Biluthyrning Zadar

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Zadar på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Zadar

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Kroatien
  3. Biluthyrning Zadar
EasyTerra Biluthyrning Zadar är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Zadar

Biluthyrning Zadar
Biluthyrning Zadar

Inledning

Den historiska staden Zadar har ofta varit andra länders och rikens lekboll. Förutom att ha varit kroatisk, har staden varit (under kortare eller längre tidsperioder) bysantinsk, ungersk, venetiansk, österrikisk, italiensk eller jugoslavisk, innan den blev kroatisk igen 1991. Gamla stan som ligger på en halvö nära hamnen är full av historiska byggnader, inklusive lämningar efter romarna, katedralen Sveta Stosija och den runda 800-tals kyrkan St. Donatus i romansk stil. Det är en mysig stad med många caféer, färgglada marknader och en livlig hamn. Skärgårdens öar utanför kusten är ett paradis för vattensportsentusiaster, man kan segla och dyka (där finns några skeppsvrak).

Befolkning

Staden har en befolkning på 85 000 invånare.

Geografiskt läge

Zadar är beläget i centrala Kroatien, i nordvästra Dalmatia. Staden skyddas från det Adriatiska havet genom den kroatiska skärgårdens avlånga öar. Omkring fem kilometer utanför Zadars kust ligger ön Ugljan.

Ekonomi

Turismen är Zadars största inkomstkälla. Dessutom är handeln genom hamnen viktig. Även fiske och fiskförädling är stora sektorer inom den lokala ekonomin. Vidare finns det maskinindustri och en del kemisk industri.

Flygplatser

Zadar flygplats är belägen i Zemunik Donji, nio kilometer sydost om Zadar. Flygplatsen är enkel att nå med en hyrbil. Från staden tar man Jadranska cesta och efter det kan man välja mellan motorvägen och väg 502 för att komma till flygplatsen. Vägen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Zadar har bra offentlig busstransport, som sköts av företaget Liburnija. Det är något billigare att köpa en biljett i en tidningskiosk, än på bussen. Vidare är biljetten som man köper på bussen endast giltig för den resan. En biljett som man köper i förväg tillåter en att göra två resor.

Trafik och parkering

Den största delen av den gamla stadskärnan - innanför stadsmurarna - är ett område för fotgängare. Vägen som går runt stadsmuren är enkelriktad. Det finns ett flertal parkeringsgarage, men att hitta parkeringsplats på gatorna i närheten av gamla stan är så gott som omöjligt. Det finns en stor bilparkering mittemot hamnen (Obala kneza Branimira), nära bron för fotgängare.

För utflykter i området är en hyrbil perfekt. Till exempel om man vill åka till den vackra nationalparken Plitvice: ett område med 16 sjöar och vattenfall i ett tätbevuxet skogsområde.

Hotell

De flesta hotell är koncentrerade i två områden: Puntamika och Borik, båda är belägna omkring fem kilometer nordväst om det historiska centrumet. Vidare finns det många campingplatser i området. Zadar är ett populärt resmål på sommaren och därför rekommenderar vi att man bokar logi i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Zadar rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Zadar

EasyTerra Biluthyrning Zadar jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Kroatien, men i en annan stad än Zadar, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Kroatien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Kroatien du vill hyra en bil.