Biluthyrning Granadilla de Abona

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Granadilla de Abona på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Granadilla de Abona.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Granadilla de Abona

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Teneriffa
  4. Biluthyrning Granadilla de Abona
EasyTerra Biluthyrning Granadilla de Abona är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Granadilla de Abona

Biluthyrning Granadilla de Abona
Biluthyrning Granadilla de Abona

Inledning

Granadilla de Abona är en stad på kanarieön Teneriffa. Den är främst känd för att Teneriffas största flygplats ligger där. Den ligger också nära populära stränder som till exempel El Médano och La Tejita.

Befolkning

Staden har över 17 000 invånare.

Geografiskt läge

Granadilla de Abona är belägen på södra Teneriffa, mellan den andra största bergskedjan på ön, Guajara, och Atlanten. Staden ligger i en torr, ökenliknande omgivning.

Ekonomi

Turismen är den främsta inkomstkällan, inte minst därför att Reina Sofia flygplats, Teneriffas främsta flygplats ligger i staden. Dessutom finns det en del jordbruk: det odlas till exempel korn, grönsaker, frukt (främst apelsiner) och potatis.

Flygplatser

Reina Sofia flygplats är den största och mest trafikerade flygplatsen på Teneriffa. Till och från denna flygplats anländer och avgår det många semesterflygningar. Den är belägen sju kilometer söder om Granadilla de Abona och är enkel att nå med hyrbil. Från staden följer man TF-64. Vid San Isidro tar man sedan motorväg TF-1 (Autopista del Sur). Flygplatsen ligger precis vid denna motorväg och avfarten är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

De moderna bussarna med luftkonditionering som drivs av Tenerife S.A. (TITSA) ansluter alla viktiga platser på Teneriffa. Resan kan ta lite tid eftersom det finns många hållplatser. Det finns en expressbusservice mellan den populära stranden Playa de las Americas i söder (väster om Granadilla de Abona) och huvudstaden Santa Cruz i norr.

Trafik och parkering

Huvudvägen på Teneriffa består av två motorvägar: Autopista del sur och Autopista del norte. Tillsammans formar de nästan en stängd kringfartsled. Vägen blir bara smalare i det bergiga väster. 

Att parkera kan vara ett problem på Teneriffa. Dubbelparkering är väldigt vanligt i de stora turistcentrerna. Om man av denna anledning inte kan komma ut med bilen bör man inte bli upprörd: man behöver bara tuta så dyker den andra föraren upp och flyttar sin bil. Om man ska parkera under lång tid så är det lämpligt att parkera hyrbilen i ett av de många parkeringsgaragen. Det är inte bara säkrare, utan man undviker också att ställa bilen mitt under den strålande solen. 

Hotell

Det finns ett begränsat utbud av logi i Granadilla de Abona. De flesta hotell och semesteranläggningar på Teneriffa hittar man längs de populära stränderna. Teneriffa lockar turister hela året runt. Därför rekommenderar vi att man bokar hotellrum i god tid före resan.

Externa källor

För mer information om Granadilla de Abona rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Granadilla de Abona

EasyTerra Biluthyrning Granadilla de Abona jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Granadilla de Abona, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.