• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Adelaide

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Adelaide på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Nyttja rabatter på upp till 15% från olika uthyrningsföretag - Giltigt t.o.m. 26 juni 2024
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Adelaide

EasyTerra Biluthyrning Adelaide är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Populära uthyrningar i Adelaide

Följande uthyrningar är de mest populära för att hyra en bil i Adelaide

Biluthyrningserbjudanden i Adelaide

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Adelaide.

Biltyp
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Lyx
Herrgårdsvagn
Familjebuss
SUV
Elektrisk

Biluthyrare i Adelaide

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Adelaide med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Hertz

  8.9 (7048)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Europcar

  8.8 (8359)
  Från SEK 357 / dag
 • Avis

  8.8 (6139)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Budget

  8.6 (9841)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Alamo

  8.4 (8942)
  Från SEK 523 / dag
 • Thrifty

  8.3 (5649)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Enterprise

  8.3 (2015)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • East Coast Car Rentals

  8.2 (131)
  Från SEK 250 / dag
 • Sixt

  7.9 (3484)
  Från SEK 825 / dag
 • Keddy By Europcar

  7.9 (3583)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Ace Rental Cars

  6.9 (14)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Dollar Rent a Car

  8.1 (4496)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • National Car Rental

  8.3 (414)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • FireFly Car Rental

  7.5 (3879)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Alpha Car Hire

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Bargain Car Rentals

  8.5 (20)
  Ingen tillgänglig prisinformation

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Adelaide?

Biluthyrningsföretag i och omkring Adelaide

Om du letar efter en hyrbil i Australien, men i en annan stad än Adelaide, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Australien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Australien du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Adelaide

EasyTerra Biluthyrning Adelaide jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

1182-1184 South Rd
13 Anzac Highway
136 North Terrace
153 - 161 Grange Rd
215 Marion Rd.
25-27 Kinkaid Avenue
274 North Terrace
29/225 North Terrace
315 Sir Donald Bradman Dr
344 North East Road, Klemzig SA 5087, Australia
435 Grand Junction Road
442 Main North Road
74 Blyth Street
99-100, North East Road, Collinswood SA 5081
Main N Rd
113 Sherriffs Rd

Platsinformation för Adelaide

Inledning

Adelaide är huvudstad i staten South Australia. Staden grundades 1836 av översten William Light, och fick sitt namn efter drottning Adelaide, William IV:s fru. För att bygga staden högg man ner vidsträckta skogar. I området runtomkring staden, som kallas Adelaide Parklands, bevarade man skogen. Nära staden finns vackra vita sandstränder. Varje år organiseras många festivaler, bl.a. "Adelaide Festival of Arts" och den avantgardistiska "Fringe Festival" (båda i mars) och den multikulturella "Womadelaide festival" (februari).

Befolkning

Staden har över en miljon invånare, om man räknar med förorterna som till exempel Elizabeth och Salisbury. Mer än två tredjedelar av South Australias invånare bor i eller runtomkring Adelaide. Det är en stad med åldrande befolkning: en fjärdedel av invånarna är 55 år eller äldre. En fjärdedel består av människor som inte är födda i Australien.

Geografiskt läge

Adelaide ligger i södra Australien, vid viken St Vincent, och floden Torrens rinner genom staden. Öster om staden ligger skogsbeklädda berg och kullar, Mount Lofty Ranges. På kort avstånd från staden finns viktiga vindistrikt, som t.ex. McLaren Vale, Barossa Valley och Clar Valley. Melbourne ligger 650 kilometer sydost om Adelaide, Sydney 1200 kilometer österut (fågelvägen).

Ekonomi

Staden är ett industricentrum: här tillverkas bilar (hälften av landets totala bilproduktion), medicinsk utrustning och elektroniska delar. Dessutom finns det en stor försvarsindustri, Australiens största oljebolag Santos har sitt huvudkvarter i staden och här finns också Coopers ölbryggeri. Det var i Adelaide som Rupert Murdochs globala medianätverk News Corporation föddes. Sedan 2004 har företaget sitt officiella högkvarter i USA, men de flesta av Australiens tidningar ägs av News Corporation. Dessutom finns det tre universitet. Ett av dem, University of Adelaide, tillhör den så kallade  Åttagruppen (Australiens bästa universitet).

