Biluthyrning Darwin

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Darwin på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Darwin

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Australien
 3. Biluthyrning Darwin
EasyTerra Biluthyrning Darwin är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Darwin

Biluthyrning Darwin
Biluthyrning Darwin

Inledning

Darwin är en modern, tropisk stad och den nordligaste staden i Australien. Darwin förstördes hela två gånger: 1942 under ett japanskt flyganfall och 1974 av en tropisk cyklon. Staden har därför ett väldigt modernt utseende. 

Befolkning

Staden har nästan 125 000 invånare, vilket gör den till den mest befolkade staden i Nordterritoriet.

Geografiskt läge

Darwin är belägen i norra Australien, på en halvö som sträcker sig ut i Timorsjön. Väster om staden ligger Frances Bay, öster om Darwin ligger Cullen Bay. Darwin ligger närmare huvudstäderna i andra länder (bland annat Dili, Port Moresby och Jakarta) än Canberra, Australiens huvudstad.

Ekonomi

Gruvindustrin och turismen är grundpelarna i ekonomin. De viktigaste gruvprodukterna är guld, zink och bauxit. Under Timorsjön finns olje- och gastillgångar. Darwin besöks av allt fler turister, både australiensiska och utländska. Militärbasen skapar också arbetstillfällen.

Flygplatser

Darwin internationella flygplats är belägen 1,3 mil från stadens centrum, nära förorten Marrara. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil. Man följer Stuart Highway från centrum och därefter Bagot Road och McMillan Road. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Darwin har bra offentlig busstransport, både i centrum och till platser som ligger längre bort. Busslinjerna som går till destinationer utanför centrum avgår emellertid inte lika ofta som de i stadens centrum.

Trafik och parkering

Ett av de bästa sätten att upptäcka Darwin på är med hyrbil. De platser som är av intresse ligger ganska långt från varandra, det är knappast några trafikstockningar och att hitta en parkeringsplats är enkelt. I det centrala affärsdistriktet måste man betala för att parkera på gatan. Parkeringsautomaterna accepterar endast mynt: man får en biljett som man sätter bakom vindrutan. Det finns även ett flertal parkeringsgarage inuti och utanför Darwins centrum.

Hotell

Darwin har ett bra utbud av logi. Vi rekommenderar att man bokar hotellrum i god tid före resan. Stadens popularitet som turistmål växer. Dessutom finns det ganska många FN-soldater (de har sin bas i Darwin för sina operationer i Östtimor).

Externa källor

För mer information om Darwin rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Ace Rental Cars
 • Alamo Rent a Car
 • Apollo Car Rental
 • Avis
 • Bargain Car Rentals
 • Britz Motorhomes
 • Budget
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Hertz
 • Mighty Cars & Campers
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Darwin

EasyTerra Biluthyrning Darwin jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Australien, men i en annan stad än Darwin, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Australien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Australien du vill hyra en bil.