
 • Bargain Car Rentals
 • Europcar
 • Avis
 • Enterprise
 • Budget
 • Alamo
 • Thrifty
 • Sixt
 • East Coast Car Rentals
 • Ace Rental Cars
 • National Car Rental
 • Dollar Rent a Car
 • FireFly Car Rental
 • Alpha Car Hire
 • Keddy By Europcar
 • Green Motion
 • Carwiz rent a car
 • Britz Motorhomes
 • Abbycar
 • Goldcar
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Australien
 3. Biluthyrning Melbourne