Flygplatser

Adelaides flygplats ligger 6 kilometer väster om staden. 2005 invigdes en ny hypermodern terminal. Adelaides flygplats har direkta förbindelser till Hong Kong, Kuala Lumpur, Singapore och Auckland. Dessutom finns det förstås förbindelser till alla städer i Australien.
Den gamla flygplatsen Parafields Flygplats ligger 18 kilometer norr om staden, och den används framförallt till rekreation. Där finns också ett flygplansmuseum.

Kollektivtrafik

Stadens centrum är litet och man kan utforska det till fots. Dock finns det också två (gratis) busslinjer som går genom centrum: Bee Line och City Loop Bus. Den senare avgår en gång i halvtimmen från tågstationen och har 30 hållplatser vid de viktigaste kulturella sevärdheterna och affärscentrerna. Resten av kollektivtrafiken (som är begränsad)  består av bussar och stadståg.  Informationscentrum för Passagerare (på hörnan mellan gatorna King William Street och Currie Street) förser dig med omfattande information om kollektivtrafiknätverket. 

Efter kl.18 går bussarna och tågen inte så ofta som under dagen, och de slutar att gå före midnatt. På fredag- och lördagnätter finns det en speciell service (Wandering Star) till förorterna.

Adelaide har sitt ursprung i Glenelg Beach. Där kan du bland andra sevärdheter beskåda en kopia av HMS Buffalo, skeppet med vilket de första nybyggarna anlände till staden. Från centrum finns en historisk spårvagnsförbindelse tilll Glenelg.

För tågentusiaster är 'The Ghan'  ett måste: tåget kör genom hjärtat av Australien genom Alice Springs till Darwin. Till Sydney, Melbourne och Perth kan man också åka tåg.

Trafik och parkering

I Australien är det vänstertrafik vilket betyder att ratten i din hyrbil sitter på höger sida. Tänk på att Australien är ett stort land och att avstånden till andra städer kan vara enorma. 

Adelaide var en gång i tiden känd som '20 minuters staden', eftersom det var så många minuter som det tog att resa från förorterna till stadens centrum.  Då förorterna växte slutade denna tumregel att gälla, även om staden har ett tydligt gatumönster med breda vägar. Staden ligger vid en punkt där motorvägar från öst till väst och från norr till söder korsas. Om man tar  Highway 1 kan man komma till Melbourne på sju timmar. Om man tar kustvägen tar det längre tid, men körvägen är vackrare.

I centrum har kommunfullmäktige  ett dussin parkeringsplatser som går under namnet 'U-Park'. Du kan också parkera på gatan, även om parkeringstiden ofta är begränsad. Det anges till exempel genom '1P' (max 1 timmes parkering) eller '½P' (max. en halvtimme). I den så kallade 'Lastzonen' får privatbilar lov att parkera högst 10 minuter.

Hotell

Adelaide har ett  bra utbud av hotell. De lyxigaste ligger i det centrala affärsdistriktet, men staden erbjuder ett brett urval i alla prisklasser. Bra kvalité till ett resonligt pris kan man hitta på vandrarhem, så kallade "hostels", som har enkel- och dubbelrum, men även sovsalar.  Adelaide har något speciellt: ett "hostel" endast för folk som kör japanska motorcyklar!
Det är oftast inte svårt att hitta  hotellrum i Adelaide, men vi rekommenderar att boka hotell under festivalerna (se inledning).

Externa källor

För mer information om Adelaide rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Australian dollar
 • Körriktning
  Vänster
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  100 - 130 km/h
 • Språk
  English
 • Populär bilkategori
  SUV

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Hertz
 • Europcar
 • Avis
 • Budget
 • Alamo
 • Thrifty
 • Enterprise
 • East Coast Car Rentals
 • Sixt
 • Keddy By Europcar
 • Ace Rental Cars
 • Dollar Rent a Car
 • National Car Rental
 • FireFly Car Rental
 • Alpha Car Hire
 • Bargain Car Rentals
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Australien
 3. Biluthyrning Adelaide