Biluthyrning Santorini

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Santorini på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Santorini.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Santorini

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Grekland
  3. Biluthyrning Santorini
EasyTerra Biluthyrning Santorini är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Santorini

Inledning

Santorini är inte bara en ö, utan även en ögrupp som består av vulkaniska öar, vilka skapades efter ett stort vulkanutbrott för ungefär 3600 år sedan. Den största ön Thira och den mindre ön Thirasia utgör tillsammans vulkanens kraterkant. Mellan dessa öar ligger det lägre öar där röken fortfarande visar att där är vulkanisk aktivitet. Städerna på Thira och Thirasia är främst belägna på kraterkanten, högt ovanför havet. Solnedgångarna på Santorini är legendariska, somliga säger att de är de vackraste i hela världen.
I söder kan man se ruinerna av Akrotiri, en stad från den minoiska perioden, som begravdes under lava. Gamla-Thira är öns före detta huvudstad (grundad på 800-talet f. Kr.). Man har inte bara möjligheten att besöka ruinerna, utan - eftersom de ligger nästan 400 meter över havet - så är utsikten över omgivningarna fantastisk.

Befolkning

På ön bor det över 7000 människor.

Geografiskt läge

Santorini är belägen i det Egeiska havet. Thira är den allra sydligaste ön i ögruppen Cykladerna och den är belägen 11 mill norr om Kreta. Huvudstaden på ön Thira heter Fira, men kallas även för Thira city. Den är belägen på en pittoresk plats högt över havet och husens tak är ljusblåa.

Ekonomi

Turism är Santorinis främsta inkomstkälla. Vidare producerar ön vin och - i blygsam skala - grönsaker (körsbärstomater, äggplantor och katsoúni, en sorts gurka).

Flygplatser

Flygplatsen är belägen sex kilometer sydväst om huvudstaden Fira. Santorini nationella flygplats är enkel att nå med bil.

Kollektivtrafik

Det finns bra kollektivtransport på huvudön Thira. Från och med huvudbusstationen i Fira avgår det regelbundet bussar (en gång i halvtimmen eller timmen) till olika platser på ön. Det finns även mindre bussar som inte stannar på busshållplatser, man stannar dem genom att vinka. Mellan de främsta kuststäderna finns det färjeförbindelser.

Trafik och parkering

En hyrbil ger utmärkta möjligheter att utforska Santorini. Man bör tänka på att vägarna på kraterkanten är branta och kurviga. Precis som överallt på Grekland kan man stöta på flockar av får eller getter. Man bör också vara uppmärksam på bilar som står parkerade på oväntade platser.

Hotell

Det finns ett stort utbud av logi på Santorini. Även om huvudön Thira är mycket liten så är det skillnad mellan den västra sidan (kraterkanten) och den östra sidan (den lägre delen) Hotellpriserna är högre på den västra sidan än på den östra sidan. Vidare är den östra sidan (med bättre stränder) mer passande för barnfamiljer. Om man vill besöka Santorini på sommaren så rekommenderar vi att man bokar hotellrum i god tid innan resan. På vintern är detta vanligtvis inte nödvändigt. Även om många hotell är stängda under denna period så finns det gott om alternativ kvar.

Externa källor

För mer information om Santorini rekommenderar vi Google och följande källor:

Alla städer i Santorini

EasyTerra Biluthyrning Santorini jämför biluthyrningspriser i följande städer: