Biluthyrning Dubai

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Dubai på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Dubai

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Förenade Arabemiraten
  3. Dubai

EasyTerra Biluthyrning Dubai är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Dubai

Biluthyrning Dubai
Biluthyrning Dubai

Inledning

Dubai är ett av de sju shejkdömena i Förenade Arabemiraten. Under de senaste åren har detta emirat växt enormt som turistmål, särskilt för korta semestrar. Besökarna kommer dit för att shoppa, njuta av modern arkitektur i Dubai City, rida genom öknen eller koppla av på stranden.

Befolkning

Dubai har en och halv miljon invånare. Proportionen mellan män och kvinnor är mycket ojämn: ungefär en miljon män och en halv miljon kvinnor. Detta beror på att det bor ett stort antal utländska arbetare i landet. De flesta av dem är män från Pakistan, Indien och Bangladesh, vilka främst arbetar inom byggnadssektorn.

Geografiskt läge

Förenade Arabemiraterna är belägna i den östra delen av den Arabiska halvön, vid Persiska viken. Dubai gränsar till Abu Dhabi och emiratet Sharjah. Exklaven Hatta gränsar till Oman. Dubai City ligger precis vid Persiska viken vid mynningen till Dubaiviken, en havsarm som går diagonalt genom staden. Dubai har en utsträckning på över 4000 km².

Ekonomi

Ursprungligen baserade sig Dubais ekonomi endast på intäkter från oljan. Men eftersom Dubais tillgång på olja inte är särskilt stor så har ekonomin tagit en annan kurs. Bygget av skyskrapor och andra moderna byggnader spelar en viktig roll i den lokala ekonomin. Dessutom försörjer sig emiraterna på handel och de utgör även ett viktigt centrum för finansiell service. Turismen har också ökat dramatiskt: år 2000 besöktes emiratet av 3 miljoner turister, 2010 förväntas 10 miljoner turister komma till Dubai.

Flygplatser

Dubai internationella flygplats ligger endast 4 kilometer från stadens centrum. Med en hyrbil kan man nå flygplatsen via motorväg D-89 (även kallad Al Maktoum, Flygplatsvägen eller Al Khawaneej). 2010 kommer en ny flygplats att öppnas, Al Maktoum internationella flygplats, 3,5 mil sydväst om Dubai City. Detta kommer att bli världens största flygplats och den kommer bara att användas av utländska flygbolag.

Kollektivtrafik

Dubai har ett utmärkt bussnät. Det finns också ett bussnät som fungerar på natten: mellan viktiga hållplatser går det en buss en gång i halvtimmen. Det finns även en tunnelbanelinje. I slutet av 2010 beräknar man att en andra tunnelbanelinje börjar fungera. Man planerar även att anlägga en tredje och en fjärde linje. Det är trevligt att åka en tur med abra (en färja som korsar viken), även om det bara är för att njuta av den underbara utsikten över staden.

Trafik och parkering

Även om Dubai har investerat enorma summor i byggandet av (motor) vägar så håller inte vägbygget samma takt som tillväxten av trafiken. Det är inte tillrådigt att använda hyrbilen i rusningstrafik: trafiken på vägarna runtomkring Dubai City står stilla. Dessutom finns det fyra platser i Dubai där man måste betala vägtull. Detta system är automatiskt. När man lämnar tillbaka hyrbilen så får man betala vägavgiften. 

Hotell

Eftersom turismen får allt större betydelse för Dubai så finns det ett stort utbud av hotell. Några är extravaganta och lyxiga (det mest välkända och dyraste exemplet är Burj al-Arab), men man kan hitta billigare och ändå bra hotellrum. Riktiga budgethotell finns inte i Dubai.

Externa källor

För mer information om Dubai rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Dubai

EasyTerra Biluthyrning Dubai jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Förenade Arabemiraten, men i en annan stad än Dubai, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Förenade Arabemiraten-sidan, där du kan välja i vilken stad i Förenade Arabemiraten du vill hyra en bil.