Biluthyrning Perth

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Perth på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Perth.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Perth

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Australien
  3. Biluthyrning Perth
EasyTerra Biluthyrning Perth är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Perth

Biluthyrning Perth
Biluthyrning Perth

Inledning

Även om Perth är avlägset beläget så är det en av australiensarnas favoritstäder. Om nå ågon blir utsänd till Perth för att göra affärer så är det stor chans att han aldrig kommer tillbaka. Staden, dess avslappnade attityd,och dess omgivning har stor dragningskraft. Nära Perth finns magnifika sandstränder, ljuvligt havsvatten och skrovliga klippformationer. Stadens bokstavliga höjdpunkt  är den enorma King's Park på toppen av berget Mount Eliza, från vilken du har en praktfull utsikt över staden.

Befolkning

Perth har omkring 1,5 miljoner invånare, vilket motsvarar ungefär tre fjärdedelar av hela befolkningen i Western Australia, där den är huvudstad. Detta visar hur tom resten av staten är. Western Australia är otroligt stor: 40 gånger större än Nederländerna.

Geografiskt läge

Staden ligger i sydvästra Australien, vid Svanfloden (Swan River), som mynnar ut i Indiska Oceanen. Floden har fått sitt namn efter de svarta svanar som har sin naturliga miljö i den. Den närmaste andra stora australiensiska staden är Adelaide, 270 mil!) österut.

Ekonomi

Perth existerar tack vare den stora mängd naturresurser som finns i  Western Australia. Staten har enorma mängder guld, järnmalm, nickel, diamanter, olja och naturgas. Gruvbolagens kontor ligger i Perth. Deras produkter skeppas iväg via två hamnar: Fremantle som ligger vid Svanflodens mynning, sydväst om stadens centrum, och Cockburn Sound, längre söderut. Dessutom är Perth huvudstad i  Western Australia vilket betyder att många människor är statsanställda. Staden är också ett utbildningscentrum: University of Western Australia har några av landets bästa forskningscenter.

Flygplatser

Perths flygplats ligger öster om staden. Det finns två terminaler som ligger på ett stort avstånd från varandra: inrikesterminalen ligger omkring 11 kilometer från staden och utrikesterminalen ligger ungefär 16 kilometer därifrån. De två terminalerna ansluts genom en flygbuss, som du måste betala för bortsett för om priset är inkluderat i biljettpriset. Från båda terminalerna går flygbussar (Airport City Shuttle) till stadens centrum. Från inrikesterminalen kan man också ta stadsbussar (Transperth).
I det södra förortsområdet ligger den lilla flygplatsen Jandakots flygplats som används till privatflyg och affärsflyg.

Kollektivtrafik

Staden har ett bra kollektivtrafiknätverk med bussar, tåg och en färja. Det finns fyra stadstågslinjer  (Clarkson, Armidale, Midland och Fremantle), som alla går från den centralt belägna Perth Station.

Bussar i centrum (Central Business District och Central Area Transit) är gratis. Andra busslinjer går från den centrala bussterminalen på Mounts Bay Road eller på Wellington Street. Det finns en färja som tar dig över Svanfloden, mellan Barrack Street på den norra stranden och Perth Zoo på den södra stranden.

Vi rekommenderar tågälskare en resa med Indian Pacific. Tåget åker rakt genom Nullarbor Plains i South Australia. Två gånger i veckan finns tåg som går till Sydney (restid: tre dagar) och Adelaide (två dagar). Dessa tåg avgår från East Perth Terminal. Det är också möjligt att åka buss: Greyhound Australia går till Darwin (60 timmar), Adelaide (36 timmar), Melbourne (48 timmar) och Sydney (60 timmar).

Trafik och parkering

Australien har vänstertrafik. Om det finns en plats i världen där du vill lära dig att köra på vänster sida så är det Perth. Trafiken är relativt lugn, med undantag för rusningstiden på morgonen och kvällen. Det finns utmärkta motorvägar i och utanför staden och stadens stadsplan är ordnad och tydlig.

Från Perth går motorvägen Great Eastern Highway österut. Kom ihåg att avstånden i Australien är enorma. Ge dig bara iväg på långa resor om du är i utmärkt fysisk form och ta med tillräckligt med mat och dryck. Glöm inte att ta med extra reservdäck. Även om det finns bensinstationer och motell längs vägen så ligger de ofta långt borta. Resan från Perth till Adelaide tar omkring 36 timmar!

Hotell

De flesta lyxhotell ligger i det centrala affärsdistriktet, men Perth har också ett stort antal enklare hotell och ställen som erbjuder bed & breakfast. Vi rekommendera särskilt de bed & breakfast ställen som finns utanför staden: du kommer att få ett bra intryck av lantlivet i Australien. Dessutom finns det många hotell längs motorvägarna. I allmänhet är det inte nödvändigt att boka i förväg, om du inte har ett särskilt hotell i stadens centrum i åtanke. 

Externa källor

För mer information om Perth rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Perth

EasyTerra Biluthyrning Perth jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Australien, men i en annan stad än Perth, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Australien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Australien du vill hyra en bil